HÅRT JOBBANDE LYXHUSTRU


 

..Hm, vad ska man hitta på idag..

.

.

Hej fina vänner!

.

.

Måndag idag och nu även sista veckan före jul! Tänk att det är så himla mycket man vill hinna med och få till just denna vecka ändå. Varje år är lika haha. Lilla Moje är tyvärr  sjuk i feber idag så jag är hemma med honom och skrotar och får inte så mycket gjort alls. Lite småstressande just nu då jag har en del som måste göras i dagarna… Jo jag har ju en del att göra, jag också, även om det är en del som inte riktigt tror det. Eller som kanske missuppfattat att jag också jobbar som de flesta? Jag skriver ju inte så himla mycket om vad jag gör så det kanske är därför men jag är ju alltså influencer, driver portal och fotograferar (framförallt åt företag) Detta är en verksamhet som jag hållit på med länge och jag har försörjt mig genom bloggen i 6 år nu. Ja det är sant att det går att försörja sig på bloggande och det vet nog de flesta av er så här 2017:) Stor skillnad mot några år sedan då de allra flesta betraktade det jag gjorde mest som nonsens och en hobby, även om jag hade fullt upp. Att jag tog ut lön och skattade på den som alla andra var det kanske inte så många som visste…

.

House of Philia har ju varit en välbesökt blogg ganska länge nu och ligger fortfarande på top 15 i Sverige när det gäller privata bloggar (Bloggportalen) Det tycker jag är otroligt kul – TACK! Att jag jobbar och tjänar pengar på detta är alltså inget jag hittar på och har man många som läser ens insta eller blogg eller lyssnar på ens pod eller kollar ens vlogg så är det så klart intressant för företag att synas och annonsera där. Många viewers betyder många ev presumtiva kunder för företag. Själv har jag, precis som  de flesta större influensers, en agentbyrå som sköter det mesta av mina samarbeten. De ger mig förslag på olika uppdrag som jag tackar ja eller nej till. Sedan ska dessa ”utkast” levereras inom ett visst datum och jag får okej på dessa eller får göra om något innan publicering (de flesta är dock nöjda:)

.

Men fortfarande får jag kommentarer här och får även läsa på andra bloggar (som i kommentarsfälten på Bloggbevakningen för några dagar sedan) att jag inte gör något alls och att jag är ”lyxhustru” och bara lever lyxliv på min mans bekostnad (eller mina föräldrars?) Detta retar mig lite faktiskt då det känns ganska så orättvisst och förminskande Det är absolut inte fel på att inte jobba, om man inte vill det och även har ekonomisk möjlighet att välja att inte göra det. Vill man ta hand om barnen och göra vad som helst istället för att tjäna pengar så ska man självklart göra det. Om ett par väljer att leva enbart på en persons inkomst, om den nu är tillräcklig, är verkligen helt upp till dem och det spelar ingen roll om man är ”lyxman” eller ”lyxfru”! Men jag är alltså inte detta och det känns ganska skönt för mig att det inte är så. Jag vill inte alls gå närmare in på vår privata ekonomi men jag kan berätta för er som kanske misstror mig nu att jag har betalt halva huset, jag står för halva lånen och jag tjänar lika mycket som min man. Vi gick in med lika mycket i allt när vi bestämde oss för att leva och bo ihop. Vi delar på det mesta och han betalar det tråkiga och jag betalar för det lite mer roliga (bra deal). När det gäller mitt företagande så är jag entreprenör och driver två aktiebolag där det ena är Elsas Entourage AB (tillsammans med Emma) och det andra är HofP AB som nu omsätter ett sjusiffrigt belopp om året. Dessa kronor har jag inte fått för att jag ligger på soffan och klickar hem grejer hela dagarna som ni säkert förstår utan för att jag helt enkelt tjänat ihop dem. Jobbat alltså. OCH tagit hand om bebis. OCH inte tagit en enda föräldradag(För att jag inte kunnat som egenföretagare)

.

Att bli ”stor” genom influenceryrket är inte lätt och konkurrensen är hård! Man måste vara kreativ och driven och på och dessutom hantera kamera och annonsörer och div intressenter. Väga noga vad som är intressant att skriva om och vad som inte passar. För det vi bloggare visar är ju för alla ER. För att ni ska tycka att det är intressant och roligt eller fint! Blir det inte bra så visar sig det sig direkt och ofta har man en magkänsla som säger det redan innan. Om man vill blogga och bli en influenser som kan  försörja sig på  bloggandet så gäller helt enkelt detta enligt min låånga erfarenhet

.

1. Var RIKTIGT bra på något och visa detta. Kan vara att provocera. Att fota. Att inreda. Att förfära. Att roa. Att spela tv-spel. Att skvallra, Att laga mat, Att vara taskig. Att shoppa. Att resa. Att vara snygg som få. Vad som helst. Och om man är RIKTIGT bra på fler grejer – toppen!

2. Att sticka ut och vara plötslig och överraskande.

3. Variera och förnya sig hela tiden.

4. Bilder med bra kvalité om du inte är tokpersonlig, är kändis, skriver som en gud, superförmögen, ser ut som en dröm eller har skvallerblogg:)

.

Easy-peasy

.

.

Livet som professionell bloggare innebär att man mer eller mindre alltid jobbar, 365 dagar om året. Allt man gör blir ju något som går att skriva om och man får noga välja vad som ska publiceras. Jag gör ju mycket mycket som ni aldrig ser och säkert mycket som ni verkligen skulle uppskatta att få ta del av också men som jag känner att – nej detta vill jag behålla för mig själv. Jag tar mycket hänsyn till min omgivning och vill inte vara den som alltid har med kameran och knäpper bilder. Tänker mycket på skatterna också och har dem med på HofP på en nivå som känns lagom. Dock tycker de alla faktiskt mest att det är toppen med en mamma som bloggar! De har mig nära jämt och har en fantastisk förståelse för när jag måste jobba och fotografera. Självklart vill de inte att jag hänger vid lapen när de är hemma och det försöker jag undvika så mycket det bara går. Har faktiskt blivit mycket bättre på detta, att ”koppla ur mig mig helt” varje kväll.

.

.Så så ligger det till och fungerar lite och så jobbar jag!

.

.

Nu hör jag lille prinsen vakna där inne i sitt rum  so got to go!

.

.

KRAM

.
.
.

63 kommentarer till “HÅRT JOBBANDE LYXHUSTRU

 1. Varför läser du bloggbevakningen?
  Är du intresserad av skvaller om andra men vill inte själv vara måltavlan? 😉

 2. Superbra skrivet Petra..nu borde väl alla förstå!
  Varför kan inte precis alla vara snälla mot varandra istället..våga ge beröm o god feedback..
  Tycker du är fantastisk på alla sätt<3Kram o God Jul från din gamla kollega o vän från fjällen /Pernilla

 3. Petra du är en grymt duktig inspiratör, mamma och entreprenör, all creds till dig 🙂 Vet själv hur det är att vara egen företagare och mamma (inte alltid en dans på rosor)… Du är en grymt stark kvinna, låt aldrig någon säga annat…lägg all energi på att fortsätta inspirera oss på andra sidan 🙂 Kan inte alla kvinnor bara peppa varandra och uppmuntra varandra, och bara sluta upp med allt nonsens. Vi måste vara goda förebilder för de yngre generationerna. Livet är för kort för en massa trams ( och tro mig, jag vet det då jag förlorat en närstående familjemedlem alldeles för tidigt) så jag hoppas att ni alla som läser detta tänder ett ljus inom er och sänder ut en massa kärlek!!! Petra tack för en superbra blogg jag önskar dig och din familj en jättefin JUL /Cissi

 4. Hej Petra
  Jag har läst din blogg länge och jag tror din framgång är att du varit dig själv. Du har det gott ställt på en hög nivå och det är få som är så jordnära och ” vanlig” i dessa kretsar om du förstår mig rätt. De är många som känner igen sig i ditt liv med barn, inredning, middagar, trädgård , lantställe, utseende mm men allt blir i en lyxigare förpackning så skulle jag beskriva det och känner när jag läser inne hos dig. Du uppskattar också det ”lilla”och det gillar vi. Sen är du snäll och ingen diva . Fortsätt så här och vi fortsätter läsa. Grattis till dig och dina framgångar. Kram!

 5. Tyvärr förekommer det som i alla andra brancher ”svartjobb”, det uppges inte att det är reklam eller samarbete med….
  Dessa bloggar tycker jag att vi ska bojkotta. Önskar dig och din familj God Jul.

 6. Men, uppfattar jag dig fel i detta inlägg? Enl din långa erfarenhet gäller det att bla vara taskig och provocera för att lyckas? Känns jättemärkligt att du skriver så, du som ofta skrivit och uppmanat om exakt det motsatta på bloggen och Insta.
  Sen om du har aktiebolag och omsätter så mkt, du borde ju då ha en helt ok SGI och kunna ta både föräldrapenning och tillfällig föräldrapenning. Kolla en extra gång m din revisor, om du vill ta ut det vill säga. Borde inte vara några problem alls. Tack för fin blogg!

  1. Vad jag menade med detta var att OM man vill bli stor influencer så KAN man bli det genom att vara taskig. Finns flera exempel. Absolut nte att man SKA vara det!
   Jag kan inte ta ledigt från mitt företagande pga det är beroende av mitt ständiga uppdaterande varje dag. Har ej med pengar att göra. Vissa verksamheter kan man inte lägga på is:)
   Och tack själv!

 7. Du är en jätteduktig kvinna, Petra. Jag brukar läsa det du skriver och beundrar dig. Jag tycker att man inte behöver förklara för de andra varför man lever så. Du ska vara stolt över dig och din familj. God Jul, Petra!!! Vänliga hälsningar. Mila

 8. Kul att du skriver om detta. Man måste ju ha ett ganska intressant liv för att blogga eller ett spännande intresse. Något som fångar andras intresse. Du har verkligen lyckats Petra, jag har läst din blogg sen start 2009 och uppskattar den jättemycket🤗
  Kram och en riktigt God Jul

 9. Hej Petra!
  Var har du köpt julskinkan från Jakobdals Mor Matildas rimmade skinka?
  Tack för en mycket trevlig ,inspirerande och rolig blogg!
  /Carina

 10. Håller helt med Mila ovan. Du behöver inte förklara dig. Din blogg är välskriven och det är den stora skillnaden. Strunta i alla troll!

 11. Det här tycker inte jag att du behöver redogöra för. Det är inte andras business. Kan man inte hantera sin egen avundsjuka – så är det ens eget problem, men jag förstår ändå att du vill försvara dig.

 12. Jag tycker också mycket om din blogg, men det är 2 saker som jag tycker du kunde förbättra avsevärt.
  Det första är att fixa i ordning din kategorier, helt omöjligt att leta efter ett recept, hitta en inredningsbild från ett specifikt rum osv. Titta dig omkring på andra bloggar och se vilken fin ordning många har, tex. ”starwomen”, ”home2tiny”, ”my casa” osv., en ren fröjd att leta inspiration där. Det andra är att bli bättre på att svara på läsarnas frågor.
  Med vänlig hälsning Monica

 13. Vad roligt att du berättar lite mer! Sen att du känner dig tvungen att redovisa husköp etc har ju ingen med att göra!
  Du är en riktig powerwoman!
  Kram

 14. Din blogg är otroligt välarbetad och allt genomsyras av kvalitet. Alla kan ta kort och skriva lite text, men väldigt få kan göra det bra och intressant. Jag vet inte vad det är, men även om du bara skriver tre rader, så är det intressant och välskrivet. Det är lätt att slänga ur sig överlägsna kommentarer, men starta en blogg själv och få massor av följare om det är så himla lätt!

 15. 😍
  Har följt dig många många år, blivit inspirerad, glad, motiverad, ledsen(när man läser avundsjuka kommentarer) men främst bara så himla glad att läsa här varje dag för jag gillar dig!
  Grymma kvinna!!!

 16. Har följt dig i många år och tycker att du ger ett väldigt proffsigt intryck. Är inte ett ”fan” av allt du skriver, men herregud! Allt kan ju inte passa alla! Det är otroligt strongt att gå vidare genom all ris och ros som du får! Du sätter dig över det och kör på. Det beundrar jag dig för!Tack för allt du delar med dig av! Du gör det verkligen bra! Och det med hud och fyra barn att sköta om! Önskar er en härlig Jul! Kram Petra

  1. Hahahaa, ja huden tar verkligen sin tid:) Tack söta för snälla ord och ha en riktigt fin God jul nu!! Kram

 17. Hej Petra! Jag är en av dem som har följt din blogg sedan dag ett 🙂 Brukar aldrig kommentera och ibland går det ett par veckor innan jag går in på din sida för att kolla läget. Jag förstår det här inlägget. Det måste vara frustrerande att få höra sånt snack av folk som inte vet vad de pratar om. Hur du skriver, vad du väljer att visa och sättet du presenterar på är unikt och du har lyckat kombinera ett ”Fancy life” med en personlig touch. Många känner igen sig i en del, är avundsjuka på dig för en annan och ser dig som en förebild på samma gång. Klart att ett ”perfekt yttre”, ekonomiska förutsättningar med prylar, resor och så vidare kan svida för många. Men du har ju även delat med dig av svårigheter som separerad med barn, när man ångrar beslut om husdjur, hur kroppen förändras med ålder och barnsbörd, hur det känns när världen vänds upp och ner då något helt oväntat inträffar etc. Jag tycker förresten att det är lite gôtt att få känna lite hatkärlek ibland (tror inte jag är ensam), men det beror ju mycket på hur jag som läser mår och inte hur du skriver eller vilka bilder du lägger ut. Jag vet att varken pengar eller prylar kan göra någon lycklig på riktigt. Det är bara kärlek och hälsa som kan det 🙂 Och din blogg är beroendeframkallande, från dag ett tills nu!

 18. För mig får du leva på kredit, gå i pyjamas hela dagarna, röka under fläkten & köpa färdigmat alla dagar i veckan (egentligen). Med andra ord så bryr jag mig inte ett dugg om hur det är ”bakom kulisserna”, bara du fortsätter med din fantastiska blogg. God jul & en stor kram till dig!

 19. Hei 😊 Nok en gang dette …. 😕
  Utrolig at noen tror og mener det de
  Gjør om deg og ditt , at de ikke har
  Innsikt til å forstå bedre blir vanskelig for deg å gjøre noe med.
  Det er synd på de som ikke forstår bedre , tror du må sette det på den kontoen. Oppegående mennesker med gjennomsnittlig intelligens forstår bedre 😊 Og de som ikke forstår dette, tror jeg dessverre neppe du klare å overbevise. Noen er kanskje oppegående , men fulle av misunnelse . Gratulerer med bra tall, både klikk og i regnskapet 😊 Du fikk det til, etter masse jobbing og bra timing 😊 🎈🎈🎈👍🏻👍🏻

 20. Kanon bra skrivet Petra👍🏻 Jag har följt din blogg i många år, kommer att fortsätta med det. Du bjuder på väldigt mycket, även bra blandning av allt möjligt. God Jul till er alla 💕

 21. Jag är så imponerad av alla duktiga bloggare, all tid som ligger bakom ett inlägg, allt arbete för att få ihop en berättelse. Man kan rätt så lätt se vilka som tar bloggandet på största allvar (och kan där med också ha det som inkomst) och jag skulle aldrig för en sekund anta att man har det lätt, att man inte jobbar hårt eller att man inte spenderar lika mycket tid, eller mer, på sitt jobb som en annan person. Jag beundrar verkligen ditt jobb Petra, fortsätt i samma anda.
  God Jul till dig. Kram J

 22. Bra skrivet!!
  Hejja dig och skit i andra surhögar!
  Klart man är avundsjuk på DIG, men på ett gott sätt!
  Kikar in hos dig varje dag, och blir alltid inspirerad!
  GOD JUl!

 23. Så bra skrivet! Jag jobbar också som Influencer på heltid och det är verkligen jobb 365 dagar om året. Även under semester, helger, högtidshelger etc. Men det är så kul att det är värt det givetvis, men ingenting kommer ju gratis och det ligger mycket slit bakom =) Din blogg är grym =) STOR KRAM! ♡♡♡

 24. Verkligen intressant att få höra lite om hur det fungerar med att driva framgångsrik blogg. Tycker du har en perfekt mix av ämnen vilket gör att jag är en flitig läsare. Kul med drivna, ambitiösa och framgångsrika kvinnor. Bra jobbat! Och strunta i ev negativa kommentarer.

 25. Bra skrivet Petra! Tänk att du klarat av att leverera i över 6 år, du är grym på det du gör! Du gör ett superbra jobb, lägg till ett stort hus och fyra barn på det. Du kan vara riktigt stolt över dig själv! God jul fina du! KRAM

 26. Heja dig ! vad tisst vi skulle ha utan dig och din inspiration, jag tror inte att dom som klagar på dig skulle ha särskilt mycket att tillföra oss andra, antagligen avundsjuka oinspirerade mäniskor.

 27. Förstår din frustration. Du har ju inte velat prata om vad du jobbar med utöver bloggen vilket säkert får många att tro att det inte är så mycket, och gör även att det spekuleras..vilket de inte har med att göra alls eg. Å de borde fatta hur mycket jobb det faktiskt är. Men det skapar nog det. Många ser bara ett perfekt hem, perfekta middagar och frukostar, underbara utflykter och resor osv..
  Det jag kan känna med din blogg är att den är så himla ojämn. Ena stunden går det urlång tid mellan inläggen, nästa är bara sponsrade inlägg, och att du i princip aldrig svarar på alla frågor du får. Du har ju inte flera hundra kommentarer varje dag som tex Blondinbella, så det borde inte vara så mycket begärt? Som läsare upplever jag det tyvärr nonchalant.
  Så, istället för att leta skvaller om dig själv, så kan du väl svara på frågorna som ploppar upp 🙂 få in en rutin på det. De som får svar någon gång blir ju så himla glada.
  Jag gillar dina lite mer personliga inlägg, som när du skrev om din ångest tex. Av någon anledning blir jag provocerad av allt det perfekta som världen vill visa upp idag. Syftar inte bara på dig utan vårat skadade samhälle om konstant lycka och perfektionism. Hur himla viktigt det har blivit. Det är alltid kul när någon stor bloggare plockar av masken emellanåt, då förstår vi att ni är människor också 😉
  Mvh Åsa

 28. Älskar din blogg! Strunta i taskiga kommentarer. Jag tycker du gör ett strålande jobb!!! Så fin o snygg Blogg.

 29. Åhhh vad jag blir ledsen i ögat när jag läser vad alla de där otäcka, avundssjuka människorna hittar på. Jag hoppas att du ser förbi dem, vi är så många fler som njuter av din blogg. Härliga inlägg och upplevelsen är så personlig. Du bjuder in oss till ditt vackra hem och även andra underbara platser.
  Jag tillhör väl kanske inte de som mest frekvent kommenterar, men kände att jag var tvungen. Ha en underbar julhelg. Kram, Catarina

 30. Jag har några favvis-bloggar som jag alltid återkommer till, DU är en av dom. Du är en stor inspirationskälla och gillar din inredningsstil och klädval. Skickar en stor kram från västkusten och önskar dig en riktigt GOD JUL!

 31. Läser din blogg kontinuerligt för att den är så mysig. Har följt några bloggar genom åren och din är verkligen den som består och ligger överst bland tillagda favoriter. Keep up the good work Petra!

 32. I am following you for years, even if I don’t speak the language. I simply use translator.
  I didn’t know that you earn that much from blog and I didn’t care about this information. I just assumed that you had rather boring job before kids – some office Job, not well paid – and didn’t see a need to return there. I for sure didn’t think that you earn a million in a year. But, your work – your money.
  I like your blog and your style.
  What I don’t like and think one getting so much money for blogging should do better is to answer the questions of your readers. Not the personal one, regular questions. I wish you and your family marry Christmas.

 33. Jag har följt dig sedan många många år. Tror jag bara missade någon månad första året, men de inläggen läste jag snabbt ikapp. Då bloggade jag själv, men det var inget för mig. Det krävs verkligen massor för att få en framgångsrik blogg, och jag hade inte kunskap eller tid att lägga då för att nå dit, utan det blev mest en dagbok för egen del och några tappra läsare (som mest kanske 150/dag).
  Din blogg är fortfarande fantastisk och jag inspireras massor av dina inlägg. Främst när du skriver om inredning som är ”my thing”. Kanske kommer jag försöka mig på bloggandet i framtiden. Läser till inredare nu, och har planer på att starta eget och leva på det i framtiden:)
  Det jag gillar bäst med din blogg är nog blandningen i dina inlägg. Alla kan hitta något som de är intresserad av, vare sig det gäller livet som småbarns- och tonårsmamma, inredningsintresse, matintresse eller resor och mode/skönhet. Där tror jag din framgång ligger. Sen att du har en fin familj, fint hus, fin bil och köper fina prylar, äter på fina restauranger och bor på fina hotell, ger det hela en extra krydda som åtminstone jag inspireras otroligt mycket av, eftersom det på många sätt är så olikt mitt eget radhusliv.
  Jag gillar också att du inte skriver ner en massa andra bloggare eller skvallrar på ett elakt sätt, som många kan göra. Det finns heller ingen underton av bitterhet gentemot andra bloggare eller livet i allmänhet i dina inlägg, som hos många andra. Dessutom tycker jag om att du är mycket tydlig när det gäller vilka inlägg som är sponsrade, i förhållande till de inlägg som inte är sponsrade, utan där du skriver om produkter trots att du inte får betalt för det. Viktigt att visa att du inte bara tar betalt för att skriva om en produkt, för att det är ditt jobb, utan även kan skriva om produkter som du gillar, trots att du inte får betalt för just det inlägget. Som nu senast i ”paketpapperinlägget” (även jag har slagit in med deras produkter, som alltid är fina).
  Jag kommer fortsätta läsa din blogg och inspireras, och hoppas att du bloggar i många år till. Följer dig även på Instagram.
  Kram Susanne
  @sussieak

 34. Du verkar vara en härlig person, full av liv och kärlek! Har följt dig i många år. Du skriver personligt men självklart måste du vara privat och inte berätta allt! Jag uppskattar inlägg av denna typen även om du ju såklart inte MÅSTE förklara dig. Kommer att använda mig av dina ”punkter” när jag pratar med mina barn som vill bli influensers. Det är hårt jobb och man måste vara ”speciell” på något vis för att fånga intresse från läsarna. Och det är du!!
  Kram och God Jul!

 35. Hej Petra!
  Fortsätt som du gör & alltid gjort! du är så inspirerande och jag har läst din blogg sedan dag ett. Kan nog inte leva utan HOP❤️😂önskar dig och hela din goa familj en riktigt härlig jul
  Egentligen förfärligt att du ska behöva förklara allt det du gjort. Så klart man fattar att du sliter hår för dina ftg
  ( you go girl härligt med 7 siffriga belopp💪🏻💪🏻) julkram från Sthlm Ann

 36. Helt galet att du ska behöva förklara dig men mycket bra skrivet. Din blogg är verkligen toppen och du förtjänar verkligen all framgång.
  Kram!

 37. Men suck… runt omkring oss finns det mkt idiotier. Däremot uppskattar jag transparens och att det kommer raka, stolta, besked. Har i ärlighetens namn undrat men med lite info släpper det. Du är duktig, inget tal om det och glas-alldeles självklart ska pengar tjänas på kompetensen. Heja Det & dig! Hoppas ni får en kärleksfull och härlig jul!! Läser mest emmas, din och nicoles bloggar men vilka guldkanter ni tillhandahåller!

 38. Ne changez rien ! Vous n’avez pas à vous justifier de quoi que ce soit. Les personnes critiques sont tout simplement jalouses de vous, de votre réussite et de votre belle famille. Je suis française et (comme la majorité des français) ne suis pas très douée avec l’anglais et encore moins le suédois 🙂 J’adore votre blog et le visite quasiment tous les jours. Vos photos sont super et votre maison décorée avec goût. J’espère que vous saurez me lire et vous souhaite GOD JUL…

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg