EN SÅN DÄR PRYL JAG VELAT HA LÄNGE

.

Vardagsrumsfönstret med en av de där pilarna jag nämnde igår som en tavla utanför! Älskar våra fönster i 30-talshuset och det är mycket tack vare dem som jag sa ja till att vi skulle köpa denna villa. Läget var iofs det allra bästa (eller ”trippel-a” som det kallades haha) men huset var verkligen förskräckligt fult. Förutom fönstren då:) De är såna fina originalfönster med både invändigt och utvändigt genomgående profilerat spröjs. Mycket kan man fixa med ett gammalt hus (vi har ju gjort typ toti) men att byta ut alla fönster till såna här är en mycket kostsam historia (Oftast blir nog valet fönster med bara utanpåspröjs och även sk ”fuskspröjs”)

.

.

.

Och där på snickaren Värmlands platsbyggda bokhylla står en liten sak som jag velat haft så länge! Var nere på Newport på stan och frågade om de inte kunna ta hem såna plexiglas ställ till stora maffiga Coffetablebooks (så elegant) och då sa tjejen i kassa att jodå såna hade de ju! Superfint och en ny favvodetalj tillsammans med Jonathan Adlerkrukan med sommarblommor från gården och silverljusstakarna (också Newport)

.

.

.

Ett riktigt sommarfönster – love it!

.

.

.

Nu ska jag ta med Bea och hennes söta bästis med mig och trippa ner till småbåtshamnen en sväng och äta lite glass i solskenet!

.

.

Vi ses snaart igen snyggingar!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

14 thoughts on “EN SÅN DÄR PRYL JAG VELAT HA LÄNGE

 1. Vi har bytt ut alla fönster på vår gamla 20-tals villa. De förra ägarna hade bara satt dit vanliga fönster utan spröjs så nu när vi bytte ut så tog vi självklart genomgående spröjs och inget fusk (tillverkade på litet snickeri så handgjorda dessutom) något annat var otänkbart :-). Så dyrt tyckte jag inte att det var jämfört med vad det gjorde för huset. En invenstering som lönar sig. Tips till ni andra som renovera, spara inte in på de detaljer som syns, det är där ni ska lägga pengarna!

 2. Jättefina fönster! Vi hade också sådana i vårt 30:talshus i Dalarna. Visst är det en kostsam historia att byta ut alla fönster, men det lönar sig i längden då dagens ”moderna” fönster är betydligt energisnålare! Vad är förresten ”fuskspröjs”? Utanpåliggande, det känner jag till. Sådana har vi, fast med en bredare fast mittstolpe (urenkelt att putsa när man plockar bort spröjsen 😉 ) Men fusk, vad är det? Målade streck? 😉
  Newport har mycket snyggt! Blir nog en runda där på NK imorrn 🙂
  /Maria

   1. Okej, då är det ”fuskspröjs” vi har då (som de flesta nyare fönster 😉 ) Trodde de hörde till kategorin ”utanpåspröjs” haha… Man lär så länge man lever haha…
    /Maria

    1. Du har spröjs som alla andra skulle jag vilja säga. Olika typer bara. Precis som om bokyllan som står platsbyggd i det gamla huset skulle vara fusk för att det står lösa hyllor m täckskiva…
     //kram Åsa

 3. Mycket fint ni har, men fastnat för er zebra inspirerade kudde vart kommer den ifrån????

 4. Gamla spröjsade fönster med sommarvy utanför..såå fint! Men det tar tid att tvätta..håhåjaja:)
  Kram till dig

 5. Ursnyggt som vanligt! Var hittar man den nya coola tavlan till höger om fönstret, den med racerföraren?
  Ha en trevlig och mysig helg!

Comments are closed.