HALLÅ HÄR ÄR JAG

.

.

Heeeej regniga blöta höstiga söndag!

.

.

Ledsen att jag försvann från er ett par dagar så där! Sanningen är att jag mådde SÅ dåligt i fredags med kräkningar och dunderhuvudvärk och igår tog det typ hela dagen att ta igen mig, brrr. Vet inte riktigt vad det berodde på, vi var ute och åt med vänner i torsdags och min väninna blev också superdålig dagen efter (Vi åt dock inte samma mat så det var inte det vi åt iaf som gjorde oss sjuka:) Hur som helst nu mår jag fint igen idag och det är så skönt! Vädret är ju plötsligt toktrist (10 grader svalare än igår och ihållande regn) men det gör ju liksom ingenting inte sant? Bara mysigt att få hänga inne och dona med gott samvete och inte känna att man måste vara ute i det där eviga vackra vädret. Bara brygga kaffe och läsa magasins och lägga in några tvättar så där… Och så laddas det inför jobbstart och ja det är ju alltid liksom både trevligt och aningens vemodigt varje sommar! H och jag har ju hängt ihop varje dag sen skolavslutningen ungefär och jag kommer sakna honom nu faktiskt. Yes vi går faktiskt väldigt “bra ihop som par”. Kan man skriva så förresten haha?  Men vi är ju varandras bästa vänner och ojoj vad TRIST det låter när jag skriver det men så är det:) Väldigt sällan vi blir osams och aldrig att vi  då går runt och är tjuriga någon längre tid. Det blossar liksom till ibland (och framförallt j a g kan kan nog blixtra ganska ordentligt men det är ju bara någon gång i månaden och ja alltid alltid vid pms. Och det handlar alltid alltid om att jag blir tokig över såna triviala saker som stök och slarv) Men det är inte fel att få längta lite också, inte fel alls;)

..

Hur som helst. Nu är semestern onekligen slut och jag känner ett sånt där extremt sug över att vara pysslig och fixig! Typisk höstig sak att känna så. Att rensa och sortera och baka och vara souperhuslig. Vill att det ska dofta gott från köket varje dag, göra det bästa av tiden liksom!

.

.

.

Svärmor kom över med lite goda plommon och jag gjorde snabbt en kompott av dem! Ett sånt där perfekt snabbfix och gott att bjuda på till  sina favoritostar, tog max 10 minuter att koka ihop och smakade ljuvligt…

 

 

.

Vi har gaaalet mycket frukt i våra fruktträd i år, de dignar verkligen av äpplen och päron (vi har två riktigt stora av varje) Kommer nog bli ett rejält svinn i år tyvärr men vad gör man liksom av all denna frukt? Det går ju inte att ta tillvara på precis allt! Ska nog försöka få iväg ett gäng korgar till mysteriet iaf och ställe i matkällaren. Plommon har vi dock inte och jag gillar verkligen dessa söta snygga frukter

.

.

.

Att göra plommonkompott är som sagt busenkelt! Gör bara som nedan och det blir jättebra.

.

.
8 plommon

 1 msk smör

1/3 röd chili

2 stjärnanis

1 dl rårörsocker

1 msk färskpressad citronjuice

  1 tsk rivet citronskal

.

Gör så här:

Skär plommonen i kvartar och ta bort kärnorna. Blanda stjärnanis, socker, citronskal, citronjuice och plommon i en kastrull och sjud tills plommonen har mjuknat i ca 5-10 minuter.

.

.

.

Min egna kompott, Gruyere och lite Cuveé Madame serverat ute på trappen! Ett väldigt härligt augustinöje (tips:)

.

.

Nu ska jag åka och storhandla på Maxi här! Kylskåpet och skafferiet gapar ju löjligt tomt och måste fyllas på ordentligt känner jag.

.

.

Ha en fin fortsättning på dagen vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

8 thoughts on “HALLÅ HÄR ÄR JAG

 1. Äppelmos! Gott på gröt, i rulltårtor etc etc. Lika lätta att göra som din kompott. 😀
  Ett annat tips är att samla ihop äpplen i en säck och köra ut till en ridskola eller lokal bonde. Vi brukar också bra frukt år fråga på vår dotters skola om de vill ha (fruktsund) och/eller om de vet föräldrar utan trädgård som vill ha.

 2. Som sagt, du ska ju fortsätta rida skrev du, så äpplen till hästarna blir ju perfekt!
  Ha det fint!
  Jenny

 3. Eftersom det varit brist på foder och mat till djuren och affärer skänkt överblivet/skändat – är inte bönder intresserade till djuren? Eller de tål kanske inte så mkt frukt? Bara en tanke, kanske kan skänka via foderhjälpen på facebook eller annat bra initiativ. Så synd att bara låta gå till spillo. Vi har ett år frågat skolan och fritids som gladeligen tog emot och gjorde råsaft och sallader på äpple till barnen.

 4. Det är ju så skönt nu när värmen är borta, lyckades ju vara höggravid under den här värmevågen 😉 Men nu lagom tills det blev svalare kom bebisen. Önskar att jag också hade äppelträd men svårt när man bor i lägenhet. Tur att jag fått lite äpplen så idag ska jag slänga ihop en äppelpaj 🙂 Ha en bra dag.

 5. Skicka en korg med frukt till barnens skolor! Som lärare vet jag att det är perfekt att ställa ut i uppehållsrum och hungriga elever finns det alltid, så korgarna brukar bli tomma fort. Inte alla elever som får näringsrik mat och frukt hemma. Lite frukt gör susen när energinivån går ner framåt eftermiddagen.

Comments are closed.