KROPPEN ÄLSKAR TRÄNING OCH LITE TANKAR OM DEN

.

Nygymmad, svettig och helt ofixad!

 
 

Todeloooo!

,

.

.

Var ett tag sen jag skrev något om träning! Har ju mina ”perioder” som ni trogna HofP-följare ju vet:) Hela hösten var jag mer eller mindre stilla efter bukplastiken där i slutet av augusti. Kroppen behövde vila och återhämta sig men efter ca 10 veckor, i mitten av november ungefär, så kände jag en dag att n u måste jag börja. Kroppen ville verkligen röra på sig! Så jag började ta mig till gymmet (skaffade ett gymkort redan i november 2016 och lyckades gå dit 1(!) gång på hela 2017:) Tänker att jag ska köra gym varannan dag ungefär och se vad det ger. Under jul och nyår har det blivit uppehåll, som hos så många andra, men nu är jag ”på´t igen”!

.
.

.

Träningskläder från Nike! Älskar mina tights (från Stadium) för de sitter som en smäck och är rejäla och höga i midjan.

,

.

Kör inga pass dock, tyvärr. Har liksom ett inre motstånd till gruppträning! Är nog för att jag inte tokgillar att bli tillsagd vad jag ska göra på gymmet haha, vill ju göra på ”mitt sätt” och gå in i min lilla träningsbubbla. Och så har jag usel koordination. Och gillar inte folksamlingar och okända personers kroppsvätskor och svettlukt nära inpå (och inte att andra ska behöva vara nära mina, mig och mitt flås!) Har dock vänner som är riktiga träningslovers och som går på pass hela tiden så jag kanske hakar på någon dag…Är liite sugen på Yoga – det skulle nog min kropp verkligen behöva. Stretcha ut mig någon dm, man har ju säckat ihop sig lite under alla dessa barnaår! Cirkelpass verkar också kul, då slipper man ju den där koordinationen och speglarna också:) Är nog skadad från ungdomen när man gick på ”studion” i högt skuren stringdräkt, cykelbyxor, reebookkängor och ”workoutade” i takt (jag i otakt) till Technotronic på rad framför spegelväggen

.
.

.

Springer på löpbandet, kör lite lår och rumpa och mage och armhävningar. Känner mig dock lite lost så jag får nog ta ett par timmar med en pt igen. Man glömmer ju hur man skulle göra när man inte kört styrka på några år. Jag har ju kroppstypen med en del lår och mindre midja. Lyssnar ni på Skäringer och Mannheimers pod föresten? S å himla bra är den, brukar ofta brista ut i gapskratt när jag lyssnar på dem (lite pinsamt när man tex ligger och lyssnar och samtidigt gör fransarna på salong:) Hur som helst. I det senaste avsnittet så pratade Anna om (eller raljerade om) att det egentligen bara finns två kroppstyper när det gäller kvinnor och det stämmer ju ganska bra! Hälften av oss fick de där långa smala snygga benen och inte runda rumpan och smala midjan och hälften fick det omvända. Midjedamer eller bendamer är vi alla sa de där  i podden och att man ska vara glad över och framhäva det man fick och inte försöka eftersträva det man blev utan när det gäller kroppen. Bra tänk! (Sen finns ju de där amazonundantagen som har superlånga ben, studsrumpa OCH timglasmidja men de är som tur är inte så vanliga haha;) Sen pratade de också om modeindiústrin och det idiotiska med att använda pojkliknande småflickor som modeller (det är ju inte d e som handlar dyra märkeskläder) Tur att vi ”vanlisar, influensers och bloggisar” kan visa hur kläder sitter på verkliga tjejer och inspirera på vårt vis inte sant. Och inte så här (Mia Skäringers exempel) Hur många av oss ser ut som en anorektisk 13-åring.. Kan inte modeindustrin någon gång inse att vi som köper kläder inte blir inspirerade av såna bilder! (flickan är så klart jättesöt och hon ska ju se ut som hon gör och ja det finns alla kroppstyper men nu menar jag att de kan ju använda en metod vid fotograferingarna som resulterar i att de flesta shoppingsugna damer på något sätt skulle kunna föreställa sig själva i kläderna som visas och bli inspirerade)

,

,

Yes alla ser olika ut men alla behöver röra på sig! Mer eller mindre iaf. Smal är inte automatisk hälsosam. Och man ska börja träna för hälsan och inte stressa efter att ändra utsidan det första man gör. Man mår bara så himla mycket bättre av att exempelvis promenera ett par gånger varje vecka, det känner man när man varit stilla en längre period. (Sen är det ju härligt när man ser träningsresultat också men det tar ju lite tid:) Hur tränar ni förresten tjejer? Ni kanske har några bra tips? Eller vill ni att jag skriver om min träning? Kommentera gärna!

.

.

KRAM

.
.
.

48 kommentarer till “KROPPEN ÄLSKAR TRÄNING OCH LITE TANKAR OM DEN

 1. Jag tränar alltid, oavsett storhelger eller semester. Ett yoga pass, två löp pass och ett styrke pass per vecka.

 2. Åh, precis så är det! Tillhör dom som har begåvats med snygga ben men med liten mjuk muffinsmage istället, sååå avis på er med snygga midjor! Lite rund rumpa eller lår verkar sååå mycket enklare att klä snyggt;) Tror att vi är i ungefär samma stl i övrigt & gillar din klädstil men skulle gärna ha den översatt till min kroppstyp, tycker det är svårt att hitta rätt som 40+, blir lätt för mycket rock eller praktiskt mamma… Har du inget annat för dig så gärna tips på kläder för oss som är tvärtom;) & tack för bästa bloggen!

 3. Ja käretid…träna är min sämsta sport 😉 men jag har en smartwatch som registrerar hur mycket jag går eller rör mig o som även registrerar sömnen (Samsung gearfit 2 med app). Så nu är jag nöjd med min vardagliga aktivitet. Registrerar och ger beröm när jag kör ett pass i tvättstugan 👍 Nojar därför inte längre. Men ska faktiskt lägga på yoga. För det har jag gjort tidigare o det mår jag bra av, rekommenderas verkligen o är enkelt att göra hemma, appar och Youtube 😀 Härligt att du mår bra med din träning!

 4. Kul att läsa lite om din träning!
  Jag har kört ganska regelbundet på gym i ca ett år (denna omgång) men nu har jag sen några veckor tillbaka troligen en muskelinflammation och har fått stå över träningen. Så surt! Har dock en hund så ut kommer jag i alla fall.
  Är som dig, föredrar att träna själv och inte i grupp.
  Kram och kämpa på 💪😃

 5. Jag kör med PT då och då för inspiration och påfyllnad. Funkar toppen för mig. Läser gärna mer om din träning framöver. Alltid kul att få inspireras av andra. Tack för en toppenbra blogg!!!

 6. Såg din bild på instagram och blev faktiskt väldigt ledsen. Jag skrev en snäll kommentar. Mest för att jag inte ville vara en elak hater men inom mig ville jag bara skrika. Vad var syftet med bilden? Det är precis såna instagrambilder som får oss som inte har ett sexpack på magen eller har råd med dyr plastkirurgi eller ärats med bra gener att må skit. Var ute och sprang i dag och kände att nä min mage blir aldrig så snygg. Ni är ju en del av all den här utseendehetsen förstår du inte det? Du har ett instagramkonto och en blogg med massor av följare, vad får du ut av att lägga ut en sån bild? Förutom att boosta din egen självkänsla? Du hade likväl kunnat ha linnet nere. Tyvärr när du gör så så bidrar du till utseendehetsen och är precis som de stora modehusen med sina anorektiska modeller. Och här sitter vi, mammor, 35+ och önskar vi åtminsonde hade en mage som du, och inte ens det kan vi få …… hoppas du tar detta till dig som konstruktiv kritik från en trogen läsare. Kram

  1. Jag tänker och resonerar så här att det finns så mycket i livet vi människor går runt och önskar men som vi kanske blivit utan. Vissa riktigt olyckliga önskar bara trygghet och mat eller kanske att bli friska och andra vill ha något ytligt de kanske inte kan nå. Massa pengar på banken, ett hus, en annan kropp. Jag är en fyrabarnsmamma på 40 plus som satsat både möda och en hel del pengar på att få en stark mage igen. Jag är oerhört glad över att den blev så bra och jag tycker att jag kan få visa den? Det är inte kroppshets och osunda ideal utan en stark mage och kanske en ovanligt stark mage för en kvinna med mina förutsättningar. Det går alltså att bli så här stark om man vill och lägger ner tid, energi och även pengar på en diastasoperation. Kanske bra att veta för de som har möjlighet och önskan om att göra detsamma. Att få se ett resultat efter en sådan insats. Nej man kan inte jämföra sig med de som man kanske stör sig på eller bli provocerad/ledsen av. Min mage visas inte för att såra någon. Precis som exempelvis inte Yogagirls bilder visas i syfte för att såra mig – även om jag aldrig kommer bli så där snygg och vig (och få bo i Västindien!) Det finns så mycket ouppnåeligt i livet – bättre att koncentrera sig på det man kan göra och påverka för att man ska må bra. Du väljer! Kram

   1. Är glaset halvtomt eller halvfullt?
    Allt beror på hur man väljer att se och tolka en bild. Eftersom du la upp en bild på hur din mage såg ut innan korrigering och träning tycker jag att det är kul att se hur bra den blivit nu med operation och träning. Dessutom tycker jag att du skall var stolt över den och istället för att tänka ”det där kan jag aldrig få” så kan ju vi läsare bli inspirerade och tänka ”kan hon så kan jag”. Allt är en inställningsfråga.
    Precis som du säger Petra, bättre koncentrera sig på det man kan göra.

   2. Men Petra nu pratar jag ju om utseendehetsen som du själv kritiserar i ditt inlägg. Varför är det du gör på något sätt bättre än det modehusen gör. Du använder dig av plastikkirurgi, det är ju ouppnåeligt för de flesta av oss. Klart du har en fin mage. Du känner också av denna hets och du är mitt i den och du skapar den. Men snälla låtsas inte att det du gör är bättre. Och jag är inte emot plastikkirurgi. Min mage hade blivit så fin med det också. Avundsjuk, ja såklart. Känner av hetsen, ja såklart.

    1. Varför är det hetsande att visa en stark mage? Är det hetsande för dig eller för de flesta? Ligger problemet du känner hos dig eller mig:/. Jag själv blir inte provocerad av andras utseende och personliga val när det gäller kroppar alls. Har någon långa vältränade ben och visar dem i kortkort på Insta – ja vad fint! Snyggt! Jag blir inte ledsen över att de aldrig kan bli mina. Det jag menar är något helt annat – det är när modeindustrin försöker sälja kläder genom snedvriden kvinnosyn och magra småflickskroppar. Jag blir inte hetsad av ändra min kropp pga dessa bilder utan provocerad för att normala vanliga kvinnor inte kan få känna igen sig i normala sunda modeller. Inte truliga minimala tonåringar. Jag följer många kvinnor i min ålder och blir inspirerad av de som tar hand om sina kroppar och mår bra av det. Tex Kristin Kaspersen – en fantastisk stark kvinna som ofta visar bilder på sina muskler (inget för dig men säkert för väldigt många andra)
     Plastikkirurgi löser inte automatisk en dålig självkänsla – om du opererar din mage men ändå inte trivs med dig själv eller kan med att låta andra trivas med sig själva (och sina kroppar) så är det ingen lösning. Jag opererades för att min mammamage var trasig efter Moje (bråck + bred diastas) och som bonus är den nu superstark och fin. (Men det är inte enbart pga bukplastiken, googla bilder så får du se många olika varianter på opererade magar) Här kan du se min kropp innan Moje http://houseofphilia.elsasentourage.se/2014/11/05/hanger-pa-hilton-hotel/ och ej opererad och då ser du att magen var ganska så tight efter de tre första barnen- utan plastikkirurgi men med träning (och jag visade den då också) Så det går det också om du kämpar på och inte har stora muskeldelningsproblem (som jag fick efter fjärde barnet)

     1. Det kanske inte är hetsande i sig att visa en stark mage, men nog är det dubbelmoral att å ena sidan kritisera och förfasa sig över utseendehetsen som råder, och å andra sidan skriva om både plastikkirurgi, botox, hårförlängningar, lösfranser, naglar etc etc. Det är ju precis det som leder till utseendehets. Eller? Vi är inte fina som vi är, utan måste göra om oss på både det ena och andra sättet. Själv är jag 40+ och kan stå emot, jag vet att det är insidan som räknas i längden, men vad gör alla dessa bilder och inlägg mot våra unga tjejer? Gör vad du vill, men kritisera inte sånt du själv är en stor del av.
      I övrigt gillar jag dig Petra, men just när det kommer till kropp och utseende känns du väldigt ängslig.

  2. Amanda jag förstår precis vad du menar 🙂
   Det är klart det är ett bekräftelsebehov alla dessa instagrambilder, inte bara Petras. Å dessa skapar en slags hets, precis som modemagasinen. Eg. räcker det ju med att du själv vet att du har en stark mage. Sen kan man skriva vad man vill runt det.
   Men att träna är jättebra för att må bra och för att bli stark 🙂 men många blir besatta, jämför sig osv..läs om Ortorexi.
   En i min krets är PT, men hon har aldrig lagt ut en sådan bild som Petras tex. Hon behöver inte 🙂 men hon är också stark och trygg i sig själv och väldigt vacker utan ingrepp. Hon springer även Maraton och är utbildad Yoga-instruktör mm
   Försök att inte jämföra dig med Petra el någon annan. Du är ju du och unik i det som är du.
   Älska det du har. Vi ser alla olika ut och har olika förutsättningar
   Kram

 7. Jag har nyligen startat med både core och cirkelfys och jag gillar det verkligen.
  Har verkligen ingen kordination what so ever… men jag älskar dessa träningsformer. Lite löpning och spinning på det så ska nog denna trötta småbarnsmamman också komma i bättre form 🙂

 8. Hej,
  Heja dig, behöver oxå ta tag i träningen men Puhh vad tråkigt det är!
  Varifrån kommer printer på kvinnan som pekar finger bakom dig?
  Ha en fin dag!
  Kram

 9. Pilates-Garuda-Reformer-Barre m m kör jag på Pilates Complete här i Göteborg. Googla gärna på hemsidan för att läsa mer om Garuda t ex. Fenomenalt bra träning för styrka och smidighet, finns även pt men jag har inte råd och trivs bra på gruppträningarna. Yogan som också erbjuds har jag tyvärr svårt att fastna för. (Studion utsågs förra året till världens vackraste Pilatesstudio, det måste jag ju få berätta 🙂 ) Det blir ju lite smygreklam men jag är bara en väldigt nöjd medlem.

 10. Jag känner inte att jag har tid att gå på gym eller passa för att träna, hade dött av stress tror jag om jag skulle få in det på schemat. Mycket som det är med jobb, hämta lämna barn osv. Däremot så cyklar jag till jobbet varenda dag, året runt. Visserligen tar inte det mer än ca 10 minuter var väg men jag cyklar ofta hem på lunchen och går ut med vår hund ca 30-40 minuter också så det blir kanske en dryg timmas motion om dagen iallafall, billigt och bra haha. På helgen blir det riktigt långa promenader i skogen, bästa som finns. Sen kör jag lite yoga här hemma, himla skönt för min nacke och rygg framförallt.
  Man får hitta sin grej, pumpa gym är det värsta jag vet även om jag kanske skulle behöva det för att bygga upp lite styrka.
  Jag tränar inte för att bli smal, skulle snarare vilja lägga på mig upp till 5 kilo iaf. Är en tunnis av naturen och det verkar bara bli värre med åren, som att allt ”rinner neråt” på nåt vis och gör mig magrare undan för undan. Suger men jag försöker att inte bry mig så mycket utan vill må bra bara.
  Tycker hur som att kvinnor i alla former är vackra, sitter ju inte alls i vikten utan i utstrålningen och välmåendet.
  Heja tjejer!

 11. Träning är en livsstil.Antingen älskar man att träna eller så inte.I mitt liv ingår träning och är en del av mitt liv.Jag blir bara irriterad när man läser massa bloggar, nu ska jag börja träna och ändra mitt liv.Jag tränar för att må bra, orkar mer och förhoppningsvis ger det resultat och man får en tajtare kropp.

 12. Respekt till dig Amanda <3 Jag kan tycka att en mage är väldigt privat, som brösten osv…tänk om vi alla lyfte våra tröjor och jämförde våra magar eller bröst ??? Nä jag tänkte väl det ….. tycker det är magtrakt. Men mår man bra av att visa hela världen sin mage då gör man det … tydligen :))

 13. Hej, visst är det knepigt med bilder som man både inspireras av och avundas. Jag tänker dock så här, JAG är faktiskt rätt fantastisk och snygg och om någons bilder får mig att inspireras till att bli ännu snyggare (starkare) så är det bara bra. Än bättre version av mig 😉.
  Jag tror att du, Amanda. har många fina egenskaper som du kan glädjas åt och även inspirera andra.
  Sedan tycker jag att du, Petra, förtjänar en eloge för de ärliga bilder du bjuder på stundom. Vi läsare vill ju se lite glamour men också den bistra (nakna) sanningen.

 14. För mig har det varit naturligt med träning hela livet, utan att jag tänkt på det. Cyklade överallt som ung, samt stallet o ridningen. Utan ridning ett tag, då var det gym/simning/löpning, men liksom inget överdrivet för det. Sen egen häst nu i ett antal år (igen) och det är 3 timmar fysiskt arbete inklusive ridningen per dag. Jag är i ålder ungefär som P, har alltid haft smala ben OCH midja, och tack vare en rörlig livsstil (o hyfsade matvanor, och bra gener) =)

 15. Kickboxning, otroligt kul och effektiv träning. Men om man inte tycker om närkontakt och svett så blir det svårt.
  Men prova!

 16. Angående operationen, du har inte lust att visa hur magen blev rakt framifrån (så man ser naveln) i bra ljus? Så man ser en bra ”efter operation bild”. (Förstår om du inte vill såklart.) Det är nog intressant för de som funderar på bukplastik.

 17. Hej! Jag tränar periodvis på gymmet, brukar göra uppehåll under sommarmånaderna då jag tycker det känns motigt att gå in och ställa sig på löpbandet när man lika gärna kan springa ute. Älskar cirkelträning, typ Easyline, som tillåter att man tränar efter egen förmåga. Skriv gärna om din träning och tipsa!

 18. Håller helt och hållet med om att bilder för att visa upp en platt mage är exakt samma sak som att bidra till utseendehetsen. Om du är glad för funktionen du nu har fått tillbaka (för visst är det framför allt därför du opererade dig?), så varför inte i stället fokusera på allt du kan GÖRA nu jämfört med det du inte kunde göra när du hade bråck och diastas? Inte förrän vi slutar recensera varandras utseenden, framhäva våra kroppar bakom ursäkter som ”jag vill bara inspirera” och vi ifrågasätter idealen (precis som du gjorde med Acne), så kommer vi att röra oss framåt.
  Tyvärr står vi och stampar när du lägger ut bilder som den på din mage och du får kommentarer om hur snygg du är. Ett steg fram och två tillbaka…

  1. Jag nämnde inte utseendehets i mitt inlägg utan jag tog upp hur Acne presenterar sina kläder på ett trist sätt. Ensidigt, sjuklig styling och magert. Jag är inte emot att kvinnor och män visar sina kroppar. Jag är inte mot naket och jag tycker alla typer av kvinnokroppar är härliga! Jag står inte för något sjukt ideal här utan jag är en sportig mamma som trots att jag snart är 46 PR och har fyra barn vill vara i bra form. Inte bantning och osundspäkning utan genom träning. Och jag sysslor med att vara influencer och om jag kan inspirera andra mammor, som vill och önskar, att träna så är det väl bra. Vad är felet med att visa en mage bara för att den är stark?:/ Alla mammor kan inte operera sin diastas nej (tycker alla borde få som behöver – det är fantastiskt för livskvalitén) men alla har inte burit fyra barn heller. Men man kan träna och det är bara bra och nyttigt inte sant. Varför får man bara visa vissa magar.. Gravidmagen var underbar, när jag visade min ärriga putmage var det bara positiva feedback men när jag nu visar min starka mage, som jag är så oerhört glad över, då är det utseendehets och fel:/

 19. Tycker det är så skönt att jag med åren blivit av med den kroppsnoja jag (och många andra) hade som tonåring och 20+. Så mycket tid och energi och känslor man la ner på saker man inte kunde påverka alls! Gener är ju gener! Nu inspireras jag av vältränade tjejer och kvinnor och kopplar det faktiskt inte alls till min egen självbild. Dock undrar jag hur denna tilltagande kroppsfixering kommer att påverka mina flickor som ännu är små … Det är värre nu än förr, upplever jag.

 20. Jag blir ledsen av att du Petra tror du ger oss andra något positivt genom att visa upp din extremt snygga mage efter4 barn! Jag är inte missunnsam eller avundsjuk, men de flesta av oss har varken en 13-åringskropp ELLER ”din” mage. Det är precis samma sak, och det är absurt att du förnekar det! Du bidrar till utseendehetsen.

 21. Petra, du skriver; ”varför är det hetsande att visa en stark mage?”. På samma sätt kan modehusen fråga; ”varför är det hetsande att visa en smal kropp?”.

  1. Nej det är väl inte samma sak Ett sjukt ideal inom modeindustrin driver unga kvinnor till självsvält. Det flesta kan inte böra kläder anpassade för en modell på 49 kg, det är omöjligt. Jag ser helt normal ut och visar en 46-årings kropp. Menar du att det är samma sak? Tillägg! Hade det varit (eller även varit) normalviktiga modeller stylade på ett annat sätt hade jag inte blivit ett dugg hetsad av kampanjen. Hade de dessutom slängt in lite fyrtiotaggare så – WOW:)

   1. Du missar poängen.
    Att du fokuserar på utseende över huvud taget. Och det är inte upp till dig att avgöra vad en ”normal” kropp är. DET är problemet.

    1. Min blogg handlar ju mycket om mig, mitt liv, mina val och automatiskt mitt utseende inte sant. Jag fokuserade på hälsa och styrka i inlägget och har valt att visa resultatet. Svårt att inspirera till förändring utan att visa bilder på skillnaden inte sant. Sen om man visar lite hud eller inte är väl verkligen inte en stor sak? Varför ska kvinnor känna sig ledsna och provocerade för att kvinnors kroppar ser olika ut. Låt min mage också vara med (den har varit med om mycket!) Alla måste vi väl få finnas och få synas om vi önskar, även jag. Min målgrupp är vuxna kvinnor och mammor som jag hoppas förstår detta. Jag vill inspirera er som kanske mår dåligt över ostadiga mammamagen att det finns hjälp att få och träning som ger resultat OM man önskar och att ”så här blev mitt resultat” av mina ansträngningar. Det går att få en stark och platt mage igen efter graviditeter OM man nu vill det. Eller ska det vara så att vissa ska bestämma hur alla amdra mammor ska känna inför sina kroppar och att jag inte ens kan få betrakta min kropp som normal och att den NU ska döljas när jag åter igen trivs i den.

     1. Petra, det är jättebra att du trivs i din kropp. Min kropp pajade efter ”bara” två barn och jag är jätteglad att jag nu inte kissar på mig när jag skrattar eller får ryggskott varje gång jag bär en matkasse. Det har träningen hjälpt mig med.
      Ingen missunnar dig din hälsa, men genom att tänka att hälsa och snyggt utseende är samma sak bidrar du till utseendehets, oavsett om du förstår det eller inte.
      Om du nu själv tar upp ”kvinnor som kritiserar kvinnor”, så är det ju precis det vi andra pratar om också. Du säger att du vill ”inspirera”. Kul! Gör det genom att kanske lägga ut goda recept som innehåller mycket antioxidanter, ta en bild på skogen du joggar i eller skriva ett inlägg om hur fantastiskt häftigt det var när du lyckades med tunga marklyft på gymmet. Förstår du skillnaden?
      Funktion, inspiration och glädje, inte fokus på hur din mage ser ut.
      Du är en stor influencer (välförtjänt), och med det följer ett stort ansvar.

 22. Jag måste tyvärr hålla med Amanda här. För mig är din kropp inte en ”normal 46-årings kropp”. Supersnygg är den, men du har ju valt att genomgå en operation. Är det det nya normala, annars duger man liksom inte? Så kan man ju tycka när man läser IG-kommentarerna. Det är säkert feelgood för dig att få bekräftelse men för mig 40+ mamma (din målgrupp alltså) är det allt annat och tydligen är jag inte ensam om det. Och att du sedan försöker distansera dig från utseendehetsen genom att skriva att det handlar om en stark mage känns bara nedvärderande. Då kan man väl beskriva vad man kan GÖRA som inte gick tidigare?

 23. Det märkligaste är att du blir förvånad över folks reaktioner. Det har ju hänt flera gånger förut. Att du inte lär av dina misstag. Förövrigt älskar jag att följa dig-har gjort det sen du startade😀

 24. Hei Petra:)
  Jeg leser din blogg hver dag og har gjort det i flere år. Det gjør jeg fordi jeg liker det og for at du inspirerer meg på mange vis. Idag er det utrolig mange som blir krenket av hva som helst og som lar seg veldig lett provosere. Da er det for meg veldig merkelig at de forsetter å lese feks blogger som gjør at det får dem til å føle det sånn.
  Dine innlegg virker for meg reflekterte og er veldig varierte. Livet du lever er ikke likt mitt og det er akkurat det som gjør det spennende. Jeg blir ikke misunnelig , men det er hyggelig å lese som en avveksling til mitt liv( som også er et godt liv). 🙂
  Håper du ikke mister motivasjonen av sure kommentarer , men fortsetter med å glede oss som klikker oss inn hver dag. 🙂

 25. Att folk orkar?! Jag tycker det är intressant med inlägg om träning, plastik, botox, inredning och annat. Här finns en bra blandning tycker jag. Om man stör sig på en bild av en mage kanske man läser fel blogg?

 26. Jag gillar denna blogg och lägger ingen värdering i det som postas. Dock tycker jag det är märkligt att man endast förväntar sig positiva kommentarer. Läsarna får aldrig tycka något negativt eller ifrågasätta något överhuvudtaget. Det ska vara ett evigt berömmande om allt. Det är samma sak på många andra bloggar. Så fort någon skriver något som inte faller bloggerskan i bra dager ja då är det tal om sura kommentarer och negativ energi. Är man en offentlig person får man acceptera att alla inte håller med stödjer det man postar. Självklart aldrig okej att vara elak och gå till personangrepp men ifrågasätta syftet med det som skrivs måste man få göra. Jag antar att de flesta är intresserad av feedback vare sig det är ros eller ris.

 27. Ni som inte gillar/inspireras eller tycker att Petra gör rätt i att skriva och visa vilka bilder hon vill sin blogg, som vi dessutom får läsa helt gratis, LÄS EN ANNAN BLOGG!
  Inte klagar ni på olika tidningar som man måste betala för som dessutom alltid innehåller reklam och tvetydiga budskap….

 28. Jag ogillar starkt allt du bidrar till mer utseeendefixeing såsom operation, fillers, botox… så sorgligt och osmart. Det känns som om du är en ganska osäker kvinna innerst inne som inte inser vad som är viktigt och räknas här i livet. Insidan och ut.
  Däremot gillar jag andra inlägg om matlagning och resor och inredning i lagom dos.
  Mari

 29. Jag tycker att du har en helt fantastisk blogg, läser den ofta och låter mig inspireras av det du gör.
  Kritik är en del av vardagen som vi tyvärr tvingas att hantera, förtjänt eller oförtjänt.
  Jag tycker att du är modig att du berättar att du faktiskt gjort en op, de flesta berättar inte om de fixat något utan låter alla leva i tron att de är perfekta från början. Gjorde själv en bukplastik i november efter två barn och massor av timmar på gymmet – helt utan resultat. Utan att vara smal för övrigt så förändras min självkänsla på ett par timmar. Älskar min nya mage, nu kan jag fokusera på allt annat som gör mig glad istället.
  Stå på dig, gör det du vill göra och ett stort plus att du faktiskt står för vad du fixar på kroppen!

 30. Herregud hur orkar folk?! Vi lever alla olika och gör våra egna val. Läs en annan blogg om det sticker i ögonen.
  Det är ju just det som gör en blogg intressant att bloggaren skriver om sitt liv och själv väljer vad som ska berättas / visas… och inte skriver vad andra tycker han/hon ska skriva om.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg