GÅRDAGENS MED LÖKAR

.

Tadaaa –  här har ni mig igår (Idag går jag fortfarande i jamasen faktiskt, fast klockan är hela 12.15. Väldigt skönt:) På mig har jag en stickad tröja från By Malene Birger (som jag använder hur mycket som helst denna höst och som jag fått många komplimanger om faktiskt. Finns på Modesto. Byxorna är från Twist & Tango.

.

 

 

.

Hade med mig de nya lökarna ut men jag planterade faktiskt bara en ynka påse (regnet hängde i luften och ja, jag var ju inte riktigt “stå på knäna och gräva i jorden dressad”) Får ta tag i dem en annan dag. Har iaf beställt hem lite tulpaner från Zetas och det var ju så festligt (eller snopet) när jag packade upp min beställning (hemleverans – tack Zeta!) Trodde jag köpt 5 påsar lökar men tydligen hade jag beställt 3 påsar och två megalyxiga tulpanlökar. De i kartong kostade alltså 70 kr styck och inte per påse. Man får hoppas de blir riktigt ståtliga sen dessa två haha!,

,

 .

Som ni ser har vi fortfarande sommar hos oss i Småstaden! Parasoll och pelargoner! Nope inget är undanplockat och fixat än inför vintern här hemma och detta  måste vi bara ta tag i pronto (jag har ju inte kunnat fixa så mycket denna höst pga av bukplastiken jag gjorde i slutet av augusti ni vet) Tvätta alla utemöbler och stuva om i garaget och ställa in dessa och klippa ner alla perenner och tömma krukor och planetera lite nytt. Plus sätta tulpaner. Gaaaah..

.

..

Nu ska jag tassa ner i köket och steka massor med pannkakor till lördagslunch åt vrålhungrig familj men vi ses snaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

10 thoughts on “GÅRDAGENS MED LÖKAR

 1. Ett tips är att vänta med att klippa ner perennerna till våren! Det gamla och vissna skyddar plantornas rötter under vintern. 😊

  1. Helt rätt! Ser inte så kul ut under hösten kanske. Men det stämmer faktiskt att man först ska klippa ner perenner på våren. Man skonar plantorna enormt, och växtkraften blir fantastisk! Testa!

 2. Tjena!
  Var köper man såna där lekringar som du har hängt i trädet? Kan du även rekommendera marknadens bästa pläd?

 3. Du klär i allt! Det är ett mycket speciellt mode nu, med revärer och underställströjor i bjärta färger. Jag såg en TV-hallåa också i en liknande tröja. Ovant, men ge det några månader så springer säkert denna late adaptor omkring i liknande och tycker det känns hur naturligt som helst. Jag är nog motsatsen till en ”influencer”. Undrar vad det heter…? 😆

 4. Vad är det för typ av buskage ni har till vänster om huset på bilderna?
  Fina tulpaner! Vet du om man kan plantera dem direkt i gräsmattan? Tänker ifall gräset hinner börja växa ordentligt innan tulpanerna blommat ut.. 🙂

 5. Har planterat samtliga som även du köpt utom den lila/vita på bilden. Sammanträffande i tulip-djungeln! Längtar.

Comments are closed.