ETT EGET CAFÉ

.

Välkomna till Maurits eller Mojes Café!!! Nu har han haft invigning och det mesta är klart (jag har beställt ett nytt lekstugefönster som ej kommit än) Fixade en söt skylt så att alla kan se att här vankas det godsaker och kaffe för den som vill ha det (den är i plast och jag beställde den på någon skyltfirma på nätet som jag ej minns namnet på nu.. Återkommer med det om någon undrar)

.

.

.

För att lekstugan skulle bli mer caféig så satte jag upp hyllor från Ikea att ha grejer och bakverk på och allt målades i Himmelsblått. På golvet en rutig matta så att det känns lite 50-talskondis. Ska försöka se om jag kan hitta några söta barntavlor att sätta upp också.

.

 

.

Kakor, tårta och glass är från märken som finns på de flesta leksaksbutiker (Typ Lekia och Jollyroom) Kassaapparaten är från Ikea och därifrån kommer även stol, förkläde och lådor med frukt och grönsaker.

.

 

.

Köket vet jag faktiskt inte varifrån det kommer men sött är det (Moje har ett nästan likadant inne också och det är iaf från Cloudberry Castle)

.

.

.

Skrivtavla på dörren är från Granit. Perfekt med sån som inte blir dammig (och så skriver man med en riktig penna och inte krita)

.

.

.

Jag tror han blev nöjd! Han pratar ju inte alls mycket än lilla gubben men han donar gärna där inne och fixar (Han vet ju inte vad ett café är heller men vi alla leker med honom och han vet ungefär vad kaféleken går ut på. Man ger pengar och så ger den andra något tillbaka typ och så är det ju väldigt kul att kunna stänga halva dörren och stå där bakom själv:) Hela lekstugan har fått en make-over och målats både ute och inne (vilket verkligen behövdes då ingen lekt där på ett par år) och är nu i tip-top-lek-skick igen.

.

.

Idag är det skön söndag och H är till Ica Maxi och handlar mat och sen blir det långkok som får stå och puttra på köksbänken till kvällen. Älskar att köra slowcooking på just söndagar och ha något på spisen som står och väntar och sprider ljuvlig doft i hela huset! Medans maten blir klar (chiligryta) så kör vi en utflykt ut på landet och njuter av natur och skog lite. Var alldeles för länge sen känner jag och jag får alltid just lite skogslängtan på förhösten. Ni vet ta med kaffe, saft och bullar i ryggsäck och fika på någon mossig bergsknalle – hur mysigt som helst ju:)

.

.

Ha nu en fin dag vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “ETT EGET CAFÉ

  1. Åh gu så mysigt!!! Där skulle det inte vara fel att komma och handla hälsar vår 2-åring som heller inte pratar så mycket. Är väldigt framåt och motorisk däremot, sitter aldrig stilla ( förutom framför ipaden) och sover lite för sin ålder. Blir glad över att du fortsätter vara du med ditt språk trots trista språkpoliser. Säger det igen att du skriver om precis vad du vill, på vilket språk du vill och vi får vara glada att ha dig som sällskap i våra mobiler ❣❣❣

  2. Så fin lekstuga!!
    Underbar väggfärg och inredning.

    Du skrev häromdagen att du skulle uppdatera Mojes höstgarderob. Hade varit kul med inlägg om småbarnskläder och vad det blev för ngt.

  3. Så himla fin lekstuga. Vår är också i behov av uppfräschning men jag är lite osäker hur länge vår femåring kommer leka där.

    Ge gärna receptet på långkoket, jag ska ha många middagsgäster nästa helg så jag tar gärna emot tips på en bra bjudrätt.

Comments are closed.