JAHAJA

.

Dagens serietips – Outlander! En vän till mig tipsade om denna med orden ”Den är bara SÅ bra. Förstår du, det hela utspelar sig på 1700-talet i Skottland och då hade männen i n g e n t i n g under kilten. Du fattar va? SÅ bra serie” Självklart var jag tvungen att kika och den är riktigt bra! (Trailer) Som en action-historie-drama-serie gjord för kvinnor och det finns massor med avsnitt i 2 säsonger på Netflix. Inte så jättemycket blod som stänker utan mer bråk mellan klaner och  looove och en uns elände. Så bygger ju hela serien på en väldigt speciell twist som sker i början men den får ni själva upptäcka:)

.

.

Hej raringar!

.

.

Nää, nu tycker jag faktiskt lite småsynd om mig själv här – eländes influensan fortsätter genom att ge mig lite bihåleinflammation. Fick superont i pannan igår morse och så kom feber och ja nu dundrar det i skallen och knakar. Har haft bihåleinflammation flera gånger och just det är knakandet i brosket är ju ytterst omysigt. Numera får man ju inte penicillin i första taget utan det är bara att vänta och hoppas att det släpper av sig själv… Och spruta massor med nässpray i näsan. Man kan ju gå till doktorn och sticka hårt hål i brosket genom näsan och låta det hela rinna ut genom mun och svalget men det ska jag inte göra. Icke sa nicke. Det har jag nämligen gjort en gång och det var ju absolut superäckligt. Så jag tar det lugnt med värktabletter och Netflix. Och Loloälsklingen har också fått flunsan nu och huvudvärk och ledvärk och är så orolig för nu väntar sportlovet och hon och storebror ska till Andorra och det vill hon så klart  inte missa. Hur länge ska denna influensa snurra runt egentligen undrar jag? Någon mer som varit med om att den hålllt på i flera veckor som här hos oss?

..

Ikväll skulle vi haft vänner över och mysig middag men det var ju bara att ställa in. Men vi får göra det bästa av situationen helt enkelt och skicka H (som typ aldrig blir sjuk!) med lång önskelista till Maxi. Är bara så galet sugen på en krämig pasta med kräftstjärtar och pecorino som tröst:)

.

Ha en mysig kväll nu finingar!

.

.

KRAM

.
.
.

Rekommenderade inlägg

23 kommentarer till “JAHAJA

 1. Älskar Outlander och har sett alla säsonger (finns faktiskt 3), lite för mycket smacka på varann ibland bara haha (både i bingen och i fajts).
  Krya på dig nu din stackare och trevlig helg!

 2. Åh så jobbigt med flunsan.Jag hade den över jul och nyår inte så kul det heller: (
  Outlander är verkligen superbra. Har sett alla säsonger och väntar sedan länge på flera!
  Vi har nyss kommit hem från Spanien efter att vi inreder vår nya våning där nere. Har städat hela huset här hemma idag och nu blir det till Ica och fylla kylen plus att köpa lite nya flowers som har dött här hemma under dessa veckor bortovaro.
  Ha en trevlig helg (trots flunsan) och tack för en härlig och inspirerande blogg!

 3. hört att flunssan kan sitta i flera veckor ( en kompis hade den i 5 veckor ) å ge följdsjukdomar så som du verkar ha fått ..testa denna den funkade för min dotter som hade super huvudvärk å bihåleinflammation i pannan förut …
  sinoclear från apoteket den är till för just bihåleinflammation..trevlig helg så gott de går

 4. Jag hade flunsan i ca två veckor men känner mig fortfarande inte 100. Huvudvärk och ont bakom öronen, tror det e fjärde veckan. Har aldrig varit med om ngt liknande. Krya på er o hoppas det ger med sig snart!

 5. Skölja med näskanna låter kanske flummigt men är superbra för att undvika/snabbare bli av med bihåleinflammation! Kräver lite träning men är inte alls obehagligt (som det kanske låter)!

 6. Tack för tipset, behöver något nytt att titta på efter att ha sett twilight, som jag tyckte var så bra, lite tjatig i längden kanske. Krya på dig, har precis själv blivit frisk efter flera veckors influensa. Kram från Skåne

 7. Krya på Dig ! Outlander bygger på Diana Gabaldon böcker, 8 st är hittills utgivna och nummer 9 är på gång. Den första kom i början på 90 talet. Det finns också en spin off som handlar om Lord John som jag dock bara orkat läsa den första av.

 8. Alla avsnitt av outlander finns på Viaplay. Så bra serie och passar faktiskt för män också 😉 jag och min man är båda fast, det är så mysig och spännande story! Krya på dig.

 9. Stackare! Måste tipsa om Nasonex. Kortisonsspray som finns receptfritt på apoteket. Funkar fantastiskt bra mot bihåleinflammation. Fick antibiotika av min läkare men den hjälpte inte alls. Sen fick jag Nasonex och då blev jag snabbt frisk! Lycka till!

 10. Alltså! Köp en nässkölj på apoteket o skölj med saltvatten! På riktigt, det är super! Precis som M skriver, får man lite finess på detta så är det så effektivt!

 11. Outlander är toppenbra. Men alltså jag säger också till om böckerna. Dom är så sjukt bra! Är inne på 3:e omgången jag läser dom. Men är inte alls besviken på tv-serien som man ju har tendens att bli ibland när man verkligen gillar någon bok, då man ofta inte tycker att dom liksom inte lever upp till böckerna. Men det gör faktiskt denna tv-serie, fast det händer ju ännu mer i böckerna. Bara ett plus när det gäller Claire och Jamie. 😊
  Gällande bihåleinflammation som jag ofta åker på så sköljer jag med nässkölj med saltvatten (speciell stor spruta på apoteket) och sprayar sedan med kortisonspray Nasonex efter råd från min läkare. Går över riktigt snabbt varje gång.
  Krya på dig!
  /Dessie

 12. Tack för tipset, ska absolut börja titta! Sen måste jag bara säga att jag älskar din blogg! 😍

 13. Jag har haft hosta i 4 veckor, sen ont i bihålorna och feber och totalt täppt i näsan. Har varit hos läkare och fått lite olika mediciner men blev inte bättre, nu fick jag veta att jag har en segdragen lunginflammation och inte influensa som jag trodde… var rädd om dig!

 14. Åh hoppas att hon kryar på sig snabbt men denna influensa är ju sjukt seg så risken är väl att hon inte kommer iväg? Inte kul att resa om man är sjuk..
  Och den kan nog snurra runt ett tag om inte alla får samtidigt, jag började i måndags och i dag verkar vår minsting på snart 4 börja få feber och maken känner sig risig. Skulle jobbat hela sportlovet men känns som det blir vab …

 15. Min influensa höll i sig i sex veckor. Feber, frossa, rejäl förkylning, hosta och värk som slutade med sönderhostade revben. En riktig pers. Idag, sju veckor efter utbrottet kan jag inte träna på grund av smärta i revbenen. Krya på er!

 16. Jag har aldrug haft influensa med hög feber i hela mitt liv. Men nu fick jag, började med hosta och ledvärk, sen fick jag frossa utan dess like och tempen gick upp från normal till 40 grader på ett par timmar. Var sen heelt utslagen i hög feber i fem dagar. Sjätte dagen feberfri så gick och jobbade dagen efter. Skulle jag inte ha gjort, det blev en vecka till av total matthet, hosta och sedemera en dunderförkylning. Dessutom rundade jag av med en uvi som jag inte haft sen tonåren, och ja ögoninflammation de luxe i bägge ögonen under denna perioden. Och precis ALLA har varit sjuka runtom oss. I sonens klass var 22 barn borta en dag. Jag har aldrig någonsin upplevt något sånt här otroligt smittsamt virus, det känns ju nästan som pesten som går 😝

 17. Verkar som vi är ovanligt friska i min familj, barnen har fått varsin normal lättare förkylning. Jag o maken blir typ aldrig sjuka (törs kanske knappt säga det). Men vi äter verkligen mycket lite socker, vetemjöl, animaliska fetter. Tror sockret är värsta boven mot immunförsvaret. Det innebär att cellerna i kroppen är ständigt lätt inflammerade. Ni gillar att baka mycket, äta sötsaker, kanske dra ner på det lite?

 18. Hei!
  føler med deg med den influensaen. Ungene her i huset har hatt flere omganger siden December, har en hjemme nå som er på runde 3. Legen sa at dette er veldig vanlig iår. Jeg har vært syk i hele februar. Nå er jeg veldig lei. har gått over til bronkitt nå. Veldig slitsomt.
  Outlander er veldig bra. Håper det kommer flere sesonger snart!
  Fortsatt go bedring! Vi får håpe at vi slipper noe mer nå fremover og at vi er da immune neste gang influensaen herjer.

Comments are closed.