PÅ MITT NATTDUKSBORD

.

På mitt nattduksbord just nu: vårig liten bukett meed pion, hyacint och anemoner + fab doftljus från Voluspa (ÄLSKAR lavender) och en bok (just nu Kazuo Ishiguros Den otröstade)

.
.

.

Tycker det är så fint att ha en bukett med vackra snittisar bredvid mig när jag ska somna och när jag vaknar! Lyxigt liksom och får mig på bra humör (om man omger sig med vackra saker så blir man lite lyckligare – det tror jag iaf!:) Och tänk, snart kan man trippa ut och plocka egna blommor direkt i rabatten…

.
.

.

Vårat sovrum! Färg på väggarna är HoP Grey Ambiance Extra matt för Nordsjö (Ni vet att jag faktiskt har en helt egen färgkollektion hos Nordsjö?:)

.

.

Hej Lååångfredag!

.

.

Idag är alltså dagen då man inte ska få ha ett endaste skoj! Iaf inte enligt gammal (kristen) tradition och ni kanske minns hur det var just denna dag när man var liten??? ALLA affärer var stängda – tom macken och den lilla lilla Ica-affären ute i Irsta där jag ju bodde. Ingenting kul fanns det att se på tv (och nu pratar vi på kvällen så klart – tv på dagen existerade inte alls) utan det var allvarsprogram och högmässor som gällde. Man skulle helst inte leka med kompisar (OBS mina föräldrar var absolut inte kristna) för det vara bara helt enkelt ganskaolämpligt. Man skulle vara hemma och ha trååkigt och allra helst grubbla lite över stackars Jesus lidande och längta ihjäl sig efter påskafton (GODIS!!!) Liiiite skillnad mot idag då hela stan är öppen och allt är som vanligt! Fast jag har faktiskt bestämt att just idag  får ingen hålla på med sina Iphones och Ipads och spela tv-spel här hemma (Att jag sitter här just nu och skriver till er är ett delikat undantag;) och vi ska vårstäda gården istället! Lite lidande ska de få känna på mina små haha!

.

,

Nej nu ska jag sluta sitta här och slappa och kila ut och joina de andra (de är redan ute och håller på i solskenet)

.

Vi ses snaart igen!

..

KRAM

.
.
 

15 kommentarer till “PÅ MITT NATTDUKSBORD

 1. Undrar om jag också ska ta och plåga mina barn med lite städning innan det är dags att måla ägg 😉 Tur att inte affärerna är stängda nu, det är ju alltid nånting man behöver när man har många barn.
  Berätta gärna sen hur boken var 🙂
  Glad Påsk

 2. Varför skriver du absolut inte kristna. Låter som det vore ngt fel att vara det.
  Livet är ju inte bara konsumtion, det kan vara en tro också, ngt under all yta.

  1. Så tolkar inte jag det när jag läser. Jag är samma generation som Petra och lånfredagen var verkligen årets längsta dag när allt skulle vara stilla, så var det hemma hos oss också fast vi inte var kristna.

 3. Så fint sovrum ni har, precis som resten av huset 😃👍
  Underbart väder idag. Vi har också varit ute en del och njutit i trädgården ☀️
  Kram och glad påsk! 🐣

 4. Ja berätta gärna vad du tyckte om boken sedan. Jag läser Återstoden av dagen av samma författare. Inte jättebra, men väcker många tankar vilket jag gillar, kunde varit lite mer spänning dock. Glad Påsk alla!

 5. Ja det har hänt mycket på bara några årtionden känns det som. Jag tänkte också på det igår att det kändes som en helt vanlig ledig dag, visst vissa affärer stängde tidigare men de var ändå öppna en del av dagen. Jag (som inte alls är kristen) har inte ont av det men jag tycker mest synd om alla som jobbar i de yrkena som aldrig får vara lediga som oss andra.
  /Sandra http://kojatillslott.se

 6. Bättre vara kristen i ett land som är kristet än muslim där man ska gå med täckt hår. Glad Påsk

  1. Cecilia!
   Vilken konstig kommentar, det går ju inte att förstå alls vad du menar.

   1. Jättekonstig! Och jag är mest nyfiken på vilket kristet land som menas? Sverige har ingen statsreligion, stat och kyrka är åtskilda och Sverige är att betrakta som ett sekulärt land.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg