TIME FOR BREAKFAST

.

”Morgonstund har guld i mun” eller vad är det man brukar säga:)

.

.

Todeloooo mes amis!

.

.

Hoppas ni har det fint!?

.

Här hos mig är det bara bara fint. Hade dock en natt med ganska minimalt med sömn, zzzz. Nope med en Maurits i sängen så blir det inte så mycket av den varan! Lillebror är verkligen jättejättebra på att snurra att halvt varv i sömnen och sen ligga och kicka en i ansiktet. Gaaah. Sen blev det en ganska stressig morgon när det helt plötsligt saknades fritidslappar och vykort till pussel på slöjden och gympapåse.. Och ”Kicken” ville inte klä på sig.. Så det blev en tur till affären 07.45 för att shoppa vykort och sen full fart till skolan! Skatterna fick i sig frukost (de små – de två stora äter knappt frukost) och jag tog min i l u g n  och r o sen i matsalen. Ljuvliga härliga morgonstund när hela huset är tyssst – sitta där och sippa kaffe i matsalen oc h bläddra i nya magasins med pardörrarna på vid gavel är så mysigt. Riktigt varmt och skönt har vi idag här i vår Småstad.

.

.

.

Min frukost och detta äter jag ofta och helst! Kokt ägg med kaviar på finns crips, stå enkelt och så bra. Eller jag tokgillar även äggröra (är suverän på den faktiskt) så det blir det ju ibland och bacon och gärna färsk ananas till det… mmm. Gillar exotiska frukter till just frulle, känns så himla fräscht. Och grekisk yoghurt med nötter, bär eller frön är både nyttigt och smaskigt. Jag är iofs ett stort fan av nybakat frukostbröd jag med men min kropp klarar inte av det har jag förstått tyvärr (magont) Så det blir det nästan aldrig och OM jag äter bröd så får det vara riktigt bra Levain (eller H´s Scones) Smoothies med frysta bär har vi till frukost var och varannan dag hos oss, det är Bea och hennes pappas bästa frukost. Jag är inte så himla förtjust i just det (glaset är med mest för att det var en härlig färg haha) – isiga kalla drycker och jag är inte alls vänner. Dryck får gärna vara varm, rumstempererad eller max kylskåpskall i min bok.

.

.

.

Vad är eran favvovardagsfrukost förresten? Berätta gärna:)

.

.

.

Fast det allra allra viktigaste på morgonen är absolut mitt kaffe. Kan lätt stå mig till lunch utan frukost om jag bara får en stor kopp kaffe med mjölk! Och det ska vara iKAFFE i dvs den här krämiga skummiga goda havremjölken. Åh. Har man väl börjat med denna i kaffet så kan man inte gå tillbaka till vanlig mjölk igen (på gott och ont – iKAFFE är ganska ofta slut på Icahyllan och man får typ panik då haha)

.

.

Nu ska jag jobba på lite till här och sen blir det iväg att hämta Bea för dagens pianolektion!

.

.

Önskar er alla en fin solig onsdag

.

KRAM

.

.

.

 

 

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “TIME FOR BREAKFAST

 1. ”Lär ”dina stora att äta frukost medans tid är, det är ett måste på universitetet och dit brukar de flesta rudbeckianer vandra vidare. ett beskäftigt men välment tips från en som vet och i dag har tacksamma uni studenter ang frukostätandet.

  1. Nja, vissa är helt enkelt inte frukostätare. Det är inte förrän nu, 37 år gammal, som jag börjat äta frukost. Den äter jag dock på jobbet vid 10-tiden och jag går normalt sett upp vid sex och tre ggr i veckan tränar jag på väg till jobbet. Universitetsstudierna klarade jag galant utan frukost 🙂

   1. Samma här! Började med frukost först vid 38 års ålder. Nu äter jag havregrynsgröt men äppelmos, en knäcke med kaviar till. Enkelt ska det vara på vardagsmorgnarna.

 2. Tillbaka till Italien igår kväll! Härligt att vara hemma igen! Jag är också ett finncrispfan ( hittar i Schweiz) ! Det brukar bli 3 med olika pålägg. Måste ha kaffe och jag har ju nästan som en liten ritual på morgonen. Mockabryggare ( Bialetti…) , det är riktiga grejer det och sedan kokar jag upp vatten och häller i kaffet, en sk ”caffè americano”, jag kör mellanmjölk i.
  Kram från Comosjön

 3. Så gott det ser ut:)! Jag gör Cold Oats numera till mina döttrar och mig….så gott, nyttigt och enkelt. Bara att slänga ihop kvällen innan och klar att äta på morgonen! Sparar tid och man håller sig mätt länge:)!

 4. Hej, kör också den i kaffet, supergott!
  Ursäkta att jag tjatar men det vore så kul om du ville svara på frågorna om din bukplastik, du skrev ju faktiskt ”om ni undrar något ska jag svara så gott jag kan”. Skulle bli så glad över svar:)
  Din frukost ser by the way fantastiskt god ut!
  Kram

 5. Den har vi också i kaffet hos oss, så god! Här hemma blir det ofta smoothie, krämig och iskall gillar vi allihopa. Till och med lilla bebisen 😍😋 Annars gillar vi äggsmörgåsar, fet grekisk yoghurt med granola och bär. Ibland gröt men tyvärr inte så ofta. Sen avslutar hela familjen med flytande omega 3 🐟 inte så gott men väldans nyttigt!

 6. Min frukost ”måste” se likadan ut varje morgon hemma, och måste intas så fort jag klivit upp ur sängen, annars är det ingen som vill vara i min närhet.. Vad jag äter? 2 mjuka mackor med enbart Bregott och en kopp cappuccino. Men sen äter jag en andra frukost några timmar senare på jobbet, och då är det ”extra allt” – nybakat bröd, pålägg såsom ost, skinka, salami, kokt ägg med kaviar, yoghurt med nån typ av flingor eller müsli, juice och kaffe. Ja, frukost är min grej.. 😂

  Btw – iKaffe finns alltid på CoopStenby. Välkommen in! 😉
  ÅsaS

 7. iKaffe är bäst! Jättegod även att hälla varm över overnight oats (havregryn, chiafrön, gurkmeja,ingefära, kanel och ett par färska dadlar) samt frukt eller bärtopping. Tack för en inspirerande blogg!

 8. Ikaffe kör jag också på och har blivit heelt besatt! Men jisses vad jag har fått jaga den mjölkens sommar! slut överallt m, så nu har jag bunkrat hehe

 9. Hej! Här äter jag och barnen havregrynsgröt med Proviva. Till det dricker jag en kopp grönt te med vanilj. Barnen äter två mackor var med honung på 🙂

 10. Hej Petra,
  Varifrån kommer din fina tröja i föregående inlägg?!
  Tack för fin inspo.

Comments are closed.