MYSKALAS EFTER SKOLAN

.

Idag på eftermiddagen blev det kramkalas när Lolo kom hem från skolan! Moje och Lolo är mina klart mest kelsugna skatter och båda gillar att pussas och kramas och gosa. Moje är väldigt generös med just riktigt blööta pussar. Blir så glad när jag ser barnen tillsammans! Så mycket kärlek det är där mellan syskonen (oftast) och speciellt mot den lilla nakenfisen. Alla hjälps åt (oftast) och ALLA avgudar lillebror och att få en fyra är ju så här i efterhand och med facit i hand det mest fantastiska som kunde hänt oss. Det är liksom bara s å roligt att ha en liten igen!<3

.

.

.




 

.

Gullungar x 2 och Lolo har jeans från Levis, tröja från Ralph Lauren och mammas camohalsduk från Gina Tricot om någon undrar över det

,

.

.

Yes alla i familia får hjälpas åt med att passa och leka med minstingen och ha koll och det är något helt annat än när man bara hade småbarn och inte ens kunde gå på toa ifred! Tror det är väldigt bra för tonåringar att vara delaktiga i en familj på det viset och mina stora barn får också hjälpa till hemma ganska så mycket. Plocka undan disken och tömma diskmaskinen, städa sina rum, gå ner med smutsig tvätt i tvättstugan, klippa gräsmattan, sopa trottoaren.. Låter ni också era stora barn hjälpa till hemma? Jag tycker det är viktigt och fick själv göra det som tonåring och det var ju bra sen när jag flyttade hemifrån som 17:åring till egen lägenhet. Att jag hade liite hum om hur man sköter ett hem iaf (Men nej det var nog inte superfräscht och krispigt rent i min lilla tvåa..och kylskåpet innehöll väl oftast typ bara cola, smör och ketchup och jag kunde bara koka pasta… och tanterna i föreningen blev gaalna för att jag inte tömde luddfiltret och inte svabbade golvet i tvättstugan och att det sprangs i trappen dygnet runt och det spelades Rob N Raz på alldeles för hög volym alldeles för sent. De tyckte nog att jag borde varit bra många år äldre innan jag flyttade till deras ytterst välskötta BRF och de hade nog rätt:)

.

.

.

Nu ska jag köra lite hemma spa här (och sen senare ikväll blir det Bachelorpremiär – wieeee:)

.

.

KRAM

.

.

.

8 kommentarer till “MYSKALAS EFTER SKOLAN

  1. Absolut ska barnen hjälpa till och UTAN att få betalt för det. Hör så många som säger att deras barn får betalt för att tömma diskamaskinen, för att klippa gräset osv. Men så tycker inte vi i vår familj att det ska behöva vara. Man får helt enkelt lära sig att det ingår i livet och gör vi det tillsammans blir det roligare💕 Sen om de vill tjäna pengar på något vis kan man ju komma på något ”större” och få betalt för det 🙂
    Så söta bilder på din skatter! Tack för all inspo <3

  2. Klart de ska hjälpa till:)
    Våra barn (två söner, en utflugen på 23 och en hemmavarande på 16), har klippt gräs, tvättat, plockat i- och ur diskmaskin, lagat lättare middagar och städat (framförallt sina rum).
    Men det är klart att vi fått tjata ibland! Och får fortfarande tjata på yngsta som bor hemma, men han gör sina sysslor….oftast…Han är väl som tonåringar mest.
    De får inte betalt för att hjälpa till med dessa normala sysslor, men vi ser just ”hjälpa till” som en förutsättning för att få sin vecko/månadspeng. Sen kan de få tjäna extra pengar ibland, om de hjälper till med sådant som inte ingår i ”normaltdagligtdagsunderhåll”. Som t.ex. när vi körde upp äldsta på taket för ett par år sedan för att skrapa mossa från tegelpannorna, eller när de hjälper till att röja sly i stugan, hugga massa ved halva somrarna och liknande saker. Inga jättesummor, men någon tjuga här, någon hundring där eller en biobiljett kanske. Detta blir ett par gånger om år.
    Fina bilder också på dina fina<3
    Susanne
    @sussieak

  3. Åh, vilka fina bilder. Lolo ser verkligen ut som du. Visst är det viktigt att alla hjälps åt, att allas insats är viktig. Det gör att de blir bättre rustade för livet framöver och framförallt arbetsmarknaden (sommarjobb). Jag själv svårt att få lillebror att utföra sina hushållsjobb, det blir ett extrajobb för mig att se till att han gör det han ska.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg