VOILA – SNABBASTE GODASTE PICKNICKPAJEN

.

Middagen blev en picknick nere vid stranden ikväll! Nästan 30 grader varmt och såå underbart skönt och mysigt. Det tar oss bara ett par minuter att gå ner till Mälaren från vårt hus och det är verkligen ett stort plus såna här heta dagar..

.

.

Yes idag svängde jag ihop en toksnabb och suupergod paj och som jag bara måste tipsa om! Det är ju riktiga picknicktider nu och klassutflykter och föräldrakvällar och aktivitetsavslutningar (och så står man där som en b a d mami med färdiga köpesmörgåsar och wienerbröd  direkt från Ica i sista minuten när de andra serverar hembakta pizzabullar och mumsiga mjuka kakor…:) och det ska fixas korgar med fika i parti och minut men nu har jag minsann ett pajrecept som är så enkelt och snabbt så klockorna stannar och dessutom blev pajen absolut delikat! Och! Den är hembakt och ser riktigt rustik och man får riktigt bra med ”duktig-mamma-poäng” hehe (och ingen tror att den tog dig 5 minuter att sno ihop) Ganska nyttig är den också och servera gärna lite sallad till för full pott. S å himla gott det är med en paj ändå och recept kommer nedan.

.

.

4-5 personer

.

250 g filodeg
100 g smält smör
1 grillad kyckling
1 färdighackad fryst gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk färsk timjan
1 tsk torkad oregano
200 gr cocktailtomater
6-7 urkärnade kalamataoliver
200 g tärnad fetaost
3 ägg
3 dl grädde
1 dl riven gratängost
Salt och peppar
..

Gör så här:

.

Sätt ugnen på 200°c. Smält smöret och smörj kanterna på en pajform med löstagbar kant och täck botten med bakplåtspapper. Lägg filodeg omlott i formen. Låt degen hänga över kanten så glider den inte ner när den gräddas. Fräs lök och vitlök mjuka i olja på medelvärme. Dra loss kött från kycklingen och tillsätt den, timjan och oregano och låt fräsa med i 1 minut. Peppra. Lägg kyckligen i pajformen. Tillsätt cocktailtomater , oliver och häll tärnad fetaost överst. Vispa ihop ägg och grädde och tillsätt den rivna osten. Salta och peppra. Häll äggstanningen överst i pajformen. Grädda i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Servera med en fräsch sallad.

.

.

.

Supersöt picknickfilt och papperstallrikar från Lagerhaus (Och Bea viskar bredvid mig just nu att jag ska skriva att den där Popcornfestisen var uuräcklig. Så ingen av er tror att den är god. Hon är väldigt mån om precis alla min minsta lilla tjej!)

.

.

Ha nu en mysig kväll alla! (Bea är ledig från skolan imorgon så vi kör ”lilla fredag” här hon och jag:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “VOILA – SNABBASTE GODASTE PICKNICKPAJEN

  1. Ser gott ut, en sån måste jag testa att göra nån gång. Ingen annan i familjen gillar sån mat så förmodligen kommer jag få ha den för mig själv 🙂

  2. Ser god ut. Men är man en dålig mamma i andras ögon om man köper färdiga mackor och kakor? Gör jag ofta. Orka hinna baka en paj lixom. Jag menar om man har ett jobb som man faktiskt går till och jobbar ca 45h i veckan på.

  3. Eller en bad papi. Dessutom tycker jag verkligen inte att det är dåligt med köpe.

Comments are closed.