HELGENS MUMSIGASTE PASTA

.

Kanske vet du just i detta nu inte alls vad du ska bjuda din familje eller vänner på ikväll? Eller vad du ska äta själv för all del! Fnular och funderar vad det ska bli för gott till middag men nu så behöver du inte tänka längre – jag har receptet på en riktigt ordentligt smaskig middag. Pasta är ju aldrig fel men kanske känns det ja lite vardag? Det är det inte om du lägger ner tid och kärlek, ekologiska goa råvaror och då det där lilla lilla extra. Som kantareller tex. Vem älskar inte kantareller och hur mysigt hösthärligt är det inte med dessa knallgula svampar! Mmmm. Jag hittar iofs aldrig någonsin en endaste ätlig svamp själv i skogen men det finns ju tex torghandel och grönsaksdiskar (thank god) där man kan shoppa dessa delikatesser..

.

.

 

.

Tadaaa – fredagsmiddagen på matsalsbordet

.

.

.

Detta måste ni bara testa

.


400 gram spagetti eller bavette från tex Barilla


400 gram fläskfilé

 1 pkt bacon

smör till stekning


salt och svartpeppar


1 rödlök


2 vitlöksklyftor


400 g kantareller


1 tsk sambal oelek


1 msk koncentrerad kalvfond

1 dl matlagningsvin vit


5 dl grädde


1/2-1 msk timjan


2 msk maizena


parmesanost


persilja

 

Gör så här:

.

Putsa och skär fläskfilén i strimlor. Stek i smör. Tillsätt timjan. Salta och peppra och ta ur köttet ur pannan. Lägg i hela kantareller och blanda ner hackad rödlök och vitlök i stekpannan och fräs allt tillsammans i mycket smör till det fått lite färg och löken mjuknat. Blanda ner sambal oelek. Häll på vin och låt det mesta puttra bort och tillsätt sen grädden och kalvfond. Låt såsen koka ihop i cirka 10 minuter. Sikta ner maizena och rör under tiden. Lägg tillbaka köttet och låt allt puttra ytterligare några minuter tills såsen tjocknat.
 Smaka av såsen med eventuellt salt och peppar eller timjan. Koka spagettin al dente i mycket och rikligt saltat vatten. Blanda sen sås och spagetti och riv ett ordentligt lager med parmesan över och strössla över lite persilja (finns fryst färdighackad som jag alltid har hemma – tips)

.

.

 

 

.

Mojelito äter gärna sin pasta ”au naturell” om det inte är Bolognese (hans bästa) Men igår var han såå trött vid middagsbordet lilla gubben, det kanske syns förresten:)

.

.

Kvällens bästa middagstips söta bloggisar!

.

.

KRAM

,

..

Psst, Jag såg att det blivit lite debatt och åsikter om mitt språk på bloggen! Jag skriver ju som jag alltid gjort och det är liksom mitt bloggspråk. Det är så jag uttrycker mig här för att visa att jag är glad och positiv och tar allt detta med glimten i ögat! Det är easy-going och väldigt HofP och så ska HofP vara och yes jag vet att jag provocerar vissa men det får ni ta. Jag gillar att kommunicera med er på detta språk, det är medvetet och ni ska inte läsa in s å mycket i det. Själv så kan jag tycka att det är ganska så småtradigt med alla dessa bloggare som ska vara så korrekta och pk och rätta och riktiga i en oändlighet men de har så klart sin målgrupp. Detta är helt enkelt underhållning från mig till er på ett enkelt vis (mer Lotta på Liseberg än Kulturstudion) och som ska vara lätt att läsa och kul och det är bilderna som säger det mesta! Men nä, jag pratar inte så här hela tiden haha. Jag kan vara toktramsig (jo jag tas nog ibland inte på riktigt allvar;) men även seriös så klart när jag känner för det eller måste och då pratar jag helt sakligt och korrekt svenska jag lovar  (Och jag hälsar även med ett ”Todelooo” titt som tätt:)

.

.

 

 

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer till “HELGENS MUMSIGASTE PASTA

 1. Älskar ditt todelooande och på något vis gör det mig glad! Det låter piggt och glatt och är väldigt charmigt!
  Kram

 2. Men smaaarrr!! Älskar pasta, äter vi superofta och min favvo är mannens krämiga salsiccia-pasta med kronärtskocka soltorkade tomater, grädde mm, mmm. Måste testa ditt recept också, låter ju sjukt gott.
  Men orka störa sig på dina ordval, jag har nog hängt med för länge för det, dessutom gillar jag flera av dina uttryck. Som tokgilla osv, det har jag apat efter hehe. Och todeloo är jag uppvuxen med så inga konstigheter 🙂

  Ha en fortsatt go lördagskväll nu snyggis!
  Kram Catta

  1. Hej Catta! Jag har en som ser likadan ut och den har jag köpt på Lagerhaus. Det var dock många år sedan!

 3. Jamen precis, jag kommer ju hit för feelgood och tjejmys med kompisen liksom. Vi som gillar din blogg förstår att du är en klok person. Todeloooo!

 4. Älskar din blogg och allt vad den innebär men som med mina kära väninnor så är du, jag inte perfekta men jag uppskattar väninnorna, dig och mig (!) ändå! Kramas!

 5. Ja…varför läser man bloggar?? Antingen för att inspireras eller förfasas.(varför tittar man på Lyxfällan egentligen?) Jag läser ett par bloggar med varierande innehåll, och blir alltså både inspirerad och förvånad/irriterad ibland. Men jag behöver kanske inte påpeka/dissa allt det som inte passar mig. Vi är alla olika. Men….en sak jag måste fråga bara….”alla” bloggare benämner sina barn,om de har några, med namn, men sin partner med H, N, O, osv. Varför? Och Petra, det är din blogg….du har ”bollen”. 🙂 Todeloo! ( kommer väl från franskans ”a tout a l’heure”?)

 6. Mmmm, det ser verkligen gott ut😋! Det får bli nästa helgs lördagsmys. Dina enchiladas var jättegoda och gav nytt liv åt ”fredagstacosen”😉.

 7. Det ser underbart gott ut, måste testa nån dag. Synd att man och barn vägrar äta svamp, men det blir mer till mig då 😉

  Om jag träffar på dig ute nån dag så ska jag hälsa på dig med ett Todelooo 😉 nej det ska jag inte, är för blyg för det så kommer nog inte ens våga säga hej 🙂

 8. Denna pasta blir till att laga på fredag tack för att du delar med dig av dina smarriga recept❤️
  Kram från Helene

Comments are closed.