PRECIS LÄMNAT DETTA

.

Älskade casa på gatan i stan!

.

.

.

Tingeling bloggisar!

.

.

Just nu sitter vi i bilen med riktning mot Arlanda! Vi ska inte flyga förrän om ett dygn ungefär men eftersom jag, som jag ju berättat många ggr för er, är ganska ordentligt flygrädd så känns det liksom bättre att hänga på flygplatsen innan. Att se de där flygplanen åka upp och ner hela tiden hjälper liksom. Så älskar jag ju lyxiga flygplatser och stämningen som är där så det ska bli mysigt med lite hotellvistelse, god mat och tax-freeshopping!

.

,.

.

Lämnar min äppelblom och körsbärsblom och alla tulpaner! Åh (Vita liljetulpaner är min finaste)

.

.

.

Sen så har jag suttit här i bilen och läst alla kommentarer till förra inlägget (har inte hunnit förrän nu) Snälla söta ni – jag försökte bara vara lite smårolig och visa själdistans. Jag ville absolut inte kränka, såra eller medvetet provocera någon med det jag skrev. Det var mer ett konstaterande bara för att ta udden av en bikinbild (som oftast är laddat och brukar provocera elakheter) och det blev tydligen fel. Många läste in massa i detta och nej det mesta stämmer inte på mig. Kommentatorn Jennie däremot satte huvudet på spiken: Oj så spännande, här var det många som säger sig veta sanningen, Petra har låg självkänsla, bekräftelsebehov och fiskar efter smicker! Det kan ju faktiskt vara så att kommentaren om kroppen handlar om att “här är jag, ta mig som jag är, jag gillar mig själv tillräckligt för att visa mig i baddräkt”, men då har läsaren inget att förfasa sig över och då blir det ju mindre PK och så kan vi väl inte ha det:) Kanske kommentaren är skriven i förebyggande syfte just för att få slippa höra någon annan säga det? Taskiga kommentarer kommer ju som ett brev på posten, “är du gravid” när en klänning sitter lite löst, “har du blivit mormor” när hon står med lilleman, inga äkta frågor utan endast skrivna för att trycka till och vara dum. Har Petra redan skrivit att låren inte är perfekta så är det inte lika effektfullt att trycka till och vara taskig.

.

Det gick visst att vara taskig ändå. Det går väl alltid att vara taskig om man vill. Men snälla sluuta med det ni som känner för att ständigt trycka till mig. Jag blir faktiskt sårad här där jag sitter med min familj på väg på semester. Kan vi inte försöka vara sakliga och schyssta och inte tillskriva personer på nätet (som vi inte känner) åsikter, egenskaper och känslor vi inte har en aning om pga av ett par ord om ett par lår.

.

.

Ha nu en skön kväll så ses vi snart igen!

.

.

KRAM

.’

.

 

Rekommenderade inlägg

32 kommentarer till “PRECIS LÄMNAT DETTA

 1. Usch vad ledsen man blir av att läsa det du skriver och att det är en del som hoppar på dig så. Jag kan inte förstå det bara!! Försök, om du kan, att skaka detta av dig och ha en go och fin semester tillsammans med din söta familj. Du är fantastisk precis som du är och jag älskar ditt sätt att bjuda på dig.
  KRAM Nina, en trogen läsare <3

 2. Tyckte du var asskön som bjöd en bild på dig själv. Det behöver du ju inte heller. Tjejer är så ogina ibland. Strunta i de tråkiga kommentarerna och njut på din semester!

  1. Håller med! Dessutom var nog Petra rätt nöjd med bilden själv, annars hade hon nog inte lagt upp den 🙂 <3

 3. Ha det så roligt på er semester och tack för att du delar med dig av din vardag och din fina baddräkt och dina fina barn och allt. Du är bra.

 4. Jag tycker du är jätte fin på bilden med bikinin och alla andra bilder också på dig! Om det nu var så att du behövde bekräftelse- ja va sjutton då….vem gillar inte sånt helt ärligt….bry dig inte om elaka kommentarer vi är minst lika många som skriver snälla saker till dig! Ha en skön semester!

 5. Finns alltid människor som lyssnar in för mycket….kör ditt race och skit i gnällspikar👍🏼

 6. Eftersom en del blev så provocerade av att se så pass perfekta lår för att vara fyrabarnsmamma att de var tvugna att lägga över på dig att du sökte bekräftelse, hade dålig självkänsla, var osmaklig osv. så visade de bara på projicering-att föra över sina egna känslor på dig, en vanlig försvarsmekanism när man själv känner sig hotad, tex. tjockare/mindre lyckad än dig. Vissa tycks använda den försvarsmekanismen oftare än andra, tyvärr. Kram

  1. Men alltså vah? Det var ju inget fel alls på bilden! En vacker kvinna och fin baddräkt. Det som stack ut var den smått konstiga texten! Nu känns det att ni som hejar på Petra tolkar detta fel på flit.

  1. Jo men det tycker ju alla – det var ju inte det som var poängen, utan texten!

 7. Människor som inte förstår sig på ditt inlägg och det du skriver är faktiskt INGENTING att spilla kraft och energi på!!! Tyvärr ligger problemet hos de som kommenterar på ett sådant sätt. Ha en ljuvlig vecka med familjen! Du inspirerar💞

 8. Så fin och snygg du är!!! Det är bara ren och skär avundsjuka av den/de som kritiserar. Du är stark, snygg och vacker! Låt dem inte ta din energi och kraft. Kram

 9. Var tvungen att kolla när jag såg inlägget på insta, man Gud vad du förvrängt det fel! Ingen har sagt något om att det var fel på dig på bilden, utan det folk reagerar på är ju din egen kommentar till bilden. Nu blir det som med mvh igen, du säger något klumpigt och folk ifrågasätter. Då snyftas det på insta där det förvrängs och skylls ifrån. Nä detta har gått från att vara en favoritblogg till något helt annat.

 10. Hoppas ni får en härlig semester och att du mår bra under flygresan✈
  Du är så fin och snygg och bjuder på dig själv😊 fortsätt så för alla vi som gillar dig och din blogg❤
  Stor kram till dig

 11. När man skriver offentligt bör man tänka:Hur uppfattar läsarna det jag skriver.

  1. Och när man läser offentliga texter bör man tänka ”vilket ansvar har jag i uppfattningen av det jag läser?”

   1. Precis!!!! Tröttsamt att ens egna ansvar skall läggas över på någon annan. Vi är alltid (!!!) ansvariga och har kontroll på vår egna inställning!

 12. Blir så irriterad på folk som tar sig rätten att vara elaka på nätet, verkar vara så lätt bakom en skärm. Förstår att du känner dig sårad, skulle jag också gjort. Hoppas ni får en skön semester nu och att du kan skaka av dig detta. Du är jättefin och jag måste bara säga att jag älskar din blogg och ditt underbart smakfulla och fina hem. Kram till dig/ Caroline

 13. Jo men jag tycker ju att jag känner dig fast jag inte känner dig om du förstår vad jag menar:) Trist bara att många väljer att missförstå, letar man fel så hittar man fel. Tror det var Jonas Gardell som sa att ”kränkt är inte en känsla, det är en livsstil”, där slår han huvudet på spiken också. Önskar dig och de dina en fabulös semester, och så vill vi se de där 40-plus-låren på ännu fler bilder<3

 14. Hej Petra!
  Jag måste bara inflika och det enda jag tycker är lite knepigt är att du valde att skriva att du ”bjuder på” en bild på dig i baddräkt och dina ”efter-4-barns-lår”… HALLÅ LIKSOM!? Så där tighta lår har ju inte ens många unga till och med inte fått sitt första barn än. Du har en perfekt och för-din-ålder en tillsynes ung kropp. Det hade räckt att skrivit ”här är jag i nya baddräkten” tycker jag 😉
  Kram en 27-åring bebismamma (med också tillsynes tighta lår)

 15. Du är vacker som få! Tack för att du bjuder på dig själv. Snygg kropp och baddräkt. Bara avundsjuka människor som behöver trycka ner andra. Ha en underbar semester och fortsätt att vara precis som du är. Älskar din blogg!
  Kram❤️

 16. Jag var en av dem som inte förstod mig på din kommentar om dina fina lår. Det var inte meningen att göra dig ledsen, kanske är det bara ett symtom på att vi lever i ett sjukt utseendefixerat samhälle? Det fokuseras så enormt mkt på ytan, samtidigt som vi mår sämre och sämre – den psykiska ohälsan eskalerar.. Vi jämför oss med andra och försöker bli ”perfekta”…
  Jag vill leva i ett samhälle där kvinnor inte känner kroppspress och ibland dör på grund av anorexi. Jag vill leva i ett samhälle där vi frågar oss själva hur levande vi kan vara istället för hur vackra? Jag vill leva i ett samhälle där folk lägger mer tid och energi på sin insida än utsidan. Jag vill leva i ett samhälle där äldre kvinnor är stolta över sitt naturliga åldrande och är en förebild för yngre kvinnor. <3

 17. Bry dig inte om alla avundsjuka människor! Var stolt och ha en underbar semester 🙂

 18. Dear Petra, please don’t feel bad about these nasty comments. Forget about them. Unfortunately there always will be bitter people. But don’t forget you have lots and lots of devoted fans who adore your blog. And I am certainly one of them!
  Love from Holland!

 19. Var tvungen att läsa kommentarerna i förra inlägget för att förstå vad allt rabalder rörde sig om. Det här behovet som tycks finnas att bemöda sig om att vara taskig och oförskämd mot någon som försöker bjuda på sig själv är för mig helt obegripligt. som någon slags offer-mentalitet som är totalt osund. Jag läser och har läst bloggen länge men sällan kommenterat. Vackra bilder på inredning, inspirerande inlägg om småbarnslivet och tips på guldkant i vardagen. Hur i hela friden kan man bli kränkt av det? Det finns så mycket annat att lägga sin energi på.

 20. Det är fortfarande inte bilden i sig som folk blivit upprörda över utan texten under; du vet att du ser bra ut men ändå måste du framhäva det motsatta för att läsarna skall överrösa dig med smicker. Och man får faktiskt säga sin åsikt utan att det är mobbing elr näthat, näthat har blivit nästan lika missanvänt som ordet kränkt.

  1. Men nu var det ju inte bekräftelsebehov som var syftet med kommentaren, det skriver ju Petra här, kan vi inte vila i det då att det var för att bjuda på sig själv lite harmlöst, men även för att ta udden av eventuell taskig respons.

 21. Det är märkligt hur många amatörpsykologer det finns därute. Utan att ha träffat en människa, bara genom att läsa några meningar i en blogg, ställs det tvärsäkra diagnoser. För att uttala sig om en person på detta sätt krävs lång utbildning, erfarenhet och forskning. Och ett personligt möte naturligtvis. Sura kommentarer känn bara lågt och pinsamt.
  Heja dig Petra!! Läser din blogg med stort intresse och önskar familjen en skön semester.

 22. Men hallå!!!
  Det är inget fel på Petras bild, men en ganska konstig text till bilden tycker iaf. JAG.
  Väldigt lätt att tolka det som att ”jag är inte perfekt, men hoppas jag duger ändå”
  Men vad är perfekt?
  Man bör nog tänka både en och två gånger innan man skriver något om våra kroppar.
  Ett känsligt ämne helt klart.

 23. Rent objektivt kan jag tycka att det är mycket begärt att *kräva* att läsarna till 100% skall förstå exakt vad Petra menade med sitt påstående – jag kan förstå att många tolkar det som att kommentaren säger att ”jag är inte helt perfekt” – och jag uppfattar kommentarerna i de flesta fall mer som en vädjan efter en ”feelgood”blogg som var befriad från den typen av kommentarer, eller har jag fel? Istället för att gå i försvar och vara helt oförstående till hur folk kan missuppfatta ett sådant påstående plus att många av kommentatorerna hävdar att alla som tolkar kommentaren i inlägget ”fel” är avundsjuka och kränkta -hade det kanske varit ett ödmjukt läge säga att; ”beklagar missförståndet – jag menade så här…. men skall tänka på att uttrycka mig på ett annat sätt nästa gång”.
  Vidare kan jag tänka mig att valet att inleda till försvarsinlägget med ”snälla söta ni” kan uppfattas ganska nedvärderande och kan implicit signalera ”ni dumma typer som inte fattar bättre” och bjuder in till att de som vill tillhöra de smarta/snälla anhängarna hoppar fram och ”visar stöd”, vilket skapar två läger och ramaskri….
  Hela detta ”ramaskri” hade sannolikt inte uppstått om man bara sagt ”så här ser baddräkten på, visst är den fin?” och om det nu osannolikt nog skulle dyka upp (totalt ogrundade) elaka kommentarer om låren som Petra menar att hon förekommer, varför inte bara besvara dem med ”jasså, tycker du, jag är jättenöjd med mina lår”. Mycket mer hard to get… (dessutom har utseendet på låren inget med 4 barn att göra, utan snarare gener 🙂 )
  Varför inte ta tillfället att använda dessa tillfällen av ”missförstånd” från ”kränkta” läsare och självransaka sitt sätt att uttrycka sig i bloggen istället för att bara hävda att alla som missförstår bara är mindre förstående/kränkta/avundsjuka etc etc. Vänder man på det och ser det som just en ”vädjan” om en blogg där utseende inte behöver rättfärdigas så skulle heller inte dessa läsare som påstår detta ses på som ”avundsjuka” utan man kunde se på det som en feedback inför framtida inlägg. Varför inte testa denna approach?
  Själv är jag stor anhängare av ett uttryckssätt som inte antyder värderingar i hur en kropp ”duger” varesig man är 15 eller 45 -vad spelar det för roll egentligen? DET om något behöver vi alla signalera till ALLA runt om oss vare sig de är döttrar, vänner eller bloggläsare! /Sofia

Comments are closed.