MORGON I TVÄTTSTUGAN

.

Började denna lördag, då jag vaknade tiidigt, med att köra lite tvättar! Kanske inte den bästa starten kan ni nog tycka men jag tycker det är mysigt. Sippade kaffe och lyssnade på podd (denna gick imorse) och jag älskar doften av mjukmedel och så älskar jag nu för tiden hela vår tvättstuga..

.

.

 

.

Jag använder alltid Ariel tvättmedel, tycker det är bäst (men som är så fuult så det får inte synas framme haha) och vi har en suverän avancerad tvättmaskin från Siemens som väger tvätten och känner av hur smutsig den är och anpassar tvättmedlet efter det. Så jag behöver aldrig mäta, portionera eller kladda utan fyller bara på med tvättmedel kanske så där varannan vecka och vi använder SÅ mycket mindre tvättmedel nu för tiden. (Säkert halverat åtgången och tvätten blir ren ändå:) Mitt favvomjukmedel är detta från Washologi. Lavendel är den fräschaste tvättdoften av alla tvättdofter, mmmm.

.

.

.

Nästan hela tvättstugan kommer från IKEA – skåp, luckor, bänkskiva och tvätthon i porslin. Så himla praktisk och bra med massa utrymme för allt från dukar, glödlampor till verktygslåda. Kranen kommer från Mora och läderhandtagen från BeslagDesign.

.

 

..

.

När jag fixat klart och vikt och gjort allt det där ni vet man gör i tvättstuga så var det dags att ta tag i lördagen och bjuda familia på frukost<3

.

.

Hoppas ni får en riktigt härlig lördag vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

25 kommentarer till “MORGON I TVÄTTSTUGAN

 1. Trodde inte folk använde mjukmedel eller tvättmedel med parfym längre.
  De flesta är mer rädda om miljön, kläderna och hälsan än så.

  1. 1. Jo jag tror nog många använder mjukmedel? Finns en hel del på marknaden. Jag har valt Washologi som just är bättre för miljön och våra maskiner använder ytterst lite.
   2. Vi använder Ariel Sensitive och som jag skrev så har vi miljövänliga tvättmaskiner som knappt gör av med något tvättmedel alls men ändå gör tvätten ren.

   Man kan göra mycket för miljön och man kan iofs tvätta för hand med helt naturliga produkter men där är jag inte riktigt än. Men jag vill vara rädd om miljön jag med så klart.

   1. Jag tänkte spontant samma som Karin, min erfarenhet är att ytterst få av vänner/bekanta använder mjukmedel idag. Slutade själv för några år sedan efter att jag läst om hur illa det är för miljön och skadligt framförallt för små barn. Använder ättika ibland istället. Så himla bra mot dålig lukt och bevarar färg. Tips om du inte testat! Älskar f ö nyansen på golvet 🙂

  2. Använder du bil? Cyklar du till jobbet? Flyger du ofta? Frågorna kring miljö är många. Jag cyklar tex men använder mjukmedel då och då. Det är kanske lite dumt att påpeka saker hela tiden när man själv kanske inte gör allt rätt, vi gör så gott vi kan och de flesta försöker göra rätt, det är jag säker på😊

 2. Fin tvättstuga! Vår är katastrof, gammalt renoverat hus – men källaren har vi sparat till sist… Pust!

 3. Åh så fin tvättstuga!! Verkligen inspiration! Jag vet att det kan vara svårt för många bloggare att skriva om kostnader och priser på saker och ting, men hade verkligen varit av värde för oss som tänkt på att renovera vår länge men inte riktigt har koll på kostnaderna för det. Tror du det är något du hade kunnat berätta om? Tex vad golv kostade och skåp och luckor? Om ni anlitade rörmokare för att gömma eller fixa med synliga rör?

 4. Oj, förstår att det är mysigt med en kopp kaffei den tvättstugan! Smakfullt – förstås!
  Jag försöker minska på sköljmedel för att jag läst att det innehåller plast. Plasten gör att tvätten inte kan bli kruttorr och hård. Det låter ju inte bra att ha mot kroppen… kör bara i stickiga tröjor och sådant som blir elektriskt nu för tiden. Men ditt kanske bygger på en annan princip.

 5. Vart kommer den otroligt fina kimonon 😍😍 du har på dig ifrån?
  Underbar tvättstuga 👌👌

 6. Oj oj oj! Vilken tvättstuga!!! Nu fick jag verkligen inspiration inför vår källarrenovering! Tack! Jag använder så gott som alltid också mjukgörare, för doft och skön känsla! Nästa maskinbyte få nog bli att kika på nåt mer liknande era som sparar medel för jisses vad jag överdoserar. Snygg som alltid är du med o den kimonon var supersnygg!
  Trevlig helg och kramar

  1. Varför ens kommentera? Känner mig sorgsen av sådana där högstadie mobbing kommentarer.

  2. Får en aning om vilket personlighetsproblem människan Anna har, av hennes kommentar att döma. Beklagar.

 7. Your home always looks perfect do you keep it like that yourself or does someone help you?

 8. Fantastisk tvättstuga! Där skulle jag oxå lätt kunna hänga med morgonkaffet 👍🏻

 9. Använder man rätt mängd tvättmedel så blir inte tvätten hård och sträv utan sköljmedel, och med sådana fina maskiner som ni har så blir ju doceringen rätt.
  Och man vänjer sig snabbt vid att tvätten inte blir superlen och doftar skog eller fjällbäck eller vad nu företaget i fråga har hittat på att det ska dofta. Egentligen märkligt att man vill att tvätten ska parfymeras, som att det är ett kvitto på att det är rent. Och om man dessutom har barn och värnar om miljön så är det en rätt enkel och liten grej att skippa just sköljmedel 🙂
  Hur som helst så har ni en fab tvättstuga! Att spara som inspo för vårt
  framtida husköp helt klart 🙂

 10. Jag håller med; vilken tvättstuga! Tyvärr är min så pytteliten så det går aldrig att få till här men kul med inspo.
  Undrar också över kimonon. Så fon! Var kommer den ifrån!

 11. Åh så fint! Jag skulle vilja fråga var ifrån korgen som produkterna står i kommer ifrån? Skulle själv vilja ha nåt liknande.
  Tack för en fantastiskt inspirerande blogg!

 12. Så fräscht! Apropå sköljmedel som blev ett hett ämne här. Ibland använder jag ättika som jag läst ska vara bra, särskilt när jag tvätter underkläder. Men jag använder också vanligt sköljmedel, oparfymerat helst. Men blev nu nyfiken på det du har, Washologi som är vegetabiliskt. Måst googla 🙂

 13. Min drömtvättstuga, så fint! Är golvet tumlad kalksten eller vad är det för material? Så sjukt fint verkligen! Och jag älskar också Washologi 🙂

 14. Vad glad jag blir av att läsa att så många skippar mjukmedel och parfymerat tvättmedel! Jag är överkänslig mot parfymer och blir sjuk av parfymerade produkter, sköljmedel är tyvärr bland det värsta. Jag får tryck över bröstet och blir tungandad och sen kommer huvudvärken. Jag har som 5-7 % av svenska befolkningen hyperreaktivitet i luftvägarna och reagerar på så små mängder som ni ”normala” inte ens tänker på. Kan tipsa om det parfymfria tvättmedlet Neutral 😊 Vill man ha mjuka handdukar är torktumlare bra. Sköljmedel är egentligen en helt onödig produkt som tyvärr bidrar till mycket lidande hos många barn och vuxna.

Comments are closed.