BJUD PÅ ÄPPELROSOR!

.

.

Igår när vi hade vänner här på middag så bjöd jag på såna här som dessert! Och idag när mamsen och papsen var här en sväng på eftermiddagen gjorde jag ett gäng till. Äppelrosor är ju SÅ gott. SÅ enkelt och SÅ fint att bjuda på så här får nu värsta easy-fixdesserttipset från mig denna söndag:)

.

.

,

.

Det du behöver till dina Äppelrosor är bara:

,

,

Fryst smördeg – ni vet såna där vanliga smördegsplattor i kartong från frysdisken (Det är fem plattor i ett paket och en platta räcker åt två Äppelrosor)

Äpplen. Gärna röda och syrliga.

Aprikosmarmelad.

1/2 citron

Kanel + Kardemumma + Råsocker (+ lite Calvados att pensla på om man vill göra lite vuxen smak som jag gjorde)

Florsocker

.

.

.

 

.

.

Gör så här:

.

.

Kavla ut smördegsplattorna och dela alla i 2 lika stora remsor. Se till att du har mjölat bordet. Skölj äpplena och dela dem på två och kärna ur dem. Skiva dem i tunna skivor (använd gärna mandolin!). Lägg alla skivorna i citronsaften så att de inte mörknar och kör allt i micron i 3 minuter. Pensla på marmela på smördegen. Strö över kanel, kardemumma och lite råsocker. Lägg skivorna efter kanten, vik ihop degen (se ovan) och rulla ihop till en ros och fyll en muffinsplåt.
Sätt ugnen på 175 grader och grädda i cirka 40 minuter.

.

.

.

.

.

Servera gärna ljumma med en klick god vaniljglass! Och ett annat tips – vispa din köpta vaniljglass lite med elvispen innan du serverar den så blir den lite mjukare och segare och smakar mer ”hemlagad”:)

.

Nu blir det strax pizzaleverans här (söndag ni vet) och sen blir det att mumsa Salame framför en spännande söndagsfilm en trappa upp – mysigt!

.

.

Vi ses imorgon igen snyggingar!

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “BJUD PÅ ÄPPELROSOR!

  1. Oj va fina. Jag är så sjukt dålig på att baka och som tur är så är jag inget kakmonster men jag tycker att bakverk är väldigt vackra och blir så imponerad av folk som kan göra så snitsiga munsbitar. Tjusigt.

  2. Wow så fina! Såg såna i Lisa Abefelts flöde för ett tag sedan men glömde kolla om hon skrivit hur man gjorde, nu vet jag! Tack för smarrigt och vackert tips 🙂
    Natti natti

  3. Men mums! Dessa måste jag bjuda på och glänsa lite. Ser sjukt svåra ut men receptet såg förvånansvärt enkelt ut. Precis såsom jag älskar det!

  4. Tack för inspiration – jag ändrade lite och serverade som drinktilltugg – istället för äpplen tog jag päron och på smördegen hade jag svartpeppar och lite salt – och så duttade jag på lite ingefärssirap ovanpå. La i små miniformar, så att det blev lagom munsbitar – otroligt uppskattade, så tack!

Comments are closed.