INTE SÅ SNYGGT MEN HELT FANTASTISKT

.

Igår  var jag och mina underbart roliga och vackra vänner på Hermanas! Men vilket STÄLLE – ja jag måste bara tipsa er alla. Även om jag inte har några snygga inspirerande bilder:) Nej stället är inte snyggt någonstans – skulle beskriva restaurangen som ett typiskt ”beachställe” men kitsch och grälla färger och sneda gamla stolar. Fast lilla pytterestaurangen Hermanas ligger inte vid en vacker beach utan i ett hål i väggen på Småstadens kanske fulaste gata. Men det kan vi borste ifrån för maten girls, MATEN är heeeelt fantastisk och servicen lika så. Det är två svenska tjejer som öppnat denna Västindiska-cross-over-restaurang och det är de som själva  står i köket och svänger ihop den ena magiska rätten (och drinken) efter den andra. Fullsatt och varmt och stimmigt och så fantastiskt trevligt! Vi valde att beställa in ”chef´s choice” och dessa rätter vi fick var nog bland top-tjugo det godaste jag ätit tror jag. Och så drack vi syrliga mintadrinkar i ananasglas (och en och annan tequila slank visst också ner;) Mycket smaker och koriander och chili och lime, mmm. PPPPP

.

.

Måste nog trippa ner på stan och gå tillbaka till lilla Hermanas snaart igen känner jag

.

.

.

Fast egentligen skulle vi ju bara ta en lunch tillsammans nere på  stammishaket Kajplatsen i hamnen:) Så kan det gå när man inte setts på länge och vinet flödar och solen strålar och humöret är tip-top!

.

.

Önskar er en underbar lördag (själv vaknade jag upp denna lördag och var tokförkyld helt plötsligt och så jag tar det mest lugnt idag)

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

16 thoughts on “INTE SÅ SNYGGT MEN HELT FANTASTISKT

 1. Nu tänker jag faktiskt på dessa två tjejer som har startat denna restaurang. Tänk om de läser din blogg? De kanske tycker att de har den snyggaste restaurangen i hela den staden. Hade jag varit dem så hade jag iaf blivit ledsen av att läsa detta inlägg där du talar om restaurangen inte är snygg nånstans och ligger på småstadens fulaste gata. Tänk före inte efter… dagens tips!

  1. Jag tror inte att de här tjejerna – som jag hyllat upp till skyarna för den fantastiska maten och berömt för den otroliga servicen – verkligen önskat att skapa en snygg restaurang i en vacker miljö. Det är inte det som är Hermanos Gatan ä r ful och lokalen är ju pytteliten och mörk och fylld av kitch. Men det är eextremt charmigt och häftigt på alla sätt och som du ser gav jag dem PPPPP. Jag äter gärna där alla dagar i veckan bland plastflamingos. Jag tror inte heller de bryr sig ett dugg om jag finner den ”snygg” eller inte, den är superpoppis.

 2. Dom driver sitt företag med hjärtat och sliter hårt. Allt i din värld ska bara så lyxigt och ytligt så jag kommer sluta läsa här nu. Blir bara ledsen för tjejernas skull och irriterad över hur du inte kan skriva ett enda blogginlägg utan att nämna ordet lyx eller lyxigt. Tack och hej

  1. Va? Petra tokhyllar ju både restaurangen och tjejerna som äger den! Nästa gång jag åker till V-ås kommer jag definitivt besöka stället, enbart baserat på Petras fantastiska recension!

 3. Jag tycker inte heller att det är så vidare snällt att skriva att stället ”inte är snyggt nånstans” etc. Läser man systrarna Niva’s egen beskrivning av sin restaurang så är det ute efter att skapa en ”färgstarkt, personlig och familjär restaurang” och de har planerat, renoverat etc i mer än tre år innan restaurangen var färdig och är säkert väldigt stolta över den OCH dess inredning. Om du nu tyckte maten var fantastisk hade det kanske räckt att bara framhävt den?

 4. Oj oj vilka recenssioner, nu kommer det inte bli mindre poppis. Jag kommer då inte missa detta ställe när jag kommer till Västerås nästa gång. Supertack för tipset och en toppen blogg. Kram Maria

 5. Man tolkar olika och tänker olika.

  Jag tolkar inte Petras inlägg överhuvudtaget som negativt utan tvärtom blir jag själv sugen på att besöka restaurangen. Bra inlägg som vanligt och fortsätt så Petra. Din blogg är fantastisk och likaså du!

  1. Nej, jag uppfattar det inte heller negativt. Ärligt talat så undrar jag lite hur man läser, Petra höjer ju stället till skyarna och ger femma i betyg, och vilken fin publicitet för tjejerna, har svårt att tänka mig att de är missnöjda med den återkopplingen:) Och det fulsnygga är hetaste trenden just nu verkar det som, udda och kitschigt ska det visst vara!

 6. Hela konceptet som tjejerna har slitit och jobbat hårt för ska se ut PRECIS som det gör!! Det är ju hela grejen!!
  Alla som läser här vet ju att ditt honnörsord är LYX och att du föredrar det, men varför skriva som du gör t.o.m i rubriken till detta inlägg? Taskigt! Du kunde väl nöjt dig med att skriva om den goda maten och den fina servicen?
  Jenny

  1. Jag vet det och ja det kunde jag absolut. Ville på något sätt förmedla att stället verkligen är värt ett besök och att maten är toppklass – även om stället ser väldigt litet, mörkt, otradiotionellt och kitchigt ut. Jag förstår givetvis helt och fullt varför restaurangen ska se ut som den gör och att det är hela grejen! Ville inte vara taskig alls utan tvärtom. Det ska absolut inte vara cleant, modernt och lyxigt på Hermmanos utan just mysigt beach-aktigt-jamaica-bohemigt med bord som vickar och stolar som knarrar. Det var ju det även jag gillade så mycket:/

   1. Måste nog hålla med om att det inte framgick att du gillade beachlooken där inne. Halvrisig formulering i så fall, men kul att maten var god den blir man sugen på att prova.

 7. Jag vill hylla dig Petra för att du är så duktig på det du gör..så får gnällspikarna tycka vad dom vill..suck..
  Tack för att du har delat med dig av din härliga sommar <3

 8. Blir också sugen på att gå dit. Du har gjort bra reklam för deras restaurang. Tack för tipset 🙂

Comments are closed.