BÄSTA KANELBULLARNA

.

Idag  blev det bullbak för hela slanten efter skolan! Hungriga tonåringar och sugna barn vill alltid ha något gott (herreguuud vad de hänger i skafferiet jämnt) och jag älskar ju att baka så nemas problemas. Bullar är ju så bra att baka också så att man kan frysa in dem i påsar så att det bara är att ta ut och tina till mellisarna sen. har ett favvorecept på vetedeg som jag alltid kör (och jag har säkert skrivit om delta recept flera gånger tidigare också:)

.

.

.

Brukar oftast göra gifflar med mandemassefyllning men idag blev det kanelbullar och kanelfnurror. Fyllning var smör + socker + kanel + lite bourbonvaniljextrakt. Vanliga bullar vet ju ni alla hur man gör och man ska få till snurror så viker man degen i tre och skär lagom breda delar och sen snurrar med fingrarna och viker änden in under bullen (svårt att förklara i ord. Kolla youtube istället:)

.

 

.

Bea var med och bakade! Jätteduktig på att få till tjusiga bullar tycker jag och vi har ju bakat måånga gånger tillsammans<3

.

.

.

Mmmm så gott! (Söta ananaströjan köpte jag på Friends i Visby i somras om någon undrar)

.

Vill ni få till samma vetedeg som jag brukar köra så ska ni göra så här:

.

Ingredienser:

 

.
4 dl mjölk
150 g smör
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
2 tsk nystötta kardemummakärnor
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
1 st ägg

Fyllning:

200 g rumsvarmt smör
2-3 msk malen kanel
1 dl strösocker
1 st ägg till pensling

Garnering:

1/2 dl vatten
2 msk ljus sirap
1/2 msk stött kardemumma
1 tsk malen kardemumma
1/2 dl strösocker

.

Gör så här:

.Smula jästen i en bunke och mortla kardemummakärnor fint i en mortel. Värm mjölk tillsammans med kardemummakärnor tills den är fingervarm (37 grader). Tillsätt smöret (det behöver dock inte smälta helt, utan kan vara lite klumpigt). Slå på mjölk, smör-och kardemummablandningen över jästen så att den löses sig. Rör därefter ner socker, malen kardemumma, salt, strösocker och ägg.Rör ner lite vetemjöl åt gången. Var försitkigt så att du inte häller på allt samtidigt, utan arbeta degen väl. När degen släpper kanterna så behöver du inte tillsätta så mycket mer mjöl (bullarna blir torra av för mycket mjöl). Arbeta degen i minst 10 min tills du fått en slät och fin deg. Jäs degen under bakhanduk i minst 60 min. Slå på ugnen på 200 grader. Medan bullarna jäser kan fyllningen börja förberedas. Blanda samman smör, socker och kanel tills att du fått en krämig fyllning.  När degen har jäst till dubbel storlek är det dags att baka ut den. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut en deg i taget till en form av en rektangel. Bred över en fjärdedel av fyllningen och vik ihop långsidorna mot varandra, så att degen blir dubbel. Skär den vikta rektangeln i ca 3 cm breda remsor. Snurra remsan och vik ihop som en kringla och lägg i bullformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Fortsätt som ovan tills du använt hela degen och dess fyllning. Jäs bullarna under bakhandduk i minst 40 min.Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen tills de blivit gyllenbruna. Blanda vatten-och sirap i ett glas. Blanda även kardemumma och socker i en skål. Pensla bullarna när de kommer ut ur ugnen med sirapsblandningen och strö direkt på rikligt med kardemumma och sockerblandning.

.

.

Nu blir det bulle och ett glas mjölk och allra sista avsnittet av Sommar med Ernst här!

.

Ha nu en skön kväll vänner så kör vi freedag imorgon!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “BÄSTA KANELBULLARNA

  1. Toppen med nytt recept! Glömde nämligen att köpa med mig pärlsocker från Sverige denna gång 🙁 . Italienare ÄLSKAR bullar, helst med vaniljfyllning! De äter dem till frukost!
    Kram C

  2. Åh! Det där såg super gott ut!! Jag efterlyser ett trädgårdsinlägg med lite tips på fylliga fina buskar/träd eller häck. Du har ju sååå fint! KRAM

  3. Åh va mumsigt med nybakade bullar!!
    Undrar oxå vart du köpt jeansen?..:)
    Ha en bra dag:)

Comments are closed.