HELGENS GOTTGOTT

.

Detta var verkligen s u p e r gott

.

.

Heeeej fredag!

.

.

Sitter här vid köksbordet hemma och skriver inköpslista till helgen! Kylskåpet ska fyllas på ordentligt med godsaker och det vattnas i munnen bara av att planera maten. Älskar GOD mat och girls, livet är verkligen alldeles för kort för avstå sånt man gillar. Maten vi äter är en så himla viktig del i livet (för mig iaf) och om det är smaskig (och bra) så gör den ju en extra lycklig. Skulle aldrig avstå det jag tycker om själv, äter man varierat och lagom mycket så kan man ju äta precis vad man önskar. Och känner man att det kanske blir lite för mycket av det goda ibland (det händer oss alla) så är det ju bara att röra på sig istället för att jämna ut energiintaget och förbrukningen. DÅ mår kroppen och huvudet som bäst (det gör en ju inte av tex av stillsittande och kvarg men det vet vi ju alla inte sant;) Nej fy för att bry sig om ett par kg hit och dit bara för att – ät och unna er and be h a p p y!

..

Hur som helst. Igår la jag ut en Instastory på vår middag, som ni ser ovan, och många undrade vad det var för smaskigt vi skulle äta. Jag kan berätta att vi åt en riktigt sån där feelgoodmiddag och som ganska så ofta så var den ju asieninfluerad. Yepp jag är tokig i det där syrliga-söta-heta mmm och vi äter det ganska ofta i olika varianter. Enkel och snabb var rätten att laga och receptet har ni nedan (kanske något till fredagskvällen??:)

.

.

Ingredienser

.

800 gram fläskkarré (gärna ekologisk) i skivor utan ben

Sweet Chilimarinad (går utmärkt att göra själv men igår fuskade jag med Caj P´s som är riktigt god)

1 pkt äggnudlar

2 buketter broccoli

 1 kruka koriander (kan ju uteslutas av er som hatar just det)

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 tsk riven ingefära

2 msk fisksås

ca 1 msk sesamolja

1 tsk råsocker

sesamfrön

1 lime

flingsalt

neutral matolja

.

Gör så här:

.

Lägg karréskivorna i marinaden och ha dem i kylskåpet i minst en timme. Sätt en rymlig kastrull med vatten på spisen och skölj broccolin och bryt i mindre buketter. Placera ett durkslag ovan för vattnet när det kokar, lägg i broccolin och sätt på ett lagom stort lock på och låt ånga i 6 minuter. Under tiden finhackar du vitlöken och chilin och låter sen detta fräsa lätt i matoljan i en stekpanna. (Nu ber du din man, vän eller någon annan att g¨r ut och grilla köttet så att det får lite hård yta) När vitlöken blivit lite mjuk så tillsätter broccolin och rör om. Lägg i äggnudlarna i vattnet i kastrullen och koka enligt anvisning. Tillsätt dina asiatiska smaksättare till broccolin och här måste du smaka sig fram så att det blir en perfekt balans av surt, starkt, sött och salt. När nudlarna är klara häller du ner även dem i stekpannan och blandar allt och pressar över lime. Lägg upp på stort fat och strössla över koriander. Ta sen det grillade köttet och skär i skivor och servera med lime. Till detta servera du sen den enklaste godaste såsen till sån här mat:

 

1 dl majonäs

1/2 tsk chiliflakes

några skvättar sesamolja

.

.

Nu måste jag sticka iväg här (ut i hösten, blåsen och spöregnet – brrr) men vi ses snaart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “HELGENS GOTTGOTT

  1. Mums vad gott det ser ut!😊 Vart kommer den fina uppläggningsskålen ifrån? Trevlig fredagkväll🌸

  2. Oj, det är sällan jag blir frestad av mat men detta ser gott ut. Det får bli lördagsmiddag, tack för tipset 👍🏻

Comments are closed.