ONSDAG I SMÅSTADEN

 

En titt-in i mitt kök så här en vanlig augustidag. Dammsuger miljontals avlidna små snubbiga bruna flugor som samlas i fönster och runt lampor vareviga natt. What´s up med dem? SÅ himla ofräscha.. Kan inte minnas att vi någonsin haft så här himla mycket insekter och getingar ska vi inte tala om. De är överallt, jätteläskigt, och en stack mig i långfingret när jag dammade (det var nog mitt fel eftersom det var jag som attackerade) I långfingret – men förstå så oskönt och jag som är överkänslig mot mygg och bistick. Ajajaj.

.

.

Hej vänner!

.

.

Liite mer happy bloggerska idag har vi här! ”Indianerna är nu i skogen” och allt känns genast lite härligare haha;) Nä men ärligt talat  så  usch och fy för PMS, det är så himla himla segt och jag blir så himla himla påverkad och därmed hela stackars familia. Vet att vi många med samma problem inte sant? Och finns det egentligen någon bra medicin mot detta kanske? Något som är ofarligt och som gör en mer glad och mindre tvärsur ett par dagar varje månad vore toppen (Jag vill dock inte ha några p-medel. Vid kejsarsnittet fixade kirurgen snabbt så att jag aldrig kan bli gravid igen vilket är s å perfekt. Och när jag ändå är så här personlig så kan jag även dela med mig av att jag blöder som jag vet inte vad efter att jag fick Moje och det är faktiskt superjobbigt och ganska handikappande. Jag behöver dubbla skydd iaf de första två dagarna och blir jättetrött och blek. Finns det någon som har  ett bra tips vad man kan göra mot det så blir jag otroligt tacksam. Äter receptfritt Cyklo-F men det hjälper inte:/)

.

Men men, vi tar det alltså lugnt hemma idag med och nedan får ni några pics jag knäppte nyss så ni ser hur vi har det på gatan i stan denna lill-lördag!

..

.

.

I salongen. Numera flugfritt även här. Har några favoriter hemma och den där tavlan med Lauren Hutton är en av dem! (ser den och tänker på filmen American Gigolo där hon spelade mot Richard Gere. Men wow vilken kultfilm det är ändå, borde de göra en nytolkning på tycker jag:)

.

.

.

Vi äter vattenmelon som så många ggr denna sommar! Slicar melonen i pyramider, enklast, snyggast och godast.

.

.

 

.

Bea sitter nedanför könsfönstret och skapar. Målar många fina målningar till mamma<3

.

.

.

Så spelar jag musik som vanligt på Sonosarna! Såg ni säsongsavslutningen på Allsången igår? Seinabos Says röst är ju bara så fantastisk så hon får går på repeat idag.

.

.

.

Och guldlock ligger i vår säng och bara sover och sover. Han har vänt på dygnet ganska bra och är nu uppe till 22 på kvällarna.. Måste bli ordning på rutinerna igen pronto känner jag (Han ligger här brevid och snusar sött när jag skriver och nu är klockan 14.30 och nu m å s t e han verkligen vakna. Annars håller han nog rave till midnatt)

.

.

.

Så det var dagens uppdatering på vad som händer här hos mig! Hoppas ni har det bra vad ni än gör<3

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

32 thoughts on “ONSDAG I SMÅSTADEN

 1. Hej!
  Har två tips 🙂 vår son är allergisk mot geting och därför började vi plocka ner all frukt på träden när övervägande delen är mogen. Det märktes stor skillnad när vi bara gjorde det i vår trädgård. 👍
  Det andra, jag fick med mer blödningar efter 4e barnet. Provande menskopp förra gången. Inte alls så mycket man tror och höll tätt. Gissa lättnadskänslan. Dock lite skavig vid några tillfällen men sedan perfekt.

 2. Jag har fått tipset att lägga en bit Treo – smulad och med lite vatten på för att bli ”geggig” – på getingsticket. Hjälper mot smärtan i a f. Gjorde så när min son var liten. Kanske man får se upp så att man inte är allergisk mot något i Treo… nu gäller det ju dig dock! Ta bort frukt låter bra. Men använd handskar och jacka om du ger dig på fallfrukten! Inte sällan sitter det en geting gömd på frukten! Ajajaj😿

  1. Jag torkade alltid av våra stolar med våtservett efter varje måltid. Då håller de sig fräscha.

  2. Haha jag veet men jag klarar verkligen inte kladdiga barnstolar. Kan nästan dissa en restaurang pga av för mycket matkladd på barnstol. Har också svårt för alla allmäna klädda säten som man vet har gamla smulor, mat, godis (mjäll!) och snubb runt sittdelen (typ flygplansstolar och båt/tågsäten) Om jag tänker på detta och ska äta där samtidigt.. nej fy och bläää vad äckligt

 3. Hej! Känner så med dig gällande pms:en, det är verkligen jättejobbigt. Har sedan ett år tillbaka ätit citalopram(receptbelagt) ca 1 vecka innan mens då jag kände att pms:en påverkade både min och min familjs livskvalité för mycket. För mig funkar de jättebra och jag har sedan dess fått en helt annan livskvalité de dagarna, humöret håller sig jämnt och ett lugn infinner sig i kropp och knopp :).

 4. Tokigt att du inte blev upplyst om att sterilisering endast hjälper mot graviditet! Jag avstod eftersom min barnmorska var mycket tydlig med att både blödning, smärta och PMS kunde bli mycket värre. Jag har testat x antal andra p-piller och div naturpreparat. Äter Qlaria sedan flera år, det enda som verkar fungera på mig, skulle inte fungera normalt utan dem, det får vara värt det. Lycka till!

 5. Hej – jag har också stora problem med PMS, MEN jag har funnit botemedlet – samma medicin som mot nedstämdhet och depression – de kroppsliga besvären är desamma, men stooooor skillnad på humøret.

  När denna typ av medel används vid till exempel depression måste man ofta medicinera i flera veckor innan man märker av någon gynnsam effekt, men vid PMDS kommer effekten ofta inom några få dagar. Detta innebär att kvinnor med PMDS inte behöver ta tabletter under hela månaden, utan kan börja medicinera vid ägglossning, och sluta kort efter att menstruationen har börjat

  Jag har testat olika doser och det som funkar bäst før mig är 1/4 tablett pr dag, 3-4 dagar innan mens (så jag äter max 2 tabletter pr månad). Jag började med 1 tablett pr dag, men då blev jag yr och illamående. Så 1/4 tablett håller humøret precis på lagom nivå för mig – och det har förändrat mitt liv – på riktigt! Prata med din läkare och TESTA! Här är link til en artikel –

  https://www.netdoktor.se/kvinnlig-halsa/pms/artiklar/ssri-vid-premenstruellt-dysforiskt-syndrom-pmds/

 6. Jag har inget bra tips för att minska blödningarna, Cyklo-F är det enda jag känner till, men finns säkert kunniga/professionella som vet mer.
  Vill däremot tipsa om menskopp om du inte provat det. För min del har det totalt förändrat min upplevelse kring mensen. Även om det är lite bökigt att hålla på med, särskilt innan man får in ”snitsen”, så upplever jag en så otroligt mycket större frihet och trygghet med det än med tamponger och bindor. Tycker det känns fräschare, plus att det är skonsammare för kroppen och bättre för miljön. Jag tycker verkligen du ska ge det en chans!

 7. Jag fick också mkt kraftiga blödningar efter jag fick barn. Har varit ett handikapp verkligen, oron att mensen ska komma på semesterresa (speciellt såna resor med strand o bad) på flyget osv. Jag får även vissa ggr mkt ont som beror på endometriosen. Vissa månader får jag sjukskriva mig, jobbar i vården och kan inte gå runt med mensfläckar på vita arbetsbyxor, eller gå dubbelböjd av smärta i korridorerna!Har tagit bort hö äggstock pga cysta (stort endometriom)men blev inte mindre blödningar/ont för det tyvärr. Tar också cyklokapron som har liten, men inte tillräcklig effekt. Just PMS humöret varierar från månad till månad. De fysiska besvären är värst för mig. Inga råd att ge, men full förståelse iaf!

 8. Jag skulle gå till en Kinesiolog och be dom hjälpa till med PMS. De kan nog råda dig vad du kan göra när du blöder så mycket också…kanske mer än bara järn du får brist av då.

  Lycka till!
  /Maria

 9. Jag hade samma problem efter mitt sista barn. Min man steriliserade sig för att jag skulle slippa ta p-medel. MEN jag hade så rikliga blödningar så jag fick järnbrist och blodbrist så nu äter jag p-piller och har ingen mens. Däremot ett jäkla humör, suck. Ironin i det. Kolla så du inte har fått järnbrist om du blöder rikligt. Kram

 10. Jag fick göra en skrapning för…. 8 år sen
  Då var min minsta 3 år och jag hade blödningar i 3 veckor och mer den fjärde. Sängliggande med mensvärk typ jämt kändes det som.
  En liten skärpning (i narkos) senare fick jag gå hem direkt efter UVA och har inte behövt ett mensskydd efter det. Nån gång har jag känt av ägglossning lite lätt och vid 2 tillfällen använt trosskydd pga lite brunaktig flytning (sorry för detaljer).
  Haft mycket besvär och värk sen jag var 22 och satte i min kopparspiral. Tog ut den vid 27 och det blev aldrig riktigt okej sen.

 11. Skomässa i Nacka!
  Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen, du tar så otroligt fina bilder! Har du riktig proffsutrustning? Använder du dig av folie för att reflektera ljus?
  Börjat blogga för 2 mån sen och tycker att det är riktigt kul med foto och redigering! Det är dock såå svårt att få bra ljus 🙁
  Kram C

 12. Hej,
  Tack för en alltid lika fin och inspirerande blogg. Jag har haft samma PMS problem som du och med ordentliga blödningar. Jag har provat i princip allt som ovan fina bloggisar delar med sig utav som tips men det var först då jag satte in en hormonspiral ( jag kan inte bli gravid på vanligt sätt så det är enbart för att mildra PMS och mensobehag). Efter 1,5 år med hormonspiral mår jag förträffligt. Ingen mens alls, jag menar INGEN! Och PMS humörsvängningar borta, dessutom har de två myom jag haft krympt. Kan starkt rekommendera denna milda typ av hormon. Kram

 13. Hej darling!
  Jag brände min livmoder för ett år sen! Gjorde det efter att jag blödde ÄNNU mer än jag alltod gjort efter lillan som kom två dgr efter din Mojje. Ingreppet heter ju nåt fancy men det minns jag inte; kolla med din gynekolog. Det minskar blödningarna o hos många försvinner dom; jag är en av dom! Biverkningar som jag upptäckt som jag inte visste är jag hade ganska mycket flytningar ett bra tag efteråt men nu, ett år efter op så är allt som vanligt igen! Såååå obeskrivligt skönt att slippa blödningar men lite förvirrande mär man inte vet varför man är extra känslig nån dag eller har lite motvärk el så
  Lycka till!
  Kram från skåne

 14. Hormonspiral! Fast inte så aktuellt när du inte behöver preventivmedel.Ofta får man ju mer mens när man blir äldre (typ efter35) och det kan verkligen ställa till det. Prata m din gynekolog. Hormonspiralen hjälper ju tyvärr inte mot pms däremot… Det eländet har jag kvar. Har faktiskt en sån dag idag. Alla är idioter. Ingen gör nåt rätt. Alla har bara idiotiska åsikter och ideer. Vill bara vara ifred. Kan typ mörda nån..Haha. Nä, inte på riktigt förstås. Men vet hur du har det!

 15. Känner precis igen mig. Kolla upp så du inte har myom (ärrbildning i livmodern). Jag har testat hormonspiral ( för att minska blödning) o gick upp 10 kg i vikt på 1 år o mådde skit -aldrig mer!! Massa småblödningar hit o dit, väldigt ofräsch kände jag mig. Jag äter tabletter som ska lindra PMS, jag tar dem en vecka innan mensen o fram till att den kommer igång. Sedan äter jag tabletter för att minska blödningen, ett antal tabletter per dag….. Det ska finnas läkemedel som krymper myom, om det är det du lider av. Jag ska fråga efter det vid nästa gynbesök…..

 16. Be din läkare skriva ut Tranexamsyra mot de rikliga blödningarna. Gör stor skillnad! Lycka till!!

 17. Hej

  Här kommer tips från en med stora pms problem.
  Progesteronkräm funkar fint. Även något tillskott med GABA det dagar det är som värst. Finns här https://www.moodmama.com/
  Kolla gärna http://mialundin.se/ hon har även öppnat en kvinnoklinik i Stockholm nyligen.
  Har läst hennes bok Kaos i kvinnohjärnan och den gav många aha upplevelser och har hjälpt mig och min familj mycket.

  Hoppas detta kan hjälpa dig. Vet hur jobbigt det kan vara.

 18. Hej!
  Ni som tipsar om menskopp, kan ni även tipsa om märke eller var ni köpt? Jag har köpt en men den är liksom så tjock och klumpig i silikonet, en kompis hittade en mycket tunnare men den köpte hon utomlands.

  Det här med så mycket blödningar, jag tycker verkligen att du ska kolla upp det med vården! Dels ska en inte behöva ha det så och dels, som andra nämner, finns ju risk för brist av olika ämnen.

  Kram från Sofia

 19. Tjejer!! Sylvia Oppenheim på Hormoni.se är fantastisk!! Följ hennes nyhetsbrev gällande kvinnohälsa, där finns en enorm kunskapskälla! Läs på hos Mia Lundin på hennes hemsida & böcker.
  Ni som gillar att lyssna på poddar leta upp intervjuer med Jenny Koos! Jenny har ett tydligt & informativt språk. Jag lovar, ni kommer inte vilja ha hormonstörande preventivmedel & antidepressiva preparat, ni vill veta grundorsaken & ta bort den, inte bara symtomen!
  Oj vad jag har lärt mig otroligt mkt, fått svar på alla mina frågor gällande min kvinnohälsa som inte en enda leg. gynekolog kunnat hjälpa mig med!
  Lycka till tjejer!!

 20. Tramexsyra dämpar blödningar. Hoppas du tar järntillskott också? Järnbrist kan bidra till humörsvängningar och sömnsvåruggeter så även om det ej är orsaken kanske det bidrar.

Comments are closed.