SJUK AV FÄSTING

.

Inte så fräscht pics idag men det här är min mage för ett par dagar sedan. Det ni ser är ett bett efter en fästing (och tydligen en bit av en sådan också, brrr)

.

.

Hallå vänner!

.

Idag är det en ledsen bloggerska som inte alls mår super som kikar in. Har varit i Visby denna söndag och besökt läkare eftersom jag blivit sjuk. Fick feber igår och idag gör det även ont i huvudet och i hela kroppen. Jag har tom ont i själva armbågarna – mycket märkligt ställe. Eftersom jag fick en fästing för 9 dagar sedan (upptäckte det äckliga krypet som satt i midjan på Gotlandsbåten och H fick rycka den direkt) så är det ju inte så himla roliga symptom – man tänker direkt på TBE och Borrelia liksom… Jag vet att det är exakt så här man känner sig när man får någon av dessa sjukdommar men läkaren kunde ju inte svara än på OM det var så att jag drabbats. Det visar sig om man blir jättejättesjuk och inte kan röra nacken längre (vilket jag kan) och blir delvis förlamad och får dunderhuvudvärk – då ska jag åka in akut… Han hittade ett huvud iaf som han gröpte bort och jag hade högt crp. Yes jag är lite smånervös nu kan jag lova och det är inte alls kul. Men det dummaste med detta är ju att det kom just n u för jag skulle ju flyga till Stockholm imorgon för att träffa vänner till mig och Lolo och så skulle vi tillsammans gå på Beyonce på Friends och bo på slott och ha det jättemysigt. Så himla ledsen över att jag måste ställa in. Åh vad jag hatar hatar HATAR fästingar (och nej jag är inte vaccinerad som dumt är)

.

Någon som varit med om samma som jag? Berätta jättegärna i sådana fall!

.

KRAM från deppig P idag

.

.

52 kommentarer till “SJUK AV FÄSTING

 1. Hoppas du fick antibiotika direkt?
  Om inte-kräv det omgående!
  Du ska inte gå för länge med dessa symptom, och absolut inte vänta ut ett svar från läkaren som grundas på ett mycket gammalt och oprecist test (ELISA).
  stå på dig och kräv omedelbar vård, det kan bli så tråkiga och långdragna konsekvenser annars!

  1. Ja, antibiotika direkt och mycket! Så det kan häva kanske troligen borrelia. Hoppas det vänder och läker bra, kram.

 2. Du ska vaccineras omedelbart, kan ju göras ännu även om du blev redan biten. Och antibiotika naturligtvis också, för säkerhets skull.

 3. Symtomen du har är nog för en kur! Kontakta VC igen imorgon! (Wisby Söder på Korpen på Norra Hansegatan har turistmottagning). TBE kan man vaccinera sig mot – rekommenderas både stora och små. Borrelia kan man inte vaccinera sig mot, men det kan man behandla med antibiotika. Dock är det viktigt att få behandling i tid för att inte riskera bestående men om sjukdomen får fortgå för länge.

 4. Kanske bättre och vara på fastlandet om du blir sjuk. Fråga din kompis doktorn om råd, men ser ju ut som borrelia tycker jag. Hoppas du fick antibiotika annars tycker jag du ska försöka få det och så fundera på TBE vaccin förstås . Krya krya och försök åk på konserten iaf om inte för L skull…

 5. Be om penicillin mot Borrelia direkt och sen iväg med alla i familjen för vaccination imorgon. Inget att vänta på. Sen vad gäller TBE så bör du ha en rak dialog med sjukhuset om det skulle kunna vara det. TBE är lurigt att förstå. Våra barn vaccinerades från 1-års ålder så det går utmärkt med att vaccinera er minsting också om ni inte redan har gjort det. Krya på dig !

 6. Kräv antibiotika omgående.
  Jag fick borrelia 1996 som ledde till hjärnhinneinflammation och var säng liggande i tre månader. Har fortfarande sviter efter det. Får fruktansvärda huvudvärks attacker som ibland kräver sjukhus besök.
  Lycka till💗

 7. Vi bor i Mälardalen och hela familjen är vaccinerade mot TBE sedan 10 år. Känner minst 3 här i området runt Västerås som har fått TBE. Men ditt utslag ser mer ut som Borelius så en penicillin kur är på sin plats. Krya på dig Petra . Hälsningar Åsa

 8. Säger som alla andra vaccinera er så snart ni kan! Det ger inge fullgott skydd i sommar men lika bra att få det gjort! Krya på dig! Cilla

 9. Jag fick antibiotika eftersom det blev rött runt om , kolla sedan med ditt försäkringsbolag för jag fick ut några tusen kr pga av detta.
  Kram och Krya på dig

 10. Flåtten ”liker” ikke hvitløk! Så putt en dose i ”all” mat😋 hørt at d skal være ring og rødme rundt bittet for å mistenke borrelia. Kan være en vanlig infeksjon som kroppen klarer å reparere uten antibiotika!? Men skummelt og ekkelt å gå å ikke vite🤔😥god bedring 🌹

 11. Antibiotika ASAP !!Ser ut som borelia!! Fruktansvärt hemska meningslösa kryp !! Krya och hoppas det inte leder till ngt allvarligt !!

 12. Ser ut som borrelia så hoppas verkligen att du fick antibiotika! Känner en person som fick borrelia för flera år sedan och mådde dåligt i flera år så det är en hemsk sjukdom!

 13. Vill inte skrämma dig. Men du måste kräva antibiotika med en gång. Och du måste kräva en kur på 3 månader. Det kommer krävas mycket tjat för att få det. Men stå på dig. Min dotter hade samma symtom. Hon fick bara 10 dagar. Det är sex år sedan. De senaste 3,5 åren har hon varit så sjuk att hon inte klarar av skolan utan mest ligger i sängen. Forskningen på Borrelia i Sverige är väldigt eftersatt. Proverna är väldigt dåliga. Så även om testerna inte visar Borrelia så är symtomen väldigt tydliga på att det är det du fått. Antibiotika nu i en hög dos kan göra dig frisk. Annars är risken att du blir kroniskt sjuk.

  1. Helt rätt! Hört att folk får söka hjälp i Tyskland där det finns mer hjälp att få just mot borrelia.

 14. Åh din stackare! Instämmer med övriga. Du måste få antibiotika om du inte redan fått det! Krya på dig och hoppas du mår bättre snart.

 15. Hade Borrelia förra sommaren och fick en penicillinkur. En tio dagars kur brukar räcka. Är vaccinerad men vaccinet hjälper ju inte mot Borrelia ( som det inte finns något vaccin för) utan TBE ( fästingöverförd hjärninflammation). Du ska absolut kräva en kur!

 16. Jeg har hatt borreliainfeksjon to ganger, både med og uten det karakteristiske utslettet. Når du vet at du har hatt et flåttbitt og får utslett som er (vanligvis) 5 cm i diameter eller mer, sykdomsfølelse med muskelsmerter, hodepine etc. + høy crp (om den var over 50 bekrefter det en bakteriell infeksjon) SKAL du ha en antibiotikakur – ikke vente på et evt. prøveresultat, som uansett ikke er sikkert! Dersom dette er en borreliainfeksjon (og alt tyder jo på det) er du fremdeles i fase 1 av sykdommen, og desto tidligere du kommer i gang med behandling, desto bedre er prognosen. De aller fleste som får adekvat behandling i dette stadiet blir helt friske. Så ta kontakt med legen igjen dersom vedkommende ikke ga deg en antibiotikakur umiddelbart. Sender deg gode tanker og krysser fingre for at dette skal gå bra.

 17. Åh, lilla gumman….. Jättetrist. Verkligen. Men, om du kan tjata dig till antibiotika typ nu, så brukar symptomens ge sig på bara 2 dagar. Så var det för mig.
  Önskar dig, stort Lycka Till och krya på Dig!
  Kram

 18. Infekterat är det ju tydligt, men borrelia behöver det nödvändigtvis inte vara. Våra festingbett brukar alltid bli röda (som ordentliga myggbett). Men du ska ABSOLUT ha en antibiotikakur för säkerhetens skull, så om du inte fått det ska du tjata till dig en bums! Inget att fundera över!

  Krya på dej!

 19. Du måste få Antibiotika direkt ( Prova Kry appen ) Jag fick liknande och det gick bort på en vecka när jag ätit Antibiotikan.

 20. Exakt var i texten framgår det att Petra inte fått antibiotika?
  Hoppas du blir bättre och kryar på dig, förstår oron innan man vet. De är riktiga illbattingar de där krypen, uäääh

 21. Usch, stackare! Jag hade förra sommaren, samma symptom med ont i armbågarna som kändes så otroligt märkligt! 50% av borreliainfektineran ger inga utslag på kroppen och det kan vara lurigt att få diagnos. Det tog ett par dagar med medicin och sedan blev det tydligt bättre. Krya på dig!

 22. Jag tog bort en fästing på min vad för ca 4 veckor sedan och det såg ut att läka men efter någon vecka blev det rött och irriterat på ena sidan av bettet och sen, över en natt, blev det en tydlig ring runtom. Läkaren konstaterade att det utan tvekan var Borrelia så nu äter jag antibiotika men har ändå huvudvärk, yrsel och kännare mig sliten och trött. Hoppas verkligen att du får hjälp för det låter som att du fått rejäla symptom! Kram

 23. Hej Petra!
  Jag är övertygad om att du redan fått antibiotika eftersom ditt bett ser ut som det gör.
  Borrelia i sig är ett lurigt virus, där symptom / sjukdom kan visa sig halvårsvis efter att man fick själva bettet.
  Nu hoppas jag att du slipper det och kryar på dig snart!
  Långt ifrån alla fästingar ger borrelia och än mer sällan TBE, men otrevliga och jäkligt vidriga
  är dom små krypen i vilket fall.
  Kram
  Jenny

 24. Hej Petra! Nu framgår det inte om du fått antibiotika utskrivet men annars bör du få det direkt för säkerhetsskull, din röda ring runt bettet ser ut som ett skolexempel på borrelia. Jag är ingen läkare men min kollega hade precis borrelia efter ett bett på magen han fått på golfbanan och det såg ut exakt som ditt. Hans läkare skrev ut medicin direkt och han blev bättre.

 25. Mitt bästa tips är att ladda ner Doktor.se appen så får du vård helt gratis. Kostar inte en krona. Du får prata med en spec. sjuksköterska och berätta om ditt besvär så bokar hen tid till en av deras läkare. Var reda att skicka en bild.

  1. vård är aldrig gratis, ett app besök kostar för den region (vc pat tillhör. Oftas mkt mer än vad ett ordinärt besök kostar.

    1. Fast i förlängningen innebär det mindre pengar och sämre vård den dagen du behöver vård av annan karaktär än quickfix och det är inte så lyckat tänker jag.

    2. Fast det gör det väl visst! Du betalar ju för ett besök, lika väl som om du går till VC! (Sen kostar varje besök resp. landsting multum också). Skillnaden är ju bara att det är lättillgängligt/snabba tider och att du slipper åka någonstans – men gratis är det inte.

 26. Har aldrig skrivit för men följt dej sedan dina första inlägg då jag hamnade här av en slump. men fästingar har jag stor rädsla för så nu skriver jag!
  Min pappa upptäckte ett märke, sedan slutade hans händer att funka som de skulle, kunde inte skriva på dator, hålla i en penna mm
  visade sej att han fått borelia! Han fick antibiotika, han blev lite bättre men inte helt bra så han fick en kur till men hade fortfarande problem att röra händerna o enligt läkarna hade han fått allt man kunde få i Sverige. Då han fortfarande hade stora problem började han söka info själv o fan studier från Tyskland där de stod att man behövde mycket större dos av antibiotika för att bli bra och så snabbt som möjligt! Min pappa sa detta till läkaren som kände till studien och sa:
  -ja jag vet om du inte får mer antibiotika så kommer du aldrig bli bra. Men tvär får jag inte skriva ut mer!
  Som tur va bröt läkaren mot sina regler o gav pappa en till kur ”under bordet” O som tur va blev pappa betydligt bättre men hade ända till cancern sedan tog honom känningar från denna händelse i händerna.

  Så med denna erfarenhet från min pappa så är mitt råd att åk genast till en ny läkare och stå på dej och kräv mer antibiotika om du inte känner dej fullt bra och kan de inget göra åk till Tyskland!
  Tack för all fin läsning o fin inspiration
  Och ett stort krya på!
  Dyslektiker så lite konstig stavning brukar jag bjuda på 😉
  //Sabina

 27. Oj, inte kul med fästingar och allt otäckt som de sprider. Bra att du varit hos läkare och snart är på bättringsvägen. Jag tycker lite extrasynd om dig som missar årets konsert … viktigast är dock att tjejerna får uppleva det. Krya på dig ❤️🧚‍♀️

 28. Men fy, det varken låter eller ser särskilt kul ut. Jag hade en fästing förra året på benet, som tur var så blev det inget av det bettet. Men den där nojan att kanske ha blivit smittad. Det är inget roligt alls.

 29. Bedömer Erythema migrans ofta (Borrelia). Ser än så länge inte ut som det. Krya på dig!

 30. Fy så obehagligt! Min mamma fick borelia förra sommaren av en fästig, men det gick ändå bra, men hon hade ett bett som påminner om ditt. Vi har vaccinerat oss första gången men hittills bara med en spruta, dem ringde från vårdcentralen och sa att vaccinet var slut så vi kan inte ta vår andra, SÅ irriterande! Hoppas att det känns bättre snart <3

  1. Ni kan visst ta er andra spruta! Så snart vaccinet kommer in till vc igen så kan du ta spruta.

 31. Krya på dig!! Vi väntar oxå på vaccin, alla i familjen ska ta sprutorna. Kram till dig Petra

 32. Hejsan! Undrar vilket märke det är på din fina kimono och gula blommiga linnet från Modesto? Krya på dig! Kram/Susanna

 33. Vad bra att du har fått hjälp! Jag fick en fästing för 9 år sedan. Sökte vård efter några dagar då jag kände mig influensasjuk mitt i sommaren, sa dumt nog att det var borrelia och fick ingen antibiotika för de sa att man inte kunde bli sjuk så snart efter bettet. Jag var flera ggr inne på undersökning men först 4 månader senare fick jag antibiotika då jag uppvisade tecken på neuroborrelia. Det har tagit lång tid att bli bra, ledvärk och en förlamande trötthet har jag känt av.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg