HELT VANLIG ONSDAG HOS OSS

 

.

Ja idag har vi ”Philianer” haft en för oss typ helt vanlig onsdag! Med ledig Moje som har myst med mig, dansskola och så lite kakbak på eftermiddagen med Lolo. Mycket stim och stoj och så musik på det – här hemma är det typ aldrig tyst. Hade en fläktkille här idag (vår fläkt har lagt av och en ny måste beställas – så surt med såna där överraskningar. Gissar att det bli kokt mat och typ ugnsgratinerad tills den är på plats) och han undrade först om vi ville ha en sån där riktigt tyst fläkt men sen så svarade han själv, med glimten i ögat, på sin fråga med att Nä det är väl ganska så onödigt just hos er, det kommer ni ju inte märkas ändå! Jo det får man ju nog hålla med om:)

.
.

.

Gullunge ett kikar på Pettson & Findus medans

.
 

.

Gullunge två bakar. Idag blev det Nutellasnittar och OH MY så goda de blev!

.
 
 

.

Vill ni ha receptet på dessa ljuvliga godsaker kanske? Men klart att ni vill! Kommer nedan

.

.

220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl nutella
hackade rostade hasselnötter

.

 

Börja med att ta fram ett bakplåtspapper och fördela ut 3 linjer med rumsvarm nutella. Och lägg in i frysen i cirka 20 minuter, bara för att den ska bli lättare att hantera. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och gör en grop på längden och fyll med med den frusna nutellan.Fyll den med nutellan och arbeta ihop till tre längder. Toppa med den hackade rostade nötterna. Ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.

.

.

Nu  – fix av kvällsgott i form av fruktsallad! Strax – Sveriges Mästerkock (Älskar det programmet – Mannerström och Aujalay är ju bara så söta när de ska vara respektingivande och stränga men bara lyser gullighet:)

.

.

KRAM

.
.
.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “HELT VANLIG ONSDAG HOS OSS

    1. Hur vet du att Petra verkligen äter godsakerna och kakorna?
      Nu har jag ingen aning om vad just Petra gör men jag är i allafall inte så godtrogen att jag absolut tror på allt bloggare skriver och lägger upp.

  1. En tanke, fast om fläkten är tyst behöver stojjet inte konkurrera med den. Älskar när man äntligen kan stänga av fläkten så man hör vad andra säger. Lite som lugnet när man stänger av dammsugaren. Så fundera på det om det inte blir för dyrt.
    Vilka skatter du har, ni har verkligen det ultimata familjemyset i köket <3

Comments are closed.