BÄSTA ASIATISKA BIFFSALLADEN

.

M U M S

.

.

Gooood morgon Fredag!

.

.

Igår serverade jag ju bland det absolut goodaste jag vet faktiskt – Asiatisk Biffsallad. Mmmmm. Åh det är något med alla de där ljuvliga smakerna och krunchet och det kalla köttet, foodheaven på riktigt Perfekt att bjuda på tokvarma sommardagar som vi har nu dessutom. Yes ni måste bara prova. Receptet nedan har jag slipat på lite själv och jag lovar att detta blir SUPER.

.

..

.

Du behöver till 4 personer:

3 vitlöksklyftor

1 1/2 röda chilifrukter

4 msk asiatisk fisksås (Icas egna är bra)

4 msk färskpressad limejuice

2 tsk farinsocker

1 tsk sesamolja

500 g oxfilé eller biff, gärna i bit (så att du får mer rejäla skivor)

1 kruka färsk koriander

2 schalottenlökar

1 selleristjälk

6 salladslökar

jordnötter

1 pkt glasnudlar

salladsblad

lime till servering

rapsolja

.

Chilimajonäs:

1 dl majonäs

1/2 tsk chiliflakes

några skvättar sesamolja

.

Gör så här:

.

Skala och finriv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Blanda med fisksås, limejuice, sesamolja och socker till en marinad i en bunke. Stek köttet i en het stekpanna i lite olja så att det blir rosa i mitten. Låt svalna och skär i skivor. Koka glasnudlarna enligt anvisning och låt svalna i durkslaget. Hacka koriandern grovt. Skala och strimla schalottenlöken tunt. Skär sellerin och hälften av salladslöken i tunna strimlor. Blanda det med köttet och marinaden. Rör ihop chilimajonäsen. Servera biffsalladen på glasnudlar och salladsblad garnerad med limeklyftor, hackade jordnötter och halverade små lime (limequats) majonäs och strimlad salladslök.

.

Njuut….

.

.

.

.

Idag har vi alltså en härlig fredag igen! Kanske inte något alla av er har stenkoll på just nu eftersom man blir så himla dagvill på sommaren och det bara är ledigt. Jag vet det eftersom jag ska möta upp vännerna för vinlunch nere i hamnen i eftermiddag – det ska bli SÅ mysigt att se  alla och catcha upp lite vad de har gjort under semestern!:)

.

.

Önskar er en riktigt härlig solig dag finingar!

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “BÄSTA ASIATISKA BIFFSALLADEN

  1. Hej
    Läser ofta din inspirerande blogg. Sedan en tid tillbaka har den dock väldigt långsam uppladdning mot andra bloggar jag läser regelbundet. Vet inte om andra har samma problem ? Det hänger sig och laddar inte upp som det ska.

  2. Jag bjöd mina gäster igårkväll på denna salladen! Succé!
    Lagar sällan asiatiskt hemma, men oj vad gott!
    Tack för receptet och en alltid lika trevlig och inspirerande blogg 🙂

Comments are closed.