ENKLASTE GODASTE VÅRMIDDAGEN

.

M.U.M.S

.

.

Bonsoir alla snyggingar!

,

,

Åh ikväll har vi grillat igen, mmm. Eller H har grillat och jag har roddat ihop allt annat (typisk stereotyp könsfördelning gällande detta även hos oss mao haha. Fast det är ju absolut busenkelt att grilla, typ nog det enklaste som går att göra i matväg faktiskt. Men det är så klart jättemysigt och tacksamt när man kan hjälpas åt med matfixet;)

.
.

.

Just detta äter vi SÅ ofta faktiskt på vår/sommaren. Skatterna älskar det också så det är toppen och det går verkligen busenkelt och fort att fixa! Grillade tunna kycklingfileér (förpenslade med Caj P’s original grillolja) grillad halloumi av bra sort (passa er för de som är så där översalta) och grillad citron på fatet till vänster. Sen är det sallad på mangoldblad, goda söta jordgubbar (De är såå billiga nu! 10 kr för ett paket på Ica. Tips) och fetaost. Couscous med kycklingbuljong, lite pressad citron och persilja (tar typ 6 min att fixa) och så en sås på bara crème fraîche, hackad vitlök, salt, peppar, fryst hackad basilika och lite olivolja. Och sååå gott och fräscht.

.

.

.

Jamen så var ju pollensäsongen igång igen också! Förtränger detta dryga varje år men så plötsligt sitter man där med kliande ögon och nyser och undrar vad som händer:) Har dock fått en allergimedicin som är riktigt bra men som man blir en sån tröstmössa av den istället, zzzz. Har redan krypet ner i sängen faktiskt medans de andra kollar Robinson i tvrummet utanför. Får se hur länge jag står ut med att vara så här groggy men kroppen kanske vänjer sig och det blir bättre?

.

.

Ha nu en mysig kväll och sussa gott!

.

.

KRAM

.
.
.
 

Rekommenderade inlägg

16 thoughts on “ENKLASTE GODASTE VÅRMIDDAGEN

 1. All mat du lagar ser helt fantastiskt gott ut – mycket inspirerande😃 Har du den stora eller lilla linne karaffeln?

 2. Såg mumsigt ut! Ang allergi så vill jag rekommendera Mommox nässpray vid all typ av luftburen allergi, funkar toppen på både pälsdjursallergi och pollen som jag lider av.

 3. Åh, vad gott och fräscht det ser ut! Tack för inspo till kommande helgs grillmiddag och tack också för en underbar blogg! Ha en härlig tisdag 🤗☀️

 4. Det finns allergimediciner man inte blir trött av, ex aerius (vet flera som får just denna) finns fler märken med samma ämne (desloratodin). Finns även receptfritt.
  Fråga din läkare, jobbigt att gå trött hela pollensäsongen 😔
  Hoppas du får bra hjälp oavsett! Allergier är ju bara så drygt.

 5. Hej! Åhhh så gott med grillat. Du kanske redan gör så men jag tar mina allergitabletter på kvällen en stund innan jag går och lägger mig. Detta är att jag just blir trött av dem. Fick det som rekommendation. Men ja trött och seg är jag ändå tyvärr men tycker att intag på kvällen fungerar bäst för mig. KRAM

 6. Tack för all fin inspiration, alltid kul att titta in på din blogg!
  Ser smarrigt ut! Nu en detaljfråga ;).
  Vad har du för uppläggningfat/ugnsform till salladen och couscous på bilden? Tack på förhand!

 7. Hej! Sonen äter aerius o den blir han inte alls trött av så det är ett tips:)
  Camilla

 8. Hei,
  hvilket merke er det på de hvite fatene med hank? De er så fine og så kjekt med to like 🙂
  Vennlig hilsen
  Marie

 9. Ser så himla gott ut!
  Och ja, blä för pollen! För mig känns det som jag blivit överkörd av en ångvält på morgonen… :/

 10. Precis som några sagt här, så är aerius superbra (effektiv o inga biverkningar). Dymista nässpray är också bra (beror på vilka symptom man har).

Comments are closed.