HAPPY FRIDAY

.

På vardagsrumsbordet denna fredag – en bukett som är nästan m a g i s k t tjusig om ni frågar mig! Ihopplock från trädgården och från torget med sköna lite höstiga färger i plommon och rosa. Krukan är från Newport och inte helt fel den heller (vet inte hur länge jag letat efter just en sån här kruka/vas i mjukt kinablått)

.

.

Hej freedag!

,

,

Hoppas att humöret på top hos er där ute i vårt avlånga land (och även utanför Sveriges gränser så klart!) Här är det bara finfint och peppen för kommande helg är verkligen m a x i m a l. Åh vad uppskattar den här sköna helgkänslan när det är slut på sommaren och vanliga veckor igen. Det bästa med vardagen haha!

.

Här ska jag strax hämta Mojelitoälslingen på föris och sen tar vi en prommis ner på stan för att shoppa helggott och annat mysigt. Blir nog en sväng förbi Polarn och Pyret också för att kika om det fått in något fint nytt till hans höstgarderob. Har ju lyckats ”hrrm” tappa bort den där bilnyckeln (den enda vi hade) så några turer med Volvon blir det inte iaf. Måste ta tag i det problemet efter helgen och till dess blir det att promma helt enkelt (TUR att vi bor mitt i stan känner jag bara;)

.

.

.

Extra god mat lagad med kärlek och så gott att dricka, vackra blommor,  lite nytt till bordet (servetter, ljus och sånt ni vet) och så skön musik! Enkla knep för att snabbt skapa fredagsfeeling extra allt:)

.

.

Önskar en riktigt fin fortsättning på dagen snyggingar så ses vi snaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

23 kommentarer till “HAPPY FRIDAY

 1. Här är fortsatt sommar, sol , stiltje och varmt hav , Augusti är verkligen efterrätten !

 2. Härligt med fredagsfeeling! Härligt att kunna plocka in egna blommor från trädgården.
  Glöm nu inte att svara på frågorna om bukplastiken, vi är många som är nyfikna på svar🤗
  Kram och trevlig helg

 3. Visst är fredag bäst. Hela helgen framför oss och allt möjligt kan hända. Efter två veckors jobb efter ett långt sommarlov väntar helg i Stockholm med shopping. Jag blev lite inspirerad att styra inredningen mot höst. Jag önskar också att du visar lite härligt höstmode för oss läsare. ❤️

 4. Åh men fick du inte 2 st nycklar? Vi har alltid fått två… vi har extra nycklarna där vi har bilpapperna/ service boken etc. Bara ett tips🌞

 5. Fredagskänslan är härlig, skulle vara kul o få se lite höstkläder mode här inne hos dig, nu när hösten börjar smyga sig på. Tack för en härlig blogg.

 6. Hej Petra! Du verkar ju på alla vis vara en begåvad kvinna. Jag gillar verkligen din stil och det mesta av ditt sätt att formulera dig, men vissa uttryck som du (återkommande) använder bränner i synnerven på mig… Varför, varför använder du uttryck som prommis, trippa, sippa, magasin och thé? Du har ett så välutvecklat språk för övrigt så du måste ju ha en tanke med att använda dessa varianter av promenad, gå, dricka, tidningar och te. Jag är förvisso en språkbesserwisser, men jag förstår verkligen inte poängen med att vända sig till en vuxen läsarskara med dessa uttryck. För mig blir det lite löjligt och poserande? Du har allt som behövs för en trevlig, läs- och sevärd blogg, kompromissa inte med ditt språk. Du slänger ju inte in lite hjärtan eller glada hundar på dina bilder – låt språket vara lika rent.

  1. Jag låter numera oftast bli att läsa texten, eftersom jag är vuxen och uppskattar ett språk som känns avsett för mig. Jag tittar på bilderna och slipper därmed svärisar, snittisar, pics och prommis (men får all fin inspiration i form av allt snyggt som visas här). Det jag blir nyfiken på är om du Petra använder det språket när du pratar också? Jag är inte ironisk utan uppriktigt nyfiken

   1. Jag har också funderat på om du Petra talar som du skriver.
    Älskar bilderna i denna blogg men texterna har jag mer en hatkärlek till.

  2. Älskar din blogg Petra men har också svårt för dessa barnsliga uttryck.
   Gå på prommis? Träffa svärisarna? Lämna på föris? 😳
   Tror inte du använder dessa uttryck i dagligt tal så låt oss vuxna slippa dessa smått fåniga uttryck 😘
   Kram Carina

   1. Fast föris är väl numera vedertaget som den korta varianten av förskola? Då det heter förskola och inte daghem som det gjorde förr (därav dagis).

 7. Intressanta kommentarer om språket. Du har ju få fin smak när det gäller inredning etc. Men varför vårdar du inte språket?

 8. Vadå vårdar språket ?? Nu hänger jag inte med alls här …… kanske vissa tror dom är finare än andra för att man inte använder sig av DV slang och förkortningar . Alltså skärpning !! Visar bara att Petra är en enkel vanlig tjej som inte sitter på ” höga hästar”

 9. Förstår inte behovet av att hela tiden påpeka andras beteende? Hon skadar väl ingen med det språket? Däremot börjar jag undra hur det är ställt med er som kommenterar. Vilka rättigheter tror ni att ni har? Beter ni er så mot er omgivning också?

  Med tanke på all denna negativitet Petra dagligen får stå ut med, som för övrigt inte är OK någonstans, kanske det i slutändan blir så att hon slutar blogga. Är det ett bättre alternativ anser ni? Att ni sedan dessutom sprider så mycket hat/negativitet mot oss alla andra som kikar in för att få inspiration verkar inte överhuvudtaget korsat er huvuden? Jag säger som Pernilla Wahlgren. Vill ni inte vara här gå någon ananastans. 😉 Som Petra skulle sagt. Happy lördag bloggisar! 😉

  Till dig Petra: Fortsätt som du gör och jag hoppas du orkar fortsätta blogga länge. Du verkar vara en fantastisk person och inspirerar mig alltid på det ena eller andra sättet. Kram

 10. Kommenterar sällan men ibland börjar man ju undra hur det står till……….Vems är bloggen? Vem äger rätten att få uttrycka sig som man vill i sina egna inlägg? Passar inte konceptet er klagomurar så är det väl bara att skippa att läsa?? (och kommentera) Hahaha…leka amatörpoliser måste ge en hög välbefinnandefaktor! 😉 Använder flera av angivna ”förkortningar” i vardagligt tal och det funkar finfint! Trevlig helg!

 11. Fattar inte hur man kan lägga sån energi på vad andra gör och hur man är så länge de inte sårar eller skadar nån. Erat val att följa och läsa. Ger detta er dålig energi så tycker jag ni inte ska lägga er tid på att läsa något som inte passar er. Ni som hackar ger mig iaf dålig energi.
  HoP ger mig massa energi och inspiration, så stort tack Petra.
  Snälla kan inte vi alla inte göra världen och livet lite vackrare genom kärlek och respekt för och till varandra
  Peace love and understanding ❤️❤️❤️

 12. Jag har slutat att läsa texten eftersom den har så barnsliga utryck…. slipper gärna det. Men kikar in för att titta på bilderna.

 13. Hej!
  Du har ett väldigt vackert & smakfullt hem, hur tycker du det fungerar med viscosemattor, ska nämligen beställa en och den information man får är att de inte tål väta och att det blir fula märken efter där möblerna har stått.
  Hur tycker du det fungerar? Är de mycket känsliga? Du har ju dock fyra barn så man tänker att det kan väl inte vara så farligt?
  Vänligen
  Christel

 14. Hej! Jag hamnade på din blogg av en slump och blev förälskad i di. Fåtölj/stol på bilden, vart är den köpt?

Comments are closed.