SOMMARMINNE

 

.

Hej Tisdagsbloggisar!

.

.

Men oh my vilken GRÅ dag det är idag! Veckans nog tråkigaste dag (tisdagar är ju ganska meningslösa om man tänker efter?) superpms och magont och tråkigt väder. Rastlösa skatter som fortfarande är lediga och ingen som helst fantasi alls vad vi kan göra idag och alla längtar vi nog lite till skolstarten. Känner mig svullen och sur och allt summerglow är plötsligt borta. Usch och fy. Vet att jag låter väldigt ofeelgoodig och neggo nu men det är en sån dag helt enkelt. Vill helst bara ligga och läsa böcker och äta smågodis i soffan (ensam!)

.

Så jag bjuder på pics från en helt annan dag i somras. En fantastisk dag för bara ett par-tre veckor sedan när vi gjorde after beach i St Tropez, brunbrända och med salt i håret från Medelshavsbad och med ett par glas rosé i kroppen. Åh så underbart det var ändå.

.

.

 

.

St Tropez är en underbar vacker liten stad som från början var en medeltida fiskeby och har en urcharmig ”gammal stad” i staden. Påminner lite om Visby med kullerstenar, gränder och rosor. På 1800-talet blev byn känd genom alla konstnärer och författare som hittade hit (ljuset här är m a g i s k t) och efter det blev det ett populärt tillhåll för dåtidens kändisar och kungligheter. På 50-talet kom jet-setet hit och ja nu vet ju alla vad St Tropez är! Ett partyparadis för internationella kändisar och Europas it-folk , bebott till stor del av multimiljadärer och så besökt även av oss vanlisar:)

.

.

 

.

Vi var ju där med våra vänner och alla (sandiga varma) barn denna kväll så vi strosade mest bara runt i svalkande skugga. Åt mumsiga grillade sardiner på ett brasserie och smaskade glass. Barnen var förresten fantastiskt duktiga denna långa dag, så glada  och på och promenerade  trots att det varit både Club 55 och stranden och 37-gradig värme. Gullungar.

.

.

 

.

Skulle gärna åka hit off-season just för att se mer av den vackra byn och mysa och äta gott! När vi var i St Tropez var det gaalet mycket folk och ja man kände sig som en turist som var på jet-set-zoo (grönsaksätarna ni minns:) Alltså jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan vilja ha sin 100-miljonkronorsbåt liggandes vid en kaj så där för allmän beskådan inför tusentals nyfikna, de är praktiskt taget på trottoaren vid gatan med aktern. Det fanns hur många yachter som helst och är man 25 år så är det väl jättestekigt och party att synas och flasha men de flesta var väl i medelåldern… (Iaf männen var till största delen 50-plus) Hade det varit m i n båt hade jag bett att vi skulle ankra ute på havet istället, lyx att få vara helt ifred och få lugn och ro liksom på semestern (De riktigt stora yachterna med helikopterplatta och grejer låg ju utanför i viken. Men det var nog för att de inte fick plats:)

.

.

 

.

St Tropez påminner en hel del om Deauville (”vår” badort i Normandie) Många franska turister och snyggt och fräscht och inget klassikt badortstingeltangel utan bara exklusivt. Det fanns s å mycket fina butiker och restauranger och caféer. Dock väldigt pricy överallt givetvis.

.

.

 

.

Jag kände mig faktiskt ganska rätt bland the rich and famous i min vita bomullsklänning (från GUTS i Västerås) och promenadvänliga guldtofflor! Det är just väldigt mycket vitt och fladdriga bomullstyger i St-Tropez. Stråväska från Palmgrens.

.

.

.

.

Nu ska jag göra lite lunch och koka torsk och göra äggsås till mina små här *åh the glamour*

.

.

Men vi ses snart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

9 thoughts on “SOMMARMINNE

  1. Jag älskar din blogg! Ditt liv är så likadant som mitt, dock har jag ingen blogg 🙂 Men roligt att följa med någon annan som är så lik en själv! Kikar in varje dag och blir alltid så inspirerad, du har verkligen talang för att fota och skriva.

  2. Vilket underbart inlägg av dig idag, tror vi ör många som är lite blä idag och ser tillbaka och undrar om sommaren var en dröm 🙂

  3. Varifrån är Beas lilla lila väska? Jättesvårt att hitta fina små väskor till mobil till yngre barn som inte är svarta eller vuxenlika…

  4. Förstår precis hur du känner!!! Lite låg efter semestern, allt drar igång, vädret börjar slå om……man lever på fina minnen från denna fantastiska sommar <3.
    Vemodigt på sitt sätt…..

  5. Åh, det underbara halsbandet med grön sten! 😍 skulle bli så glad om du avslöjade var du köpt det?! Spottade det på en tjej på stan i början av sommaren och har suktat och letat efter likadant utan hitta!

Comments are closed.