LÄGESRAPPORT.

Varför ligger du bara där – kom och lek med mig istället! undrar nog min lilla prins. Han vill ju komma upp till mig som vanligt och mysa och  tycker nog att jag är jättekonstig just nu som bara är still. Saknar Mojekramarna massor.

.

.

Hej alla fina!

.

.

Här kommer en liten uppdatering från mig! Blev ju inget inlägg igår, inte ens ett litet ”hej”, och  det var för att jag helt enkelt inte orkade. Har dock inte haft särskilt jätteont de senaste dagarna faktiskt – kejsarsnittet med Moje kändes mycket mera – men jag har mått illa, kräkts och fått rejäl huvudvärk och varit lite yr och så.. Men nu har jag iaf fått komma hem och har fortfarande dränaget kvar i magen och det är ju lite småläbbigt att fixa med (ska tömmas 1 gång per dygn) Har ganska dålig aptit också och är inte alls sugen på något förutom  gröna vindruvor. Det är jättegott. Och så dricker jag massor med vatten och blåbärssoppa och äter en hel del katrinplommon för att få igång magen men FY vad läbbiga de är. Finns det någon som egentligen gillar katrinplommon?? Tror nog min obefintliga aptit kan bero på gördeln också för den sitter ordentligt tight och stramar hårt över magen (Ska var på dygnet runt)

.

Annars vilar jag bara mest, är mest trött, och ligger ute på terassen och marathontittar på amerikanska krimserier eller läser. Skönt att vara ute i friska luften för jag är bara så varm hela tiden. Har ingen feber eller så men jag tror kroppen helt enkelt är lite stressad just nu och då känner man sig varm. Tassar runt lite för att få fart på systemet men har inte orkat ta några promenader ute än men å andra sidan är det ju bara 4 dygn efter operation

.

 

 

.

Ett helt gäng med medicin tar jag varje dag och dessa är nog standard vid alla bukplastiker – Alvedon, lite starkare värktabletter vid behov, penicillin och blodförtunnande sprutor som jag tar själv i låret på kvällen. Man får vara lite sjuksyster åt sig själv som sagt och det gäller att ha is i magen och inte vara för rädd för blod, sårvätska och sprutor

.

.

.

Nu ska jag hjälpa Bea med frisyren här – hon ska på  dagens andra kalas som är ett pyjamasparty! Lilla festbruden:)

.

.

Önskar era en mysig söndagskväll så ses vi imorgon

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer till “LÄGESRAPPORT

 1. Illamåendet kan bero på smärta så snåla inte på smärtstillandet. Huvudvärken kan vara att du dricker för lite i förhållande till det som du tömmer i drän o urin. Blåbär är stoppande så ta inte det . Katrinplommondryck kanske är bättre än plommonen i sig. Några små tips i all välmening.

 2. Allt med morfin (inkl det du fick vid op) är stoppande a la lilla magen! Drick, drick, drick, ta bort morfinpreparaten så fort du fixar smärtan. Kram!

 3. Testa katrinplommons pyre som finns från 4 mån i småbarnshyllan 😀. Åt en sådan efter min förlossning och det gick genast bättre att få igång magen 😊

 4. Som tipset ovan, så är katrinplommondryck betydligt bättre än vanliga katrinplommon! Men dryck gärna på tom mage på morgonen (tips som vi gör på avdelningen på sjukhuset ;)). Och blåbärsdrycken är tyvärr den med stoppande för magen :/
  Lycka till!

 5. Et lite tips… Drikk lunkent sitronvann på morgenen(før mat) og en kiwi med skall på kvelden. God bedring.🌸

 6. Finns en tablett på hälsokosten som heter cleanse more. Dom är fantastiska. 2 sådana innan sängdags och ett stort glas vatten och sen töms tarmarna på morgonen. Å det känns som att den hjälper till ett tag efter, några dagar. Bara naturligt innehåll i den och inget som är kraftigt som laxerande tabletter på apoteket. Utan du kan hantera det.
  Brukar ta det om det korkar ihop sig…å det hjälper varenda gång 🙂
  Kram Åsa
  Kram på dig.

 7. Nää fy för katrinplommon! Magnesiumtabletter är bra att ta när magen behöver komma igång. Efter mitt KS så var dom (körde Landins magnesium) räddaren så att säga. Ta på kvällen så löser det sig nästa dag så att säga 😝😝

 8. Usch din stackare! Jag säger som många andra här att du inte ska dricka blåbärssoppa som ju är stoppande. Yrseln, illamåendet och huvudvärken är säkert mycket beroende på Oxynorm skulle jag tro…. Krya på dig!

 9. Snyggo! Få som kan se så FAB, snygga och välmående ut efter en sådan pärs. Du verkar må prima trots allt så det här fixar du. Försök att äta mumsig mat, lite och ofta så magen får komma igång som vanligt. Usch för katrinplommon!
  Boktips kommer här: Avdelning 73 och Tiggaren av Sofie Sarenbrant.. jättespännande hon har skrivit fler böcker, Bakom din rygg, huu vad spännande. Handlar om ett triangeldrama .Kryyyya !! Kramar från Kamilla

Comments are closed.