BOSPARA TILL DE SOM BETYDER MEST

ANNONS

.

Har ni funderat på det här med att spara lite till barnens framtida boende? Det kanske inte är något man börjat fundera på när de är småbarn men egentligen är det ju faktiskt redan d å man ska ta tag i detta om man vill lyckas spara mycket pengar. Krävs ofta många års sparande för att få ihop kronor till en kontantinsats som sen räcker när när de sen vill flyga ur boet och skaffa lägenhet. Det är ju ganska så dyrt med bostadsrätter och det lär ju inte bli direkt  billigare i framtiden! Ett eget konto med sparade boendepengar är ju exempelvis en fantastisk student/18-årsgåva.

.

Du (eller ditt barn) kan då få förtur när HSB säljer nyproducerade bostäder och får även förtur till hyreslägenheter som HSB-föreningar förmedlar till sina medlemmar. Du och bosparare kan lägga upp återkommande överföringar och spara regelbundet och kan också göra engångsinsättningar till ditt HSB Bosparkonto.

.

● Du kan välja mellan tre smarta sparformer hos HSB – Fonder, fasträntekonton och bosparkonto.
● Du kan överlåta ditt sparande till en eller flera närstående (te x dina barn)

.

För att få öppna ett HSB Bosparkonto måste du (eller ditt barn om du vill spara i barnets namn) alltså  vara medlem i HSB. När du har öppnat kontot och börjar sätta in pengar börjar du samtidigt att samla poäng i HSBs bosparkö. Varje sparad 100 kronor ger en poäng i bosparkön och du kan läsa mer om detta sparande och hur du blir medlem här.

.
.
 

“Swedbank är kontoförande bank för HSBs bosparande. Enligt beslut av Riksgälden omfattas HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto av den statliga insättningsgarantin. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 950 000 kr. Riksgälden betalar ut ersättning inom 7 arbetsdagar från den dag banken försatts i konkurs eller Finansinspektionen beslutat att garantin ska träda in.”

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “BOSPARA TILL DE SOM BETYDER MEST

  1. Tack o lov har jag en väldigt duktig make som aktiesparar till våra tjejer! Han är väldigt bra på det🙏🏻🤑✌🏻

  2. Jag spar också till vår lilla tjej, vi la en fond när hon föddes och förde över det när vi bytte bank. Räknade ut ungefär vad hon behöver till en kontantinsatts och det dras varje månad! Jag hade inget sparande alls när jag flyttade, förutom det jag sparat ihop själv och har fått “hanka mig fram” och hade inte möjlighet att göra det där första lägenhetsköpet, så jag vill verkligen att mina egna barn ska ha det lite lättare, ett första boende är en bra investering!

Comments are closed.