ARABESCO & MIMOSA

.

I min nya fina och fläckiga Arabesco har jag idag placerat riktigt våriga och ja ganska påskiga snittisar! Bara 3 veckor kvar till påsk nu faktiskt, är ju galet om man tänker efter. Galet bra alltså:) Det blev lite ljusgula dubbla tulpaner, hyacinter och Mimosa på torget. Mimosa kan vara mina nya favvosnittis förresten – en blomma som doftar yummie, är tufft bollig och har en härlig gul färg. Gult blir man h a p p y av och är dessutom väldans snyggt mot grå och de dämpade smutsiga färgerna vi har.

.
.

.

Och idag kom mamsen och papsen för bi med ett helt gäng med fluffiga semlor! Så det blev mysigt fika i matsalen efter skolan och Lolo servade lillebror. Lolo som fyller fjortis nästa vecka – kan ni förstå! Hon var alltså FEM år när jag började blogg, jag kan inte riktigt fatta det (och det betyder alltså att hon under hela sin skoltid haft en bloggande mama – stackars liten! Men hon verkar vara ganska så hel och nöjd ändå och inte SÅ skadad av detta iaf;)

.

.

Här har vi precis nattat skatter och jag har plockat undan i köket för kvällen (Gjorde min egna poppis Pasta Bolognese ikväll till middag – lovar att ni ska få recept på den någon dag:) Nu ska jag hoppa in i duschen och gör inpackning och mask och sen bli det ännu ett par avsnitt Outlander i en säng med nytvättade lakan! Älskar känslan när man kryper ner nyduschad och fixad i en säng med nya sängkläder, mmm.

.

.

Ha nu en mysig kväll alla!

.

.

KRAM

 
..

Pssst! Jag har en vinnare i Skogsberg & Smarttävlingen där man kunde vinna just en sådan lyxig vas/lykta som jag har! Kika in på @houseofphilia om ni är nyfikna på vem det blev:)

.
.

Rekommenderade inlägg

11 thoughts on “ARABESCO & MIMOSA

 1. Mysigt 🙂 Älskar också mimosa, och som du säger – man blir verkligen pigg och glad av gult!
  Kikade in på insta, men blev lite fundersam över vinnaren…. så synd att tävlingar på bloggar inte känns äkta längre. Alltid är det någon “halvkändis” som vinner, och nej (!) man kan inte skylla på att om man tävlar ofta har man större chans (klart, man har ju ingen chans att vinna om man inte är med i någon tävling alls) men att @tandlakarvillan skulle ha sån tur att vinna tävling efter tävling och sedan lite fint smyga in reklam om vinsterna.. det går nog ingen på längre. Trist Philia, det trodde jag inte om dig 🙁
  På vilket vis var hennes kommentar unik och bäst? För det var väl en tävling och inte en utlottning du hade?!

  1. Du behöver inte vara fundersam eller utgå från att det föregår något konstigt eller begåtts några fel när det gäller val av vinnare i denna tävling. Jag är inte den som utsåg vinnaren men jag lovar att det inte finns någon som helst överenskommelse med vinnaren och sponsoren (som jag känner) om reklam etc. Det vore otroligt fel och nästan olagligt tror jag! Jag blir ledsen av din kommentar och även lite kränkt att du utgår från att jag gjort något fel pga av vinnaren tydligen vunnit andra tävlingar (jag följer inte denna person så jag har ingen aning)

  2. Johanna, hela bloggvärlden är bara reklam. Det är ju det som de lever på. Vissa enbart reklam, andra skriver personligt också. Föredrar dem. Magdalena Graaf och Jonna Jinton är 2 favoriter..det skriver verklighetsnära bloggar, och det finns många fler 🙂
   Men ett företag skänker inte bort ngt så dyrt utan att få reklam för det. Så är det helt klart.
   Jag blir rätt trött på alla på FB som ska dela tävlingar å gilla olika sidor. De personer jag ser på FB vinner aldrig någonsin något. Frågan är om någon alls gör det? Det är ett billigt och enkelt sätt för företag att synas och få reklam till priset av inget alls. Vi delar så glatt och tror att vi ska vinna 😉 nej, det enda du bidrar till är att reklamen sprids.
   Kram!

   1. Håller med dig till viss del. Det beror nog lite på vad man vill med sitt bloggande… Själv jobbar jag heltid och tjänar bra, så jag tackar bara ja till bloggsamarbeten som är roliga och passar bloggens tema (men inte genererar några pengar…)
    Bloggar mest för att jag har ganska nördiga intressen som även andra (tror jag) verkar uppskatta! ^^

 2. Skulle precis tacka för den fina vinsten, och säga att det är väldigt härligt med våriga blommor! Men tråkigt att du blir uthängd för att vara orättvis..
  Johanna, jag kan lova dig att jag inte kommer överens vid tävlingar om gratis reklam, ibland lägger jag upp en bild precis som vem som helst skulle ha gjort, det är inte mer än så. Att jag skulle vinna en massa tävlingar stämmer inte riktigt, jag tävlar ganska ofta, om dem jag följer och tycker om arrangerar en, så i jämförelse med deltagande vinner jag sällan, nu hade jag väldigt tur att ha vunnit 2 stycken på kort tid, det har aldrig hänt tidigare. Jag skulle nog påstå att ju större konto man har ju svårare är det att vinna, just pga kommentaren du skrev. Att det blir jävigt på något sätt. När jag själv har arrangerat tävlingar har alltid butiken eller varumärket fått välja vinnare, och det är väldigt sällan det är något större konton som vunnit.
  Med det sagt tycker jag nog att jag är lika värd att vinna precis som alla andra som var med :-* Ha en fin dag!

  1. Jag menar inte att du inte ska ha samma chans att vinna, men om det är en tävling.. vilket det även enligt lag borde vara (alltså ingen lottning där alla har lika stor vinstchans) så skulle jag gärna höra motiveringen till varför just ditt bidrag vann då det inte utmärkte sig på något sätt (?) om man jämför med många andra bidrag. Många hade ju dessutom svarat precis samma blomma som dig, och lottning får aldrig förekomma utan lov av myndighet. Menar absolut, inget illa mot dig allt, utan bara det att företaget förväntar sig att du ger dem gratis reklam även om du inte kommit överens om det med dem.
   Sen vet jag många mycket små konton som, alltså helt på riktigt alltid tävlar.. men aldrig vinner. Så just det där om att du är med i många tävlingar köper jag inte som argument. Det är bidrag och inte vraken person eller slump som borde vara avgörande i tävling. För att ens vara lagligt alltså 🙂
   Skulle vara intressant att höra hur företaget resonerade kring vad det var i just ditt bidrag som var avgörande för att du skulle vinna med det 🙂
   Sen att det mest varit mindre konton som vunnit hos dig stämmer inte heller.. bara genom en snabbtitt. @baravickan till exempel, hon har ju dubbelt fler följare än dig. Tyvärr låter det bara mer illa att företaget väljer vinnare, då osar det ju bara ännu mer fiske efter reklam, och det är ändå inget du som bloggare kan styrs över då.. men tyvärr ger det dina följare en dålig känsla att du anordnar sånt som känns som rent fusk.
   Så fastän det inte är du som fuskar, så är det den bilden såna här tävlingar ger oss följare. Tyvärr 🙁 Något att tänka på att kanske själv vara delaktig i valet av vinnare, typ bloggaren väljer ut 5 bidrag som företaget sen väljer ifrån. Eller tvärtom. Och förstås följa lagen och alltid motivera varför vinnarens bidrag vann 🙂
   Ha en bra dag! :-*

 3. Mycket bra skrivet o formulerat av dig Johanna. Står verkligen bakom dig i dina argument/ Susanne

 4. Nu känns det som att jag inkräktar på Petras blogg och ska försvara något här, vilket egentligen känns helt fel. Jag tror och hoppas på, att dem som följer mig, och är med i mina tävlingar vet att ingenting är uppgjort innan, jag har så bra kontakt med mina butiker och känner dem som jag har arrangerat tävlingar åt väl, jag tror mig veta att det är samma i Petras fall med Midtown.
  Jag vet inte varför du tar upp Vickan som en potentiell kandidat i vinnartåget i mitt instagramflöde 😉 Hon kanske vann något för längesen? En påminnelse också att hennes IG-konto inte alltid varit i den strl det är idag. Men jag kan försäkra dig om att desto fler inte varit några större konton, det blir svårt för mig att namndroppa dem som inte ens haft en öppen instagram, men flertalet doldisar har vunnit, och även flertalet mindre konton, tävlingarna jag har haft raderar jag från mitt flöde. Jag arrangerar inte tävlingar särskilt ofta, och i vissa fall har jag föreslagit en handfull potentiella vinnare åt butiken som sen valt själva som du skriver, så jag kan med rent samvete säga att det går helt rätt till.
  Det känns lite komiskt att sitta och försvara vinsten av en vas, hade någon annan vunnit hade jag varit lika glad för den personen, men sån är jag! 🙂

  1. Tråkigt när det blir såhär, givetvis är nog de flesta glada för din skull! Däremot kan jag tycka att det är lite synd i största allmänhet att företagen som ligger bakom dessa tävlingar (och därmed omsorgsfullt väljer ut vinnaren) inte ger någon feedback på vad de uppskattade i den vinnande kommentaren! Men jag är inte aktiv i “influencer-branschen” och vet därmed väldigt lite om hur det går till bakom kulisserna. Hursomhelst, njut av din vinst!

  2. Att det inte bara kan vara en lottning? Typ dra en namnlapp ur mössan 😀
   Skrolla å se vart fingret hamnar kanske, med mobilen 😉
   Varför ska man “namndroppa” över huvud taget?! Å varför är det svårt med privat konto? Känns som jag är antik och okunnig här hahha.
   Tycker inte det är fel att du skriver här, du försvarar ju bara det du står för 🙂 tror inte Petra misstycker.
   Å du, grattis till vasen 🙂

 5. Mysigt med fika med föräldrarna! 🙂
  Du har inte funderat på att börja godkänna de kommentarer du vill lägga ut här? Tycker det är så trist att du ska behöva försvara dig, blir så tråkig stämning här.
  Tok-gillar din blogg så heja dig! 😃💪
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *