SÅ HIMLA HÄRLIGT & SLAJMIGT

.

Det är S O M M A R det är Gotland och det är ett oändligt massa dagar kvar och kusinerna står ikväll och gör slajm för fulla muggar. Icas raklödder doftar ju väldigt mycket och ja hela viken har nog en lukt av nyrakad herre! Men de är så söta där de står och grejar och jag känner mig så där oändligt tacksam jag ser dem och tar kameran och knipsar av ett pics här ikväll..<3

.

Att vi kan få vara i allt detta idylliska ändå och att jag har alla mina skatter och att de får uppleva likadana somrar som jag själv gjorde som liten. Att de får vara med mormor och morfar som skämmer bort dem med uppmärksamhet och matar dem med kloka ord och kunskap (mina föräldrar är som två uppslagsböcker – de kan så himla mycket om så mycket) och ger dem sommarlov med kvällsdop i havet, letande av ”smörbultar” (någon fisk) kojbygge i tallen bakom huset och massa god hemlagad mat. Och allt detta återkommer år efter år och dagarna ser typ likadana, så hemvant och tryggt, men det är ändå sommarnytt! Hade ni sommarställen när ni var små? Kommer ni då också ihåg den där känslan av att leksakerna som fanns kvar nästan kändes nya när man inte lekt med dem på så länge. Och böckerna som stod där blev spännande igen och som man ville läsa på nytt.. Både jag och mina bröder vill så gärna vara just här med våra egna familjer varje sommar, det är liksom det finaste vi kan ge våra barn. Något som liknar våra egna härliga barndomssomrar på Gotland<3

.

Nu – deckardags och godisfrossa!

.

.

KRAM

 

,

,

Rekommenderade inlägg

14 thoughts on “SÅ HIMLA HÄRLIGT & SLAJMIGT

 1. Hvor er er den armygrønne shortsen fra? Linken på innlegget virker ikke, dessverre. 😀

 2. Jo jag känner väldigt mycket igen mig. Vi hade (har) sommarställe pa grannön, Öland. Tillbringade varje sommar där, med mormor och morfar, familj och vänner. Och nu har vi köpt ett eget hus och mina barn far också uppleva dessa underbara somrar pa Öland. Extra viktigt för mig som bor utomlands (Schweiz). Älskart! Och snart är det dags för semester!

 3. Haha ja raklöddret doftar vill jag lova, och även barnen sen 😂 Rekommenderar Palmolives kökstvål, citron med anti-odor! Den tar bort varenda spår av doft på deras händer sen!

 4. Det låter så mysigt och jag tycker det uppskattas att du delar med dig av ert vackra sommarparadis!

 5. Slajm måste vara en global ” fluga” just nu! Min 11 åring här i Italien är helt slajmberoende! Sommarnostalgi, vi fyra syskon med familjer vill alla vara på vårt älskade Skaftö på somrarna.
  Kram från Comosjön

 6. Åh! Det ser verkligen så himla härligt ut i erat fina sommarhus. Här hemma är stora barnet i fotbollsskola och lilla sover just nu middag i vagnen på altanen. På torsdag åker vi ut mot vår sommarstuga och firar midsommar med dans runt midsommarstången och god sillunch.
  Ha en fin sommar fina ni! KRAM

 7. Så härliga sommarminnen du beskriver och för mig känns de bekanta!! Jag bor i Visby året runt. Somrarna när jag var liten tillbringades delvis i Sandhamn/Fröjel (endast 4 mil hemifrån alltså!) men det var som en egen värld att komma dit! Minns serietidningarna och spelen som kändes som nya varje år! Nu har mina egna 3 barn har upplevt detsamma och jag hoppas att ännu en generation snart ska få göra detsamma!! Önskar dig fortsatt fina dagar här på Ön!
  / Gunilla

 8. En vecka hos min farmor i Billdal utanför Gbg (nära havet) varje sommar som barn. Minns ännu känslan när man gick upp för trappan i hennes hus när man precis kommit fram. Sååå fina barndomsminnen.
  Gotland är underbart så förstår att ni njuter.
  Kram!

 9. Så fint du beskriver ert paradis! Jag tycker också det är väldigt härligt att du inser vilken skatt du har och visar genuin tacksamhet för den. Idyll! Önskar dig och de dina en jättehärlig sommar <3

 10. Läste ett tips på att göra slime/mjuk lera på Maizena (ca 2 dl) och hårbalsam (ca 1 dl) istället, lite karamellfärg för olika härliga pasteller. Luktar förmodligen mycket bättre också 😉 Värt att testa kanske?
  Ha en härlig sommar.

Comments are closed.