NJUTANDET FORTSÄTTER

.

Häromdagens ”fika” ovan! Oh my, ni aaanar inte vilka tokfina bakverk de har på lilla bageriet nere i byn, som på det bästa kondiset i huvudstaden. Blir ju en och annan Tartlette som slinker ner om man säger så och favoriten är den med citronkräm:)

.

.

.

Bonjour alla bloggisar!

.

.

Alltså vilken sommar vi har fått 2017 – först en chartersväng till Cypern och så tog vi oss till Gotland en 10 dagar och nu en hel månad här nere i Frankrike! Njuter verkligen maximalt av den. Yes vi har verkligen varit på resande fot nästan hela långa sommaren och bara haft det typ underbart non stop. Semestrat och hängt med både familj och finfina vänner – bästa bästa.

.

Vi fortsätter även frossandet och äter verkligen maassor med god mat och lokala godsaker – ostar, croissanter, bakelser, praliner, musslor och frites, glass, vin och calvados. Det är ju faktiskt ljuvlig sommartid och då ska man ju unna sig tycker jag eller vad säger ni:)

.

.

 

.

Liten Moje får en skål med chips ibland – det är hans extra-gott-gott (Har jag skrivit att jag älskar vårt franska kök?? Hur härligt som helst att laga mat i detta maffiga lant-kök med mammas alla kopparkittlar i taket, enorm restaurangspis och antik köpmansdisk. Känner mig väldigt ”fransk” när jag donar här (och om någon undrar var Maurits söta linnekläder kommer ifrån så är byxorna från Zara och skjortan från Petit Bateau)

.

.

.

.

Vi besöker ju en hel del Cidermusterier och Calvadosgårdar i trakten eftersom både H och vår goda vän J är riktigt Calvafrälsta. Häromdagen tog vi La Route du Cidre (Cidervägen) och upptäckte en ny stjärna för oss – familjeägda Dupont. Så vackert, så smakfullt, så gott. (Vi fick provsmaka både och det andra och jag och vännen M fastnade för Calvados Creme – en krämig äppellikör som var ljuvlig)

.

.

.

Supertrevlig fransk vinmakare!

.

.

.

Happy couple med dagens fångst! (Så här ser jag alltså ut när vi glider runt här på landet: favvokjol By Malene Birger, linne By Malene Birger, skor Twist & Tango och jacka från Anine Bing)

.

.

Igår var vi en sväng till Orly med de stora skatterna (de skulle vidare ner till Ibiza i två veckor gullungarna, saknar dem SÅ redan)  och fantastisk Versaille men mer om det i nästa inlägg!

.

,

Önskar er alla en finfin måndagskväll! Här hos moi blir det ännu mer franskt gott-gott (kex, frukt och ostbricka) och soffmys framför Lotta på Liseberg. Det bästa av två världar liksom haha:)

.

.

KRAM

.

.

.

16 kommentarer till “NJUTANDET FORTSÄTTER

 1. Så härligt att ni kan ha en sådan lång semester tillsammans, arbetar din man hemifrån eftersom han kan vara ledig så länge?

   1. Vilken chock att han fått pappadagarna… 😂 Förstår vad du menar men det var en rolig felskrivning… Hur som… härligt med ledighet tillsammans. Allt gott!

 2. Hemma är inte alltid bäst – bäst är väl där man är med sin familj! Härliga bilder, tack!

 3. Vidare till Ibiza?😳 Hur gamla är de? Eller åker de med vuxna? Jättefina bilder!

  1. De är så ansvarsfulla och duktiga och 13 och 16 år och flög själva:)
   Och Tack!!

   1. När man är 13 och 16 och har resvana är det inga problem att flyga själva, och jag gissar att de ska möta sin pappa där?
    Vilka härliga bilder vi får se från Normandie! Vi har bilat där för några år sedan, en av de bästa resor vi gjort<3
    Nu har vi hus i Spanien så då lägger vi såklart de flesta av våra semesterdagar där, till nästa sommar har jag inlett operation övertalning att bila ner till vårt casa och då skulle det vara fint med en avstickare till Normandie.

 4. Låter som en dröm, att få miljöombyte, vara ledig tillsammans, helg veckan lååååång. Å du ser alltid så lycklig ut.

 5. Tack för tips om Calvados gårdar, du får gärna tipsa om flera! 🙂 Jag och sambon tar en helgtur till Normandie nästa helg, så bra med flera tips, då även vi älskar just Calvados. Ni ser ut att ha det fantastiskt! Hälsningar från Paris.

 6. Duktiga du som tränar så ofta semestern, då kan man njuta av gott vin och mat utan dåligt samvete 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg