TARTE AU CITRON

.

Idag denna augustisöndag bestämde sig Loloplutt och jag oss för att baka lite! Det var halvdant väder, regn och åska som mullrade, och det var liksom mysigt att bara pyssla inne (och vi var såå sugna på något riktigt smaskigt) Hade ett gäng citroner som jag tänkte att vi kunde göra något av!

.

.

 

.

Eftersom jag är inbiten frankofil (om ni inte vet vad det är får ni googla:) så tog jag fram min favvokakbok och hittade ett alldeles suveränt recept.. Fägens: skön top och shorts i armygrönt från Twist & Tango (hos Modesto)

.

.

.

Tarte au citron! Men ooh la la liksom. Brukar välja det när vi köper bakelser och tarteletter (små söta pajer) till fikat nere i Frankrike. Såå himla gott

.

.

.

Alltså, ni måste prova att baka denna (Jag vet att jag ofta skriver att ni måste prova mina recept men det är ju bara för att de är så bra:)

.

.

Ingredienser:

 

Pajdeg

2,5 dl vetemjöl

1,5 msk strösocker

2 krm salt

125 g kylskåpskallt smör

Fyllning

3 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

0,5 dl vetemjöl

2 st citroner, ekologiska, finrivet skal

1,5 dl nypressad citronsaft (2-3 st citroner)

.

Gör så här:

.

Gör så här:

.
Börja med att blanda pajdegen, mjöl, socker, salt och tillsätt det kalla smöret och smula sönder allt med fingrarna till en deg snabbt (Eller gör detta fort i matberedaren). Tryck ut degen i pajformen och låt degen vila i kylskåpet minst 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10-12 minuter eller tills den börjar få lite färg. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt sen vaniljsocker, citronjuice, citronskal och mjöl och fortsätt vispa. Häll sen den lösa smeten i pajskalet och grädda cirka 12 minuter eller tills den stanna, men fortfarande är kladdig. Låt nu pajen svalna och förvara den svalt fram till serveringen med vispad grädde och pudra precis innan servering lite florsocker på pajen.

.

.

Det var söndagens recept mina vänner! Nu ska jag smita ner och ta en till bit åt mig och H och sen blir det movietajm (tipsa gärna om vad vi ska se! Vill gärna se något riiktigt spännande typ en thriller men utan att det blir så där äckligt supernärgånget mordutredande ni vet;)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

12 thoughts on “TARTE AU CITRON

 1. Gjorde din asiatiska biffsallad till dagens lunch, den blev toppen. Så jag spar ner det här receptet också. Just ja, din Carnita Taco med egna tortillabröd….. mums😀

 2. Finns ingen som gör så fina receptinlägg som du👌🏻! Galet inspirerande! Så som med alla andra inlägg. Heja dig! Och tack för feel-good❤️!

 3. Mums! Måste provas! Kolla Maria Lang, supercharmig kriminalserie som utspelar sig i Sveriges 50-tal. Tuva Novotny, Linus Wahlgren o Ola Rapace gör den så personlig!

 4. Ser ju smarrigt ut som alltid🍋🍋🍋
  Såg en helt underbar ferlgood film igår, ”Letters to Juliet”, den var helt underbar, inte spännande bara ”må bra”. Man vill ju bara åka ner till Verona och besöka vingårdar och strosa runt i den underbara staden❤️
  Trevlig kväll och stor kram

 5. Falsk identitet på SVT play! Såå bra fransk kriminalserie. Måste ses! Sen måste det där receptet provas, mums!

 6. Har precis sett “the invitation” som va helt ok. Såg också “kvinnan på tåget” igår, den var inte så superspännande men ändå också helt ok.

 7. My god vad snygg du är i den gröna färgen! Visserligen är du snygg i allt, men solbrännan och den dressen var verkligen PPPPP+ 👌😀 Kan tänka mig att den tårtan smakar ljuvligt, så fräscht med citron.🍋 Kram L

 8. Så proffsig din kaka ser ut, som köpegott 😋. Jag rekommenderar La Forêt (Netflix), superbra fransk thriller. Även den isländska serien Trapped är ruskigt bra.

Comments are closed.