SÅ HIMLA HÄRLIGT & SLAJMIGT

.

Det är S O M M A R det är Gotland och det är ett oändligt massa dagar kvar och kusinerna står ikväll och gör slajm för fulla muggar. Icas raklödder doftar ju väldigt mycket och ja hela viken har nog en lukt av nyrakad herre! Men de är så söta där de står och grejar och jag känner mig så där oändligt tacksam jag ser dem och tar kameran och knipsar av ett pics här ikväll..<3

.

Att vi kan få vara i allt detta idylliska ändå och att jag har alla mina skatter och att de får uppleva likadana somrar som jag själv gjorde som liten. Att de får vara med mormor och morfar som skämmer bort dem med uppmärksamhet och matar dem med kloka ord och kunskap (mina föräldrar är som två uppslagsböcker – de kan så himla mycket om så mycket) och ger dem sommarlov med kvällsdop i havet, letande av “smörbultar” (någon fisk) kojbygge i tallen bakom huset och massa god hemlagad mat. Och allt detta återkommer år efter år och dagarna ser typ likadana, så hemvant och tryggt, men det är ändå sommarnytt! Hade ni sommarställen när ni var små? Kommer ni då också ihåg den där känslan av att leksakerna som fanns kvar nästan kändes nya när man inte lekt med dem på så länge. Och böckerna som stod där blev spännande igen och som man ville läsa på nytt.. Både jag och mina bröder vill så gärna vara just här med våra egna familjer varje sommar, det är liksom det finaste vi kan ge våra barn. Något som liknar våra egna härliga barndomssomrar på Gotland<3

.

Nu – deckardags och godisfrossa!

.

.

KRAM

 

,

,

Rekommenderade inlägg

SJUK AV FÄSTING

. Inte så fräscht pics idag men det här är min mage för ett par…

JAG HJÄRTA VISBY

. Igår var vi åter i världens vackraste lilla stad! Jo det kan jag nog…

PERSPECTIVE STUDIO

. I Rute tidigare idag! . . Hallå raringar! . . Hoppas ni har det…

IGÅR BEACHEN - IDAG NÅGOT HELT ANNAT!

. Igår hade vi en alldeles ljuvlig dag här i vår lilla vik! Eller det…

ITALIENSKT PÅ GOTLAND

. Åh ännu en härlig dag här på öjn - tusen tack för den vädergudarna!…

JAG MÅR BÄTTRE NU!

. Nytt nattlinne på från DKNY som finns här. . .H Heeeej mina underbara och…

V A T T K O P P O R

. Lillebror ikväll! . . Bonsoir vänner! . . Här kommer en hälsning ifrån vår…

YES VI ÄR KVAR!

. Nyvaken liten ruffsig toddler som doftar så där sovvart, hundvalpigt och helt ljuvligt! Den…

SVERIGE VANN! LOLO ÄR HÄR!

. Kvällens älskling och kvällens middag - nygbakta lyxpizzor från Rute! Så himla goda (min…

LEVA LIVET PÅ FÅRÖ

, Bonsoir vänner! . Åh idag är det ju ingen riktig sån där tippelitop dag.…

NU HEJAR VI!

. Idag är det FOTBOLL som gäller här i huset vid havet! Sverige ska spela…

BUNGENÄS

. Heeej nya semestervecka! . Dagarna tuffar på här på öjn och nu har vi…

GLAD MIDSOMMAR!

. Jag idag! . . Kikar in en snabbis här mellan dukning och stångklädning! Bara…

MIDSOMMAR 2018

. Igår var det åter dags för min paps att hissa flaggan och kratta gården…

G L I T T E R

  . Tog ett par pics nedanför huset i kvällsljuset igår! Bara för att jag…

14 thoughts on “SÅ HIMLA HÄRLIGT & SLAJMIGT

 1. Jo jag känner väldigt mycket igen mig. Vi hade (har) sommarställe pa grannön, Öland. Tillbringade varje sommar där, med mormor och morfar, familj och vänner. Och nu har vi köpt ett eget hus och mina barn far också uppleva dessa underbara somrar pa Öland. Extra viktigt för mig som bor utomlands (Schweiz). Älskart! Och snart är det dags för semester!

 2. Haha ja raklöddret doftar vill jag lova, och även barnen sen 😂 Rekommenderar Palmolives kökstvål, citron med anti-odor! Den tar bort varenda spår av doft på deras händer sen!

 3. Det låter så mysigt och jag tycker det uppskattas att du delar med dig av ert vackra sommarparadis!

 4. Slajm måste vara en global ” fluga” just nu! Min 11 åring här i Italien är helt slajmberoende! Sommarnostalgi, vi fyra syskon med familjer vill alla vara på vårt älskade Skaftö på somrarna.
  Kram från Comosjön

 5. Åh! Det ser verkligen så himla härligt ut i erat fina sommarhus. Här hemma är stora barnet i fotbollsskola och lilla sover just nu middag i vagnen på altanen. På torsdag åker vi ut mot vår sommarstuga och firar midsommar med dans runt midsommarstången och god sillunch.
  Ha en fin sommar fina ni! KRAM

 6. Så härliga sommarminnen du beskriver och för mig känns de bekanta!! Jag bor i Visby året runt. Somrarna när jag var liten tillbringades delvis i Sandhamn/Fröjel (endast 4 mil hemifrån alltså!) men det var som en egen värld att komma dit! Minns serietidningarna och spelen som kändes som nya varje år! Nu har mina egna 3 barn har upplevt detsamma och jag hoppas att ännu en generation snart ska få göra detsamma!! Önskar dig fortsatt fina dagar här på Ön!
  / Gunilla

 7. En vecka hos min farmor i Billdal utanför Gbg (nära havet) varje sommar som barn. Minns ännu känslan när man gick upp för trappan i hennes hus när man precis kommit fram. Sååå fina barndomsminnen.
  Gotland är underbart så förstår att ni njuter.
  Kram!

 8. Så fint du beskriver ert paradis! Jag tycker också det är väldigt härligt att du inser vilken skatt du har och visar genuin tacksamhet för den. Idyll! Önskar dig och de dina en jättehärlig sommar <3

 9. Läste ett tips på att göra slime/mjuk lera på Maizena (ca 2 dl) och hårbalsam (ca 1 dl) istället, lite karamellfärg för olika härliga pasteller. Luktar förmodligen mycket bättre också 😉 Värt att testa kanske?
  Ha en härlig sommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *