MIN BUKPLASTIK – ETT ÅR SENARE

.

.

Hello vänner!

.

.

Idag är det den 22:a augusti och alltså har det gått ett helt år sen min operation på Akademikliniken i Stockholm! Gjorde ju en sk full bukplastik för att lappa ihop mina magmuskler efter hela fyra graviditeter som lett till att jag hade en hand bred diastas (magmuskeldelning) Det var VÄLDIGT nervöst och pirrigt då på operationsdagen, jag hade läst på så mycket jag bara hittat om bukplastiker, och fått ordentligt med info av kirurgen, och var insatt i att detta skulle bli  en omfattande stor operation och att jag skulle vara sövd ganska länge. Full bukplastik är bland det största man kan göra i plastikväg (det allra största ingreppet är när man gör en plastik på ryggen också samtidigt så att ärret löper hela vägen runt om ni förstår vad jag menar) Kortfattat så gick min operation till så att huden på magen lossades upp till revbenen, magmusklerna syddes ihop hela vägen och sen drogs huden ner och sträcktes och kapades så att all ”löst” på mammamagen försvann. Min mage hade ju redan gått igenom en del – cystor i livmodern har opererats bort, blindtarm har tagits ut med snitt, två kejsaresitt har det blivit och så en extra ärrkorrigering efter senaste kejsarsnittet som inte alls blev bra (har förebilder i iphonen som jag tänkte visa men jag lyckas inte föra över dem just nu tyvärr. Får försöka senare) Så det var en del ärr och annat som försvann för ett år sedan. Vad som mer försvann var hela min navel, ni förstår vad mycket hud som togs bort, och jag fick en ny konstgjord istället.

..

Jag har fått både ros och ris när jag skrivit om min operation och framförallt när jag visat min ”nya” mage. Det har skrivits om att det bara är fusk och yta men detta är alltså bland det bästa jag gjort för mig själv och operationen har hjälpt mig att få en helt annan styrka och hållning i bålen och det betyder massor. I sommar är det flera som påpekat att jag inte har någon navel när jag visat bikinibilder  (jag veet att den är petit och i början störde det mig men nu när jag vant mig tycker jag faktiskt att den är rätt så söt) och att jag även retuscherar magen på bilderna. Jag r e d i g e r a r nästan alla mina bilder för att de ska se ljusa och tydliga och ”HofP-klara och fräscha” ut, fixar kotrast och färger och jag tar även bort brus och lägger till skärpa. Men jag har inte gjort om min mage med några knapptryck det lovar jag – den ser ut som på bilderna nedan (som är helt oredigerade och ni som varit kritiska kan förstora bilderna så ser ni hårstrån och kanske annat mindre fräscht!) Huden på nedre delen av magen är spänd för att hela min gamla navel skulle  kunna försvinna helt och  jag hade inte något direkt överskott på fett och då kan huden bli lite extra ”tight” så där. Sen är den även lite mörkare vid och under naveln. Det är därför den kanske ser lite photshoputslätad ut?

.

.

.

Mitt ärr är jag väldigt nöjd med. Det går från höft till höft och är rejält långt ner och med  bra råge under övre ”bikinilinjen” (bilderna är nästan oanständiga;) Kommer blir finare och och mer och mer osynligt med tiden säger min erfarenhet. Mitt kejsarnsittsärr satt ca 4 cm högre upp, var inte alls lika långt men  tjockare och framförallt djupare. Jag hade liksom som ett häng över ärret av lös hud. Dessutom hade jag fått navelbråck under Mojegravidteten som var ömt och absolut inte snyggt. Jag hade inte gjort en operation enbart för att rätta till det bråcket utan det var alltså flera saker som bidrog till att det blev en full bukplastik. (Man kan sy ihop delade magmuskler utan att göra en sånt omfattande ingrepp som jag gjorde)

 

 

.

Så här har ni mig och magen idag! (och en obäddad säng – idag går jag visst all in på det oredigerade) På bilderna är jag helt avslappnad och drar inte in eller spänner magen. Det är verkligen som att få tillbaka sin vanliga mage när man gör en sån här operation, den där magen som jag hade ända fram till att jag var 28 år ungefär..

.

.

Är det något ni undrar över just bukplastik så är det bara att fråga nedan så ska jag försöka svara så gott jag kan!

.

.

Ha nu en mysig lill-lördagkväll vänner! (Här blir det visst pizzatime och mat från Pizza Hut, mmm så smaskigt)

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

36 kommentarer till “MIN BUKPLASTIK – ETT ÅR SENARE

 1. Du är superfin och jag funderar själv på att göra en likadan. Mina magmuskler har delat sig och gjort att min mage fått en blut som liksom delar sig, jag vet! Det kan låta petigt för andra. Men jag gör det för min skull och ingen annans. Tack för att du delar med dig av både retucherad yta och oretucherad!

  Malin

 2. Stort tack för att du delar med dig av detta. Jag har tre kejsarsnitt bakom mig och förutom att jag upplever att hela bukväggen `släppt`så har jag också fått ett häng över snitten. Jag har ett BMI på 22 så det har inte med extra kg att göra. Jag har så fruktansvärt ont i ryggen på kvällarna. Min mista är 1 år så många lyft.
  IMORGON ska jag på konsultation på AK. Fantastisk timing med ditt inlägg!! Finns det något du tycker att jag ska ha med mig, att fråga om? När upplevde du att du fungerade igen? Kunde klä på dig själv, ta en promenad, laga en middag åt barnen mm? Hade du några läkningskomplikationer som man borde tänka på? Om man gör operationen i september, tror du jag vågar åka till Thailand över jul? Tack för en superfin blogg! Kram

 3. Tycker du gjorde helt rätt och magen blev väldigt snygg. Men viktigast att den funkar och du känner dig stark. Har själv ett tråkigt ärr efter kejsarsnitt för långt upp som ger ert tråkigt överhäng som jag inte lyckats träna bort. Men inga andra bekymmer så det får vara 🙂 Kram / Therese

 4. Jag tycker du är fantastisk som bjuder på dig själv (och din lekamen) trots påhopp från ogina och elaka människor ibland och jag hoppas du slipper det i detta inlägget! Snygg som attan är du och rolig verkar du vara! Tack för att du delar med dig och inspirerar, har läst dig så gott som dagligen i sju år nu och ser fram mot minst lika många till! 😍

 5. God morgon! Tycker du ser jättefin ut. Har själv gjort ett kejsarsnitt, är väldigt smal men har fått ett ”häng” över snittet. Skulle gärna vilja få bort det, men jag anar att det är rejält kostsamt?
  Du är så himla fin och ärlig med glimten i ögat, din blogg är ju bara bäst:)
  Stor kram

 6. Så härligt att allt har läkt fint och att du är nöjd! Starkt att visa dig så bar och naturlig!
  Jag har en fråga om något helt annat, hoppas ok, nämligen dina väggfärger. Jag har köpt och målat en provburk av färgen Greige. I barnrum (8 år), norrläge, grön skog utanför fönstret. Resten av huset är målat i en svalare grå ton och jag blir nu osäker på om Nordsjö Greige är för varm. Tycker du att den passar i ett barnrum som ju är både lekrum och sovrum? Får för mig att sovrum ska vara svala? Behöver man tänka extra mycket på vilka färger som ska sättas till för att det ska kännas harmoniskt? Har tänkt mig lite ”smutsiga” toner av rosa och blått samt guld. Men ett barnrum består ju av så mycket fler saker o färger än vad mamma sätter dit 🙂 Är det enklare att kombinera med en svalare ton?

  Jag hoppas innerligt på din hjälp!

  Jenny 🎀

  1. Hej,
   Jag har färgen greige i mitt sovrum (även i min tidigare hall) men skulle inte rekommendera den i ett barnrum, där skulle jag gå på en svalare nyans av grå, som passar jättefint ihop med smutsiga pasteller o guld. I norrläge kan greige dra åt det rödlila hållet… Lycka till!

   1. Tack snälla du för din input!🙏🏻 Ska kika efter någon svalare grå. Var lite rädd bara att rummet skulle uppfattas kallt mer en svalare grå eftersom det ligger i norr. Du har möjligen inget tips på en sval grå färg?😉🎀🍃

 7. Funderar själv på en operation, men vet inte om jag vågar. Just det där med ny navel verkar lite obehagligt. Man har ju en del känsel runt just naveln, försvinner det vid operation då? Naveln fortsätter ju innanför huden om du förstår vad jag menar:)

  1. Jag har bara en liten grop kvar/ärr då naveln blev bortopererad pgr av endometrios i naveln
   – har inte haft något obehag och känseln finns kvar i området sas.

 8. Gillar din blogg och läser den ofta. Hög igenkänningsfaktor och roligt att du delar med dig av ditt liv. Har en fråga om redigering av bilder, vilket program använder du när du fixar till dina bilder så snyggt? Jobbar du med photoshop?

 9. Det enda som betyder något är att DU är nöjd! Bor i Italien och där är det mer accepterat att ta hand om både det inre och det yttre!
  Kram C

 10. Vilket bra inlägg! Om man funderar på ngt liknande var det bra förklarat lite hur det blivit. Det är ju ofta den biten man saknar annars. 🙂

 11. Ni som läser HoP; har ni tips på bra inspirerande inredningsbloggar liknande HoP, fast med mer inredning?

  1. Jag brukar läsa Cissi Franzens blogg också, https://franzenresidence.com. Hon är en svensk som bor i Detroit med hennes familj (pga hockeyspelande man) men har också hus i Sverige. Lägger upp många fina inredningsbilder från hennes hem. Håller på att renoverar och bygger nytt också. Tips tips!

 12. Ett jättebra inlägg och vad kul att du känner dig så nöjd. Jag tycker ditt resulat är superfint. Jag har själv gjort en liten bukplastik ( under naveln) jag fick ett akut kejsarsnitt som sattes väldigt högt, jag fick ett häng över ärret som gjorde att jag såg ut som jag hade gubbmage då det satt så högt att jag inte kunde ”gömma” det under byxorna. Hur mycket jag än tränade osv så gick det inte bort, det har hämmat mig i 8 år och jag har inte könt mig som mig själv. Bukplastiken något av det bästa jag gjort för mig själv och den här sommaren har jag njutit av att ha bikini. Jag ser ut som jag känner mig en underbar känsla 🙂

 13. Jag gjorde också en för 2 år sedan, och det är så stor skillnad. Numera kan jag resa mig från liggande ställning till sittande utan att sprattla/gunga som en sköldpadda på rygg. Det tack vare att magmusklerna är sammanförda igen. Platt mage är bonus, men det bästa verkligen att jag är stark i bålen igen. Mer plus är att jag har mindre ont i ryggen, och småläcker inte när jag skrattar och nyser längre.
  Det är så himla tråkigt att det inte ges mycket information om hur viktigt det är att få ihop magmusklerna efter graviditet (när jag fick barn iaf). Många vänner som bor utomlands blir ordinerade sjukgymnastik efter sina förlossningar, vilket verkar super. Kanske dags att införa även här?

 14. Är denna operation något man måste betala själv? Tacksam för svar då detta är något jag funderar på att göra.

 15. Så starkt av dig att dela med dig av detta. Jag är 31 år och har efter mina två graviditeter fått diastas och lös hud på magen. Det är första gången i mitt liv som jag skäms över min kropp, vilket begränsar mig och får mig att må riktigt dåligt. Jag har precis bokat tid för konsultation, livrädd men samtidigt så redo. Ditt inlägg fick mig att gråta, din öppenhet kring detta är ett stöd ska du veta. Tack för det!

 16. Hi there – read your blog pretty regularly through google translate and I quite enjoy it.

  I also would like to know the brand of bra you’re wearing.

  Thanks,

  e

 17. Hej, undrar hur du kom till beslut om operation? Hade du ont eller var begränsad i vardag/vid träning etc? Eller var det en utseende-fråga? Har två graviditeter bakom mig varav en tvilling-grav. Har lite men inte jättemycket slapp hud. Men framför allt att magen putar ut. Den är platt på morgonen men ju längre dagen går så börjar den puta. Och om jag äter en rejäl måltid ser det ut som att jag är gravid i tredje månaden! Går konstant och håller in magen. Men tänker att jag kanske inte bör operera eftersom jag inte har ”ont” pga mina delade magmuskler….
  Hur resonerade du?

 18. Tusen tack för att du öppenhjärtat delar med dig om detta, ska själv operera mig nu i höst! Supernervös men ändå så redo. Har en del funderingar kring kroppstrumpan, hur upplevde du den? Var det krångligt/jobbigt att ha den på dygnet runt? Kram och tack för en härlig blogg

 19. Jättefin mage på fin tjej ✨ Jag gjorde oxå en full bukplastik för 6 månader sedan på Akademikliniken och jag är supernöjd ☺️ Efter en viktminskning på 72 kg kan du tänka dig hur min mage såg ut före 😱
  Kraam

 20. Hej Petra,
  jag har bokat tid för detta och ubdrar hyr du upplevde de första fyra veckorna. Smärta? Orörlighet? När började du arbeta igen osv.
  Tacksam för svar!

 21. Men gud vad fin du är💝 själv ska jag göra en liten buk plastik i januari 😀. Vem opererade dig? Lycka till i framtiden.

Comments are closed.