BELGISKA VÅFFLOR

.

Hur gott? MAGISKT gott!

.

.

Hej lördagsbloggisar!

.

.

Här vaknade vi upp idag med en krasslig liten skatt med feber och halsont så det var bara att ställa dagens planer och satsa på en hemmalördag och göra den så mysig som möjligt! Har lovat att jag ska göra populära Carnitas Taco till middag ikväll dvs chiligryta som står på långkok indag så strax ska jag kila ut i snöyran och gå till affären och köpa ingredienser till den. Men först ska ni få recept på nog världens godaste våfflor. Hittade till slut ett billigt litet belgisk-våffeljärn på Media Markt (från Tefal) som man också kan göra alla möjliga grejer med (piroger, toasts, munkar, rån mm) och det funkade utmärkt. Tänkte att ni bara måste få receptet jag använde så ni kan prova själva! Skillnaden mellan belgiska våfflor och vanliga svenska är att de är tjockare, sötare och smakar vanilj. Smakar “solsemester utomlands” skulle jag vilja påstå och hela köket doftar våffelställe på strandpromenad (De säljer just såna här mumsiga våfflor på plagen i Deauville och mina hemfixade smakar p r e c i s likadant:)

.
.
 

 

.

Födelsedagesfrukost till B! (visst ser dessa våfflor liite godare och lite festligare ut än de klassiska?)

.
.

.

Ingredienser

.

4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver
1 msk bakpulver
3 1/2 dl mjölk (3 %)
2 ägg
200 g smält avsvalnat smör

Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. Separera äggulorna från vitorna (spara vitorna). Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Rör ner det smälta avsvalnade smöret. Vispa äggvitor fluffigt och vänd ner i smeten. Grädda våfflor i ett belgiskt våffeljärn. Lägg upp och pudra över lite florsocker.

.

.

.

 

.

Bea fick sina våfflor serverade med lättvispad grädde och färska bär. Jag hade även lite lönnsirap till mina vilket var hur smaskigt som helst kan jag lova, m u m s.

.

.

Som sagt – nu måste prova detta! Och våffeljärnet jag använder hittar ni bla här (och länken är INTE reklam:)

.

.

Önskar er alla finfin lördag nu!

.

.’

KRAM

..
.
 
 
 

Rekommenderade inlägg

7 thoughts on “BELGISKA VÅFFLOR

  1. Hej och grattis till sötnosarna, vilken smarrig belgare! Jag läser inte dagligen utan scrollade nedåt-bakåt och såg att du för nya läsare presenterade barnen. Och kom på att jag för länge sen kommenterade din “About” och barnens ålder. Well, den är 5 år gammal och t ex Bea 4 år. Bara ett litet tips om uppdatering där 🙂

  2. Å så gott!! Mycket godare än vanliga, håller med dig! Måste också investera i ett sådant järn. Tack för en bra blogg ❤️

Comments are closed.