E A T A L Y


 

.

Oh my vilket helt f a n t a s t i s k t ställe vi åt middag på igår kväll! Eataly – har ni varit där bloggisar? Troligtvis inte förresten för detta place har ju bara funnits i ett par veckor och är alltså sprillans nytt. Ett italienskt matpalats på hela 3000 kvm som ligger på en tvärgata till Biblioteksgatan. Här finns ALLT och ännu mer inom den italienska foodheaven, det absolut bästa köket i världen.

.
.

.

Vi hade ju hungriga Skrutt och Plutt med oss så det var inte riktigt läge att springa runt att fota bloggbilder men det var bageri och fiskdisk och ostdisk och hämtmatställen och glass och fruktdiskar och godis och PASTA och flera caféer och barer och restauranger (fullsatt på de flesta!) det kändes som man befann sig i New York (Eataly finns ju även i NY btw:) Ni måste bara gå hit om ni gillar Italienskt. (Och vem gör inte det! Och sluta med LCHF om ni kör det fortfarande – livet är ju för kort för att inte njuta pasta haha. Man blir så snäll av pasta. Bättre att röra på sig om man vill går ner eller hålla vikten:)

.
.

.

Detta var min himmelskt goda middag – Tryffelpasta med färska tagliatelle och så ett glas gott rött till det. Mmmm. Det blir liksom inte bättre. Kommer drömma om den här rätten (Tills jag har lärt mig att göra en likadan. Kan man förresten köpa färsk tryffel på vanlig ICA?)

.
.
 

.

Men Mojelito – vår snälla lilla going – fick plötsligt nog. Ville inte vara på Italienskt mattempel längre och sekunden efter att jag tog den här bilden for tallriken med tagliatelle TJOFF plötsligt rakt åt vänster! (och gästerna i baren bakom log stort kan jag lova) Så det vara bara att snabbt betala och bylsa på tröttisarna och åka till hotellet för att nana. Inte lätt när man är liten<3

.

.

Idag lämnar vi Stockholm och åker söderut och jag lovar att jag ska försöka kika in lite senare igen!

.

.

KRAM

.
.
.

23 kommentarer till “E A T A L Y

  1. Ska spana in EATALY asap, kul att det var bra 🙂
    Och gällade LCHF… Är inne på mitt åttonde år och är så tacksam över att slippa migrän, PMS, utslag, magknip, ständig hunger och dålig hy.
    Så nä, ingen pasta för mig (det är ju ändå såsen som är godast… ;)) Sen är det även många som kämpar mot ett sockerberoende som verkligen blir hjälpta av hålla ett jämt blodsocker. Så respekt och nyanser åt alla håll tycker jag är ett bra förhållningssätt, LCHF är inte bara viktminskning. För mig är det i grunden enkel ren mat utan tillsatser.

    1. Mycket bra påpekat av Anna M. Att undvika snabba kolhydrater (tex pasta) gluten, socker handlar inte knappast bara om vikt. Jag är en liten en på 165 cm och 52 kg, men kan inte äta sån mat. Mår helt enkelt inte bra av det. Att få i sig för mkt snabba kolhydrater ger en ständig inflammation i cellerna, och vem vill ha det??

  2. Ska man äta GOD tryffelpasta går man på mysiga Montanari på Östermalm, inget slår den! 🙂

  3. Eller så rekommenderar du ett ställe med trevlig mat utan att racka ner på andras matval… (Nej, jag äter inte LCHF, men tycker att man skall respektera allas val…)

    1. Det var ju ett haha med i meningen och då kan man ju också välja att tolka det med glimten i ögat! Jag rekommenderar att man väljer att läsa ett inlägg med de positiva glasögonen på:) Trevlig helg önskar jag er alla var ni än i världen befinner er<3

      1. Det brukar jag också göra (läsa med positiva glasögon på, alltså). Men här blev det liksom så konstlat, varför ta upp LCHF mitt i en Eatlyrecension liksom? Ibland hjälper inte ett ”haha”till, känns inte schysst ändå. 🙂

    2. Stackars Petra, spelar ingen roll vad hon skriver….alltid finns det någon som ska ha synpunkter. Äter själv LCHF och tog inte detta alls som något påhopp eller att hon rackade ner!?
      Ibland undrar man……
      kram Maria

      1. Tog det absolut inte som något påhopp o känner mig sannerligen inte kränkt. Men P känns mkt okunnig på området mat och hälsa.

  4. Men hallå alla lättkränkta! Chilla! Petra skrev ju detta med glimten i ögat!
    Ha en underbar helg!

    1. Ingen jag känner skulle beskriva mig som någon som känner sig kränkt, och jag har heller aldrig känt mig kränkt. Däremot är jag en stark kvinna som säger vad jag tycker, och i detta fall tyckte jag bloggerskan uttryckte sig klumpigt. I den mån jag kommenterat tidigare har det varit positiva saker. Men nog måste man få säga vad man tycker, visst har vi kommit så långt i Sverige idag? Utan att känna sig kränkt? Chilla. 😉

  5. Eataly finns även i Chicago 😉 I USA är eataly inte så fantastiskt tycker jag, finns bättre italienska restauranger. Men smaken är ju olika:)

  6. Håller med, inte lätt att vara liten, men att dra iväg en tallrik med mat i golvet känns helt galet, trött eller inte.

  7. Wow vad alla verkar vara på hugget idag då…smaken är väl som baken. Vad jobbigt ni verkar ha det med er själva många som skriver här inne….ni tar er själv på för stor allvar… När vi inte tar livet och oss själva på alldeles för så stort allvar infinner sig denna lätthet. … Nu när du har fått insikt om vad lätthet är och hur det skulle berika dig att ta dig själv på lite mindre allvar är det dags att träna dina lättsamhetsmuskler…skratta lite mer, le och var snäll…kram till er

  8. Ja, vad hände med kommentarerna? 😂
    Måste fråga Petra, var ni på La Piazza eller den andra restaurangen (som ska ligga en våning upp)? Har bokat bord på båda nämligen och kan inte bestämma oss för vilken vi ska ta!

  9. Men herregud, vad är det med kommentarsfältet i denna blogg?
    Varför blir det så konstig stämning ofta här? Fy, jag undviker nästan alltid att läsa kommentarer här nu för tiden. Såg att det var fler kommentarer är typ 3 under detta inlägg och trodde att det fanns restaurangtips el liknande men möts av detta löjliga…

    1. Missade memot att man bara får kommentera om man inte säger emot. 😉
      Vad gäller restaurangtips har jag bara ätit på Eatly i Rom, superställe! Men det jag var på (finns flera olika) liknade mer en saluhall där man klpte mat på ett ställe, vin på ett annat, etc. Det i Stockholm verkar vara mer olika restauranger samlat? Ett annat tips om man gillar italiensk mat är di Penco i Malmö, helt suveränt!

  10. Vi var där med familjen på sportlovet för två veckor sedan bara några dagar efter de hade öppnat, åt på övervåningen och njöt av god pasta och mycket goda pizzor. Trevligt att också att kunna handla med sig hem riktigt god ost och olivolja.

  11. Hahaha!! Gud vilka larvpottor ni är!
    Skaffa er ett liv istället för att sitta här och kommentera.
    Jag ger mig den på att Petra skriver för att få igång er och sen kunna sitta och mysa och läsa när ni tjafsar. :):)
    HON svarar ju aldrig på era kommentarer så varför hålla på?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg