ÄRR & OPERATION

.

God kväll raringar!

.

.

Vet ni vad jag har bestämt mig för – att jag ska boka tid för en operation. Jag vill göra en bukplastik och en sk ”mummy makeover” och  jag blir nervös bara av att tänka på det. Har ju varit gravid 4 gånger och genomgått två kejsarsnitt och vid det sista snittet förra våren så blev det fel när det skulle sys. Eller kirurgen på förlossningen använde klamrar och klammerverktyget var nytt och det visades vara fel på det så vi var ett gäng nyblivna mammor som blev drabbade av svårläkta snittsår och fula ärr (det var katastrofdåligt gjort och det gjorde ont och det tog 1 1/2 månad innan mitt ärr slutade vara och vätska) Verktyget slutades användas och numera syr de visst kejsarsnittsärren på förlossningen i min stad precis som på de flesta andra sjukhus.

,

Jag fick ju en ny operation av landstinget i höstas där ärret skulle korrigeras dvs skäras bort men tyvärr blev det inte så mycket bättre då jag istället för ett brett fult ärr fick gropar och hängande hud vid ärret. Blev lovad en ny ärrkorrigering i mars i år men har fortfarande inte blivit kallad och jag förstår så klart att jag har absolut sista prio då det är sån press på vården och de går på knäna. En ful mammamage kommer sist i väntlistan och så s k a det ju vara, även om den blivit så genom ”fel” som skett på sjukhuset.

.

.

 

.

Förutom ett fult ärr har jag fått navelbråck och svag mage efter alla graviditeterna. Bukmusklerna som delar sig när man är gravid har denna gång inte gått ihop utan hela fyra fingrar får jag mellan dem nu vilket gör att magen putar och ryggen blir svankig. Trots att jag nu tränar och egentligen är ganska stark i magen och alltid har varit .

 
 

.

Nej det är inte roligt att se ut så här. Spelar ingen roll om man är 28 eller 45 år! Får ibland kommentarer, när jag skriver om yta och fix, om att jag som är så gammal ska sluta bry mig och ”att man vid min ålder minsann bara ska trivas och vara nöjd”. Det funkar inte så. Herregud, det är inte 1910, kvinnor lever längre och tar hand om sig längre och bryr sig längre. Inte alla men kvinnor som jag iaf. Jag vill vara stark i magen och ha ett fint ärr.

.

.

Nu när jag är så personlig och visar min trasiga mage så tänkte jag höra om det finns några av er läsare som gjort en bukplastik? Och som kanske vill dela med er av era upplevelser och resultat vad man ska tänka på osv? Vore så värdefullt för mig att få läsa och kanske för andra mammor i samma situation och med samma tankar och som ska opereras<3

.

.

Önskar er alla en fin kväll!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

58 kommentarer till “ÄRR & OPERATION

 1. Jag tycker du är fin! Jag tycker också att det är fint att du delar med dig och är så ärlig och öppen. Hoppas att du får bra hjälp och att du blir nöjd efter operationen. Stor kram!

 2. En vän till mig har gjort exakt de ingrepp du funderar på. Hennes magmuskler gick inte tillbaka och hon fick också ett bråck. Vet inte hur vanliga dessa ingrepp är. Om du får dålig respons så kan jag be min vän att skicka ett mejl till dig. Hon läser inte bloggar och eftersom hon bor här i vår stad så vill hon nog inte kommentera offentligt. Op utfördes på privat klinik i Sthlm. Hör bara av dig isf så ber jag henne höra av sig. Kram S

 3. Tack för att du delar med dig, betyder mycket att höra om andra som drabbats av förlossningsskador. Klart man ska må bra och känna sig fin.

 4. Bra beslut- heja dig och magen! Som du skriver är det inte 1910 och hjälp finns att få. Lycka till.

 5. Du gör helt rätt, man ska trivas i sin kropp, då blir man en lycklig mamma också. Önskar dig lycka till!

 6. Oh, jag älskar när människor som du, som når många andra människor, vågar tycka och tänka något. Vågar ta upp det där tabubelagda och som vågar visar andra sidor än det stylade. Du utnyttjar din makt att påverka på ett fantastiskt sätt. Heja dig! Har dock tyvärr ingen erfarenhet av bukplastik, ej heller av kejsarsnitt eller delade magmuskulaturer – det enda som den här rektorskan har så är det volanger i buktrakten. Hihihihi….
  Kram på dig från rektorskan

 7. Synes du er så flott Petra! Som sagt over, er d så bra at noen tør å berøre dette emnet, som dessverre nok er noe tabubelagt. Det forventes på et vis at vi kvinner skal se bra ut, men vi må liksom ikke gjøre ”for mye” for å oppnå et bra utseende… Vi er så forskjellige, og det finnes ingen fasit for hvordan hver enkelt kjenner seg bekvem. Håper virkelig at du slipper dårlige og negative kommentarer på dette innlegget! Jeg heier iallefall på deg! Du er tøff👏

 8. Hej Petra
  Jag har gjort en bukplastik. Jag är precis som du i kroppen smal och vältränad och hade fött barn. Kände mig inte bekväm att vara på stranden i bikini och slutade att tycks om min mage. Tränade som en tok men ingenting hjälpte. Så då tog jag steget och gjorde en bukplastik en stor bukplastik. Smärtan efter är fruktansvärd de första dagarna. Mycket vila och smärtlindring hjälper och successivt minskar smärtan. I 10 veckor har du en gördel på dig och första fem veckorna har du den dygnet runt. Sen är man svullen efteråt om magen och efter ett par månader försvinner svullnaden helt ( därför man har gördeln)
  JAG är så nöjd med att jag gjort det och tycker om min mage igen. Däremot vill jag vara anonym då många i min omgivning inte vet om detta pga folk har olika åsikter om det. Starkt av dig att stå för vad du känner. Lycka till 💗

 9. Starkt av dig att ta upp ett ämne som berör många – inklusive mig själv – mem ofta känns tabubelagt för att ”man ska vara tacksam att man fått barn överhuvudtaget” etc. Har också genomgått två ofrivilliga kejsarsnitt och har tack och lov sluppit alla hemska komplikationer som du råkat ut för, men tycker ändå inte att det är kul att jag plötsligt fått två fula är och två magar nästa. Tyvärr inga tips att ge men ser fram emot att följa hur det går för dig för att se om jag kan samla mod och styrka att göra något åt min egen situation

 10. Modigt att berätta och visa och givetvis ska du göra det som gör att du själv mår bättre. You go girl. Jag hade absolut gjort samma sak om jag kände som du.
  Lycka till.

 11. Hej!
  Gjorde en stor bukplastik för ca 6 månader sedan på Citadell kliniken i Landskrona! Mkt proffsigt!
  Hade delade magmuskler och överflödig hud efter två graviditeter. Hade dessutom ett fult ärr efter ett urakut kejsar snitt.
  Har också tränat och varit kost medveten men det har inte gett något resultat. Operationen blev väldigt lyckad. Hade inte så mkt smärta men upplevde gördeln mer besvärlig. Blir fortfarande lite svullen när jag tränar men det lägger sig snabbt igen. Jag undersökte noga vilken klinik jag valde och gick på rekommendationer.
  Svarar gärna på fler frågor om det behövs!

 12. Tycker du är så modig som skriver om det här! Superstarkt gjort👍🏻 Det är ditt liv o du lever en gång, så självklart ska du göra det som känns rätt för dej!

 13. Heja Dig!
  Jag har gjort operationen.
  Helnöjd.
  Delar gärna med mig.
  Bor här i stan.
  Lycka Till! /Anna

 14. Hej! Jag fick diastas efter att jag fött mitt andra barn. Fick också in 4 fingrar mellan magmusklerna då jag låg på rygg och lyfte huvudet. Detta ledde till navelbråck och mycket obehag då magen stod rätt ut ju längre dagen gick och ju mer tarmarna fylldes. Orkade inte bråka om en operation av landstinget så jag bekostade en operation själv. Googlade i flera veckor efter seriös och duktig kirurg. Läste mycket på ett forum för plastikoperationer, minns ej adressen. Hittade till sist Art Clinic i Uppsala, blev opererad av Dr. Anders Liss som jag fick förtroende för då jag åkte till Uppsala för konsultation. Är själv sjuksköterska och har bara gott att säga om kliniken och alla som arbetade där (gjorde op för 2 år sedan). Det jobbigaste tycker jag är att man INTE får lyfta på så många veckor, och den obekväma gördeln som man ska ha dygnet runt. Gick som en ostbåge i ett par veckor innan svullnad och smärta lagt sig. Men det är det bästa jag investerat i mig själv! Känner mig hel igen, har aldrig ångrat min operation. Stort lycka till!

 15. Hej, såklart ska man få göra som man vill, man lever nu och det har inget med ålder att göra. Jag har själv gjort filler och botox för första gången och jag är över 50. Lycka till med det du vill göra! Kram

 16. Säkert ett bra val! Jag skulle gärna också genomgå bukplastik om jag hade möjligheten. 🙂 Mitt ärr från kejsarsnittet ser uselt (ojämnt) ut och huden hänger också fult över den :/
  Lycka till! Kram

 17. Självklart ska man se till att trivas i sin kropp!
  Tack för att du berättar, det är starkt.
  Varma Kramar
  Mia

 18. Hej!
  Man ska givetvis göra vad man tycker känns bäst! Men en bukoperation är ju riskfyllt så det gäller att tänka till innan.
  Men har du provat att träna med MammaMage-appen eller ännu bättre med någon av de certifierade MammaMage-tränarna?

 19. Blev så glad nu när jag läste alla kommentarer att alla är så snälla och stöttande =)
  Du gör helt rätt, varför lida när man inte behöver och du framstår som väldigt stark som skriver öppet om det med tanke på hur elaka kommentarer du brukar kunna få här på bloggen.

 20. Gjorde en bukplastik vid 55 års ålder, blev jättenöjd och trivs mycket bättre med min kropp nu.

 21. Hej Petra,
  Jag har gjort en bukplastik, då mina muskler också var mycket delade efter graviditeter. Jag gjorde operationen på akademikliniken hos en mycket välrenommerade kirurg. Ca ett halvt år efter första operationen konstaterades det att den var misslyckad. Stygnen i musklerna hade gått upp. Opererades igen, med allt vad det innebär. Samma sak hände igen. Nu håller nedre delen av magen ihop men inte den övre; inte en snygg look. Och jag vågar aldrig mer belasta magmusklerna med tex en situp, för jag kan känna hur det sliter och att något ibland låssnar. Med facit i hand skulle jag såklart aldrig gått igenom detta, har spenderat massor med pengar, tid och smärta och resultatet är inte snyggt. Glöm inte att det dessutom blir ett gansk långt ärr.
  Mvh
  Maria

 22. Bra att du tar upp detta. Gjorde själv snitt i februari förra året och de använde klamrar. Blev jättefult och jag vill inte visa upp det utan har höga byxor eller baddräkt på stranden. Visste faktiskt inte att man kunde begära att de skulle fixa till ngt som de gjort.

 23. Jag har också gjort en bukplastik. Funderade på det i flera år, men det tog emot – det var s a s den enkla vägen. Jag fick inte ihop mina magmuskler – tränade m PT under många månader utan önskat resultat. Idag har jag inte längre ont i ryggen, och magen är platt och stark. Och den stärkta bålen har också gjort att jag inte längre har urinläckage. Jag önskar nu bara att jag gjort det tidigare.

 24. Stödjer dig till 100% Vänta inte på landstingets sk plastikkirurger, de rekonstruerar oftast utan en tanke på att det ska bli snyggt också, vänd dig till proffsen direkt.

 25. Jag gjorde full bukplastik för 1,5 år sedan. Är nu helt återställd och kan nu säga att det är ett av det värsta och bästa jag gjort. La även in anatomiska bröstinplantat under samma operation (har numer en perfekt stor B eller liten C kupa). Gjordes på Akademikliniken på Gärdet hos Riikka. Är också som du en rätt smal person och hade egentligen inte heller jätteful mage innan. Efter en tvillinggraviditet fick även jag ett navelbråck men inte direkt någon muskeldelning (bara 2,5 cm) men kände ändå att magen var uttänjd och fick ofta dra in magen för att den inte skull puta. Hade några få bristningar runt naveln och lite skrynkligt. Gamla naveln togs helt bort och magenskinnet drogs ner till mitt gamla kejsarsnitt ungefär där ett nytt snitt ligger som är mycket längre, men väldigt smalt och syns inte med bikinitrosa samt att det är väldigt fint att det inte syns om man inte tittar noga. Nya naveln är dock inte lika fin som den jag hade som ung, ser lite fejk ut om jag ska vara ärlig. Tror dock bara att det är jag som tänker på det. Känseln från navel och ner till ärret är i princip borta. Första veckan var verkligen hemsk!!! Barnen var tack och lov hos mina föräldrar den veckan, var i princip soff- och sängliggandes den veckan och fullt sjukskriven såklart. Andra veckan jobbade jag hemifrån och den tredje var jag på jobbet igen. Efter en månad cyklade eller gick jag försiktigt till jobbet (4 km). Efter tre månader tränade jag nästan som vanligt (men vågade mig på magövningar). Efter närmare ett år kände jag mig helt återställd.
  Och ärligt: Hade jag vetat om hur hemsk tiden efter var hade jag nog inte gjort om det eftersom magen inte var så ful. Men nu då jag har det gjort är jag så glad och nöjd! 🙂 Har verligen en stenhård mage (känns verkligen som en tvättbräda under skinnet) trots att jag aldrig tränar magen specifikt. Behöver aldrig hålla in den mer, veckar sig inte ens då jag sitter ner. Känner mig mätt snabbare då magen liksom ät trängre (+++ som jag inte hade tänkt på). Och brösten sitter alltid perfekt med eller utan stöd.
  Hör gärna av dig om du undrar något mer.

 26. Hej Petra!
  Jag tycker du är fantastiskt fin, men det hjälper så klart inte dig. Du trivs inte med dig själv, så är det bara.
  Min mage är långt ifrån perfekt och visst har jag googlat bukplastik och läst om vad en sådan operation innebär. När jag läser om riskerna så tänker jag bara ”näää”! Utsätta mig för risker med sövning, proppar, infektioner, blödningar, känselbortfall m.m. för att min mage inte är snygg nog, det kan jag bara inte. Tänk om jag dör och barnen mister sin mamma och min man sin fru, för att jag ansåg att magen inte var platt och slät nog. Min man har ju inga som helst problem med min mage som den är nu. Han tycker jag är vackrast och sexigast i världen. :))
  Jag är också flygrädd precis som du, men att utsätta mig för en stor operation måste vara fasiken så mycket farligare, om jag tänker rationellt.
  Jag känner att min sexighet/kvinnlighet/skönhet sitter ju inte där, på magen. Den sitter i humorn, utstrålningen, självdistansen och sättet jag tror på mig själv och för mig på. Jag tror inte att lyckan bor i perfektionen.
  Jag kommer inte lägga mig på operationsbordet förrän den dag jag är sjuk eller riskerar bli sjuk och måste göra det.
  Hur du och andra resonerar och gör är upp till er.
  Kram

 27. Hur vet man om magmuskeln är delad???
  Skulle också vilja göra något sådant men hur törs man? Modigt av dig. Tycker man ska vara rädd om sig, göra det man själv vill och må bra. Jag har fött några barn men värst är ett gammalt stort blindtarmsärr som inte läkte bra så det ser ut som en tjock daggmask över halva magen.

  1. Maria, den raka magmuskeln drar sig till höger och vänster sida under graviditeten (dvs den delar sig) när livmodern växer, och efter förlossningen är det inte säkert att den drar sig tillbaka till ursprungsläget, det är det som kallas diastas och en svår diastas kan medföra risk för bråck och så får man en putande mage eftersom magmusklerna inte kan hålla tillbaka det som är bakom. Enkelt uttryckt. Man mäter diastasen liggandes på rygg – och så ser man hur många fingrar i bredd som man kan rymmas mellan ena till andra kanten av raka magmuskeln, dvs där det är som ett mjukt dike. Om man försöker göra en situp när man har en bredare diastas så skapas som en ”ås” längs med magen, när musklerna inte orkar hålla in magen och det innanför. En bred diastas är inte enbart en estetisk fråga – det handlar om att man inte får kontakt med magmusklerna och det kan orsaka ryggont och som sagt, i värsta fall, bråck.

   1. Tack för det svaret! ”Åsen” du beskriver är tjock och bred rakt ner över min mage när jag spänner i liggläge. Jag har otroliga ryggproblem men är reumatiker och då skylls allt på det. Magen är putande och slapp hur jag än tränar… Är i övrigt en lite smal person.
    Men vilken läkare ta man upp detta med? Vem går man till? Några förslag?
    Tack Petra för ett utlämnande inlägg. Du är platt och fin i mina ögon, men jag förstår hur du känner. Hoppas du får hjälp.

 28. Åh. Jag vill också ha ny mage (och bröst)! Säkert typ bara jag som tycker det är nödvändigt…. Knapt två cm när jag ligger på rygg. Spänner jag så typ inget. Men navelen putar och jag har en liiiiten B-kupa om man är optimistisk. Ingen lös hud. Men magen putar mer än brösten och det irriterar mig. Är och har alltid varit mkt smal. Har tre barn. Tränar 1-5 gånger i veckan. Mkt core och styrka och löpning. Yngsta barnet är 4.5. De andra två 6 och 8.
  Åh. Men det är dyrt. Och vi har ett hus att renovera också…. Får drömma vidare/önska mig det av maken i 40årsprrsent.

 29. Sa här; du är super vacker men jag kan halla med dig om att jag inte skulle vilja ha samma ärr! Jag har ärr i ansiktet och ibland tror jag det inte spelar någon roll var man har dom. Man gillar dom helt enkelt inte. Hur som helst, lycka till med the makeover. Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 30. Jätte strongt av dej! Själv har jag något i min kropp som jag döljer o skämms över, o som jag inget kan själv rå för…kanske jag nu vågar boka en läkartid…

 31. Det är klart att du ska operera dig om det känns viktigt för dig 🙂 Det är ju bara du själv som ska/kan bestämma det och ingen annan.
  Men var medveten om att en operation alltid innebär risker, en bukplastik är en stor operation. Jag har själv råkat väldigt illa ut vid en rutinoperation där jag höll på dö av infektionen efter man av misstag gjort hål på en tarm. Ytterligare komplikationen i form av ärrbråck och efterföljande ny operation liknande den du ska göra men där man har lagt in ett nät. Det tar lång tid att läka och det innebär svåra smärtor. Personligen skulle jag aldrig riskera mitt liv om det inte vore för att jag mår tillräckligt fysiskt dåligt så att jag inte kan leva ett normalt liv, efter erfarenhet av måååååånga veckor på sjukhus och IVA-avdelning och två års smärta, lidande och läkning.

 32. Tack för att du delar med dig 🙂 Fick mitt första barn i maj förra året och förlossningen var jag ”beredd” på, den pratar ju alla om men det är inte många nämner tiden efter… Tar lång tid att känna sig som sig själv igen. Ser fram emot att se hur det går för dig. Lycka till <3

 33. Så modigt av dig att visa tycker jag! Och vi ska få göra vad vi vill oavsett ålder och anledning. Klart man vill känna sig fin och trivas med sig själv! Kör på och hoppas att det kommer bli bra!
  Kram /M

 34. Hej alla kloka fina mammor som skriver här hos Petra som fött fantastiska barn med våra fantastiska kroppar. Allt är så naturligt med graviditeter och förlossningar…låta naturen göra sitt..föda med smärtan…visst ..men det sliter på underliv muskler och hud..man blir slapp både här och där..Mina magmuskler har också delat sig..och jag har fått bristningar i sidorna bak på ryggen och bristningar verkar man få leva med…Tränar inåt enligt Super Olgas tips men får inte till det själv…Verkar vara så många mammor som behöver med kunskap och eftervård. Hur ska vi få det??? Tack fina Goa Petra som tar upp detta superviktiga ämne.starkt av dig att visa din ärriga mage. Vi mammor behöver få mer eftervård och vägledning runt förlossnings skador dvs underliv,magar mm . Borde finnas i varje landsting för oss. Heja alla mammor därute …

 35. Din blogg Är bäst o du fantastisk på alla plan. Börja skriva
  På engelska du Skulle slå även internationellt 🙂 puss

 36. Anna Lissjanis som bloggar om träning har skrivit en del som sin operation.
  Lycka till 🙂

 37. Jag har gjort en bukplastik och är supernöjd, mina magmuskler var så delade att det inte gick att träna upp dom utan magen hade en taskig form hela tiden och det ville inte jag vara med om, så musklerna syddes ”ihop” och när de ändå höll på gjorde de en mindre fettsugning och flyttade naveln och sydde sen ihop fint, jag är snart 50 fyllda, (magen gjorde jag 2007) och är supernöjd med min ”Nya” mage, ytligt eller inte, jag gör som jag vill, och det tycker jag alla ska göra! Gjorde min mage hos Gunnar Kratz på Akademikliniken i Linköping, ett riktigt proffs! ( sen när magen var fixad så gjorde jag brösten på samma ställe, varför gå och vara missnöjd när man inte behöver)
  Lycka till!

 38. Vad starkt av dig att dela med dig. Vill bara säga att jag tycker att du är så fin både på insidan och utsidan. Kram till dig

 39. Hej!
  Jag gjorde en full bukplastik på AK i Sthlm för 9 mån sedan. Det bästa jag gjort!
  Fött två barn och hade en diastas på 6 cm. Totalt instabil bål gav mig ryggont, spänningshuvudvärk och svullen mage. Nu har jag en platt och stark mage -har kunnat börja löpträna igen vilket jag aldrig hade kunnat med min instabila bål. Otroligt nöjd med det estetiska resultatet också!
  Min kirurg var Peter Emanuelsson som är expert på just mammamage och rectusdiastas, har forskat inom ämnet osv varför jag valde hnm. Jättenöjd. Naveln är mkt fin och ser naturlig ut.
  Tiden efter op är tuff. Första veckan riktigt kämpig. Min yngsta var drygt två år när jag opades och då man inte får lyfta tungt på 4-6 v minst efteråt kände jag att det hade varit svårt om lillan varit yngre. Första tiden behöver man full back up. Första två veckorna skulle jag säga, åtminstone. Man tar sig knappt i och ur sängen själv till en början. Men. Efter 7-10 dar vände det och sedan har det gått jättebra. Man är svullen en tid men det lägger sig. Jag har inte ångrat min op en sekund, så värt! 🙂
  Lycka till!
  Mvh Ida

 40. Förstår dig (fast du är ju så fin) har själv gjort två snitt och det ser ju inte roligt ut. Har inte funderat på op eftersom jag tycker att det är jobbigt att bli sövd och så verkar tiden efter en bukop tuff. Min mamma opererade sig för ett år sedan och hon måste göra om det (fast hon är nog glad atthon gjorde op ändå). Viktigast är väl att lyssna på sig själv och inte på andra och att man trivs med sig själv! Lycka till!!

 41. En kommentar till dig och alla andra är att korrigering av magmuskeldelning inte är någon fort av ”skönhetsoperation” utan ett sätt att återfå bålstyrka i sin vardag och skona som rygg.
  Jag tycker alla som har mer än ett par centimeters magmuskeldelning bör kontakta sin läkare för att få vård innan ryggen tar skada.

 42. Jag tycker du ser så fin ut! Har sett din mage och tänkt ”om man ändå kunde se ut så” och jag har haft en graviditet och födde med snitt. Min mage är full med bristningar som ger löst och hängande skinn, ärret hänger (är nog delvis fett då jag har tendens att lägga på mig just runt magen trots normalviktig i övrigt) men håller med Cecilia som kommenterat en bit upp att jag skulle aldrig utsätta mig för risken som en stor operation innebär om det inte gällde liv och död. Men om du mår väldigt dåligt över din mage eller har ont så tycker jag att du ska läsa på och även beställa tid för konsultation, kanske hos flera kliniker för att få mer kunskap och kanske hitta någon du har förtroende för. Jag vet bara ett fåtal i min bekantskapskrets som gjort operationen och de har varit nöjda så jag antar att det går bra för de allra flesta. Kram och lycka till

 43. Din mage ser superfin ut Petra! Sett få ärr som ser finare ut men det handlar ju också om en känsla man har själv såklart. Är ju också snittad (mot min vilja) och hade problem länge länge efteråt, smärta, hängande hud på ena sidan osv, men nu när det gått över 5 år sedan sista så har det hunnit bli riktigt bra! Extrahuden har liksom krympt tillbaka mer och mer, tog lång tid men ändå. Jag har gjort förutom mina snitt en bukoperation för att ta bort sammanväxningar (endometrios) då både tarm, livmoder, äggstockar och äggledare satt ihop med en massa vävnad men operationerna har även varit negativa i form av en massa ny ärrvävnad, att tänka på vid alla operationer.. det blir alltid ny ärrvävnad, som kan ställa till med bekymmer. Jag har både ont kring och under mitt stora ärr och har samtidigt känselbortfall i huden runt om. Hoppas du blir nöjd hur du än väljer att göra, lycka till!
  Kram Catta

 44. Jag sparar pengar till bukplastik och ska genomgå operation i början av 2018. Har en vän som nyligen ( maj) gjorde bukplastik och hon blev tipsad av läkaren att använda silikonförband på ärret, den hette newgel eller nåt liknande, nån typ av förband som trycker mot huden och gör den plattare.

 45. Gjort en bukplastik efter mina två kejsarsnitt pga en massa löst hängande hud som jämt fastnade i byxgylfen. Fick en stor infektion efter plastiken och ärret är verkligen hur fult som helst. Indraget och en stor grop på ett ställe. Inte alls snyggt. Väljer bikini med omsorg. Men det löst hängande huden är iaf borta.

 46. Hej
  Tycker inte nödvändigtvis att du behöver en tummy tuck men det sitter tyvärr i huvudet. Tänker att detta blir normen i framtiden efter förlossningar och det vore tragiskt. Man har man ryggont, träning inte fungerar då man har mycket lös hud och är man färdig med barn så kan man överväga. Jag funderade själv fram och tillbaka i ett par år. Min största issue var vad jag förmedlar till min dotter men man kan även disskutera om det är en en plastikoperation eller mer en funtionell op. Hursomhelst tycker jag det är viktigt att påpeka att det är en stor op med stora risker och ärret du har nu är litet i jämförelse med det du kommer att få. Jag tog ändå steget och du kan läsa om mittt hela första år efter op här http://www.bukop.se.
  Lycka till!

 47. Vill inte kritisera på något sätt. Men blir så ledsen att ingen funderar över alla risker. Inte längesedan det stod i media om en person i 30 års åldern som gick bort under en plastik operation. Är det värt det? Har en väninna som gjort operationen och fått korrigera två gånger och är fortfarande inte nöjd. Sedan tycker jag absolut att det är var och ens beslut. Men nu tycker jag att man kan läsa i var en blogg om just plastik operationer och fillers. Tycker synd om alla dessa unga tjejer som följer bloggar och får uppfattningen att detta är normen.
  M V H
  Michaela

 48. Du är väldigt vacker, jag kan känna likadant med mitt snitt och kan absolut tänka mig fixa till det.

Comments are closed.