VI ÄR ALLA S Å SJUKA!

.

Ojojoj. Nej den här fredagen blev inte alls som planerat för vi har hela familia drabbats av den beryktade Vinterkräksjukan! Brrrr. Bea blev först sjuk igår eftermiddag och spydde plötsligt rakt ut och sen blev vi andra 5 i familjen sjuka i raskt takt  under kvällen och det gick ju bara så f o r t. Från att varit pigga och som vanligt till helt och totalt utslagna. Värst är det ju för lille prinsen så klart, åh vad jag tycker synd om honom. Man vet ju inte riktigt hur han mår och känner:( Så svalkande Piggelins och filmer och mängder med avslagen Coca cola är vad som serveras till skatterna denna fredag (det enda de vill ha) och så hoppas vi på att snart vara feberfria och framförallt kräkfria igen. Ja det här var bland det värsta jag varit med tror jag – vi har aldrig haft sån här galen kräksjuka förut! BLÄ.

.

Hoppas att ni har det fint iaf! Hoppas också att  vi ses snaart igen vänner<3

.

.

KRAM

,
,.
 

Rekommenderade inlägg

30 thoughts on “VI ÄR ALLA S Å SJUKA!

 1. När alla i en familj blir sjuka samtidigt så där så brukar det vara en matförgiftning. Har ni ätit samma mat?
  Spelar väl egentligen ingen roll vad det beror på, man är ju ändå sjuk men om man ätit mat från en restaurang så kan det ju vara bra att tänka på.

 2. Låter inte som vinterkräksjuka, då ni alla insjuknat så tätt. Matförgiftning är mer troligt..

  1. Det ÄR det. Går just på både dagis och skola och mormor blev sjuk samtidigt (hon träffade vi i förrgår och vi åt inget ihop) Urk

  2. Det är ju visst exakt vad det låter som! Förstår inte detta som så många kör med. ”Det är nog något man fått i sig eller det är nog nåt annat.”

 3. Vinterkräk:(
  Vi blev drabbade hela familjen inom loppet av 2timmar. Men, det går över. Önskar er all god bättring och som jag tänkte mitt i det, vi är en familj, vi gör allt tillsammans 😉
  Krya krya krya!!!

 4. Oh no! Vara sjuk själv och samtidigt ta hand om 4 sjuka barn är ingen hit. Hoppas ni tillfrisknar snabbt allihopa. Kram

 5. Åh vad jobbigt för er…värsta som finns alltså, mycket hellre 5 förkylningar säkert…hoppas ni haft ert sen…brukar ju komma en sväng kräksäsong lagom till jul också…som jag verkligen hoppas att alla vi slipper. Krya på prinsar och prinsessor och ta hand om er. Kramar i en massa från Kamilla

 6. Låter precis som vinterkräksjuka precis som du säger. Tyvärr tror många alltför ofta att det är matförgiftning och håller pga detta inte lika hårt på hygienen och 48-timmarsregeln med följden att det sprids som en löpeld. Vid vinterkräksjuka sker insjuknandet mycket snabbt och det är just vanligt att hela familjer drabbas då det är oerhört smittsamt. En liten droppe ” kräk” kan smitta ner tex en hel avdelning på ett sjukhus eller förskola. Städning av ytor på toaletter med klorin tar död på de lömska virusen. Noggrann mekanisk handtvätt viktigare än handsprit då enbart sprit tyvärr inte tar död på de hemska rackarna. Krya på er. Hoppas ni piggar på er snabbt. / Caroline ( leg.sjuksköterska)

 7. Beundransvärt att du ens orkar blogga om du och familjen drabbats av calicivirus…
  Krya på er!
  Jenny

 8. Jag tänker att om alla blev snittade samtidigt blir man sjuk samtidigt , matförgiftning är inte säkert alla får även om man äter samma mat det beror på hur mkt av toxinet man får i sig. (oxå leg ssk om det nu har betydelse alla har väl viss allmän kunskap o sunt förnuft så yrket har väl ingen betydelse när man ger ett råd , piggelin o cola i all ära men resorb är bra ffa för lilleman men oxå övriga . Krya på er !

 9. Så fin blus i förra inlägget, var kommer den ifrån? Och så klart, krya på er hela familjen❤️ Kram från skåne

 10. Jättejobbigt när familjen drabbas av vinterkräksjukan, speciellt när du beskriver det som “bland det värsta du varit med om”. Otroligt starkt att du orkar blogga.

  1. Det är väl lite som att ringa in sig sjuk till jobbet tänker jag? Petra kommer med största sannolikhet inte blogga på någon dag och att göra ett inlägg där hon berättar att hon är sjuk är alltså hennes sätt att meddela att hon inte dyker upp på jobbet någon dag. Man brukar ju inte raljera om att det är “otroligt starkt” av någon som ringer in till sitt jobb och berättar att hela familjen ligger sjuka? Samma sak här.

   1. Emma! Nyfiken! Vad är det som driver dig till att aktivt skriva det du skrivit? Är det för att du själv sällan får uppskattning för något som du upplever andra får eller är det för att du i grund och botten är avundsjuk på Petra? Oavsett så är din kommentar helt överflödig och hör inte hit.
    Petra! Krya på er hela familjen och så hoppas jag ni alla snart mår bättre.

    1. Va? Jag försvarade Petra från en för mig helt onödig kommentar som bara var till för att raljera över att Petra bloggat “trots att hon är såååå sjuk, såååå starkt gjort” (uppenbart menat satiriskt av den anonyma kommentarskrivaren).

     1. Förlåt Emma! Jag som uppfattade fel. Jag läste ut något helt annat men när jag gick tillbaka förstår jag att du bara menade väl. Önskar dig en fin kväll.

     2. Anna, ett tydligt exempel att man inte ska anta saker & skriva dom på det sätt du valde att uttrycka det (som inte heller lät speciellt trevligt mot Emma i fråga) när man inte vet vad saken gäller! Sådant som skapar strul bland kommentarer & på internet! Trevlig söndag!

 11. Synd på den lilla killen inte så lätt att förklara vad som händer . Se upp så han inte blir uttorkad och sköt om er alla.

 12. Åååh vinterkräkan, ve och fasa!!! Den drabbade min sambo på juldagen förra året, jag trodde jag hade klarat mig och på nyårsafton när vi bokat bord på restaurang så kände jag plötsligt att det där glaset innan taxin kom inte smakade så gott. En timme senare på restaurangtoaletten kom vinterkräkan med besked. Och där hängde jag ett tag, min sambo fick äta två förrätter och två varmrätter men sen tog vi en taxi hem. Jag blev nedbäddad och vid 12-slaget låg jag genomsvettig i pyjamas och trodde att livet skulle ta slut. Fy fan alltså!!!

Comments are closed.