SOCKERKAKA NO 1

.

Dagens nybakta mellis står på marmorbordet i köket och väntar på hungriga små vargar<3

.

.

Todelooooo!

.

.

Men vilken dag det blev idag! Här i Småstaden har sommaren tydligen bestämt sig för att komma tillbaka för det är sool och varmt och hur härligt sommarväder som helst. Typ 25 grader på terassen just nu, nästan så jag funderar på om inte middagen ska ätas därute ikväll med tända lyktor. Så mysigt så.

.

Vid lunchtid idag plingade det till i min mobil och Lolo hade skickat ett klassiskt mess ”Jag är huungrig efter skolan och vill ha något gott när jag kommer hem! Typ lyxshake från Max eller så”. Mina tonåringar kan verkligen vara såå sugna på mellis och jag minns ju hur jag själv var i deras ålder. herregud som man åt! Slukade lätt en hel bullpåse efter skoldagen och inte gick man upp ett gram heller. Det var tider det! Men nej det blev ingen lyxstake idag utan jag svängde snabbt ihop min favvosockerkaka till alla skatterna att mumsa i sig istället. Går ju så fort och minst lika gott!

.

.

.

Har ju varit superslarvig på kategorisera såna här inlägg under ett tag men nu ska jag skärpa mig jag lovar. Alla recept hamnar tex under receptfliken from idag så ni lätt kan hitta dem sen. Vet att ni är många som uppskattar de recept jag lägger ut, vilket är superkul, och gärna gör samma rätter flera ggr och har då svårt att hitta på.

.

Denna kaka är ju som sagt en riktigt favvis (det bästa är glasyren – mmm så himla god med den där lilla smaken av cognac) och jag vet att jag har lagt ut receptet för länge sedan (men inte kategoriserat så klart) men nu hamnar det bums i receptfliken.

.

 

MOSTER ULLAS CHOKLADKAKA

.
Ingredienser:
½ dl kakaopulver
3 dl grädde
1½ dl socker
100 gr smör
2 dl socker
3 ägg
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
3 dl florsocker
2-4 msk vatten eller cognac
2 tsk smält smör

.

Gör så här:

.

Kakaopulver,grädde och 1½ dl socker får koka upp och ställs sedan åt sidan att svalna. Under tiden rör man väl smör tillsammans med 2 dl socker. Det ska bli pösigt och vitt och så småningom rör man också i äggen det ena efter det andra. Rör kraftigt! Smaksätt med vaniljsocker och häll sedan i chokladgrädden omväxlande med vetemjöl, vari man lagt bakpulver. Häll smeten i en väl smord och ströbrödbeströdd hålform och grädda kakan i 150-175 grader i 45 minuter. Pröva för säkerhets skull med en provsticka innan ni tar ut kakan ur ugnen. Stjälp upp den och låt den svalna.

.

Häll över kakan en tjock vit glasyr av lite vatten och eller cognac och florsocker ihoprört med två teskedar smält smör. Låt den rinna lite ojämnt ned över kakans sidor. Det ser så gott ut mot den välgräddade bruna kakan, som doftar och smakar ljuvligt av choklad och vanilj. Den blir stor och håller sig saftig länge.

.

Nu – hämta aknemedicin på apoteket! Var hos en huddoktor och det visade sig att jag har en hel del underliggande vuxenakne som gör huden är lite ojämn och som måste behandlas. Hade ingen aning om det men nu blir det A-vitaminkur med salva för mig med sk retionoider. Har ju använt vanlig retinolkräm för huden (då mot linjer) men är det någon som om det är typ samma substans?? Lite nyfiken bara:)

.

Hoppas att solen skiner på er också idag!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

13 thoughts on “SOCKERKAKA NO 1

 1. God eftermiddag! Vilken fin uppväxt att ha sin mamma hemma när man kommer från skolan. Hade det själv då min mamma hade eget företag och jobbade oftast hemma. Måste kännas skönt för dig att ha den typen av jobb, och kunna utfodra sina små med gott mellis och kärlek:)
  Stor kram

 2. Intressant att du konstant vill ge den bilden att du är totalt obrydd kring din vikt och äter gottis i mängder. Jag tror inte en sekund på att du är så obrydd som du vill låta utan är övertygad att du idrottar vääääldigt mycket och äter väldigt sunt.

  1. Det är faktiskt inte ett dugg intressant, men däremot intressant vad som får dig att ta dig tiden att skriva en kommentar där du insinuerar att Petra ljuger. Lite otrevligt tycker jag och jag är mer intresserad av vad som får en att skriva så.

   Ps: att Petra tränar är ingen hemlighet (ganska nyligen skrev hon t o m att hon hellre rör lite extra på sig än offrar godsakerna).
   Ps 2: att hon bryr sig om sitt utseende är heller ingen hemlighet. Kläder, skönhet och annat feelgood är lite vad bloggen går ut på.
   Ps 3: bara för att hon bakar och äter annat gottis så betyder det inte att hon vräker i sig. Jag äter också hembakat och god mat men är hyfsat smal ändå. Och ja, de flesta recept hon lägger upp, förutom bakverken, är ju hyfsat sund mat.

  2. Kan det vara ett uns av avundsjuka som lyser igenom här? Alla är vi olika till kroppsform och idrottsintresse. Själv är jag inte speciellt road av att idrotta, men att äta gott, mycket gott och mycket mycket gott. Ändå står vågen still. Är väl lyckligt lottad med hög ämnesomsättning.. Önskar dig en fin kväll!

 3. Härlig dag!
  Mysigt att kunna ge barnen en sån uppväxt med en vuxen som väntar när de kommer hem!
  Kram

 4. Hej, jag går ofta på ansiktsbehandlingar och använder produkter från Exuviance hemma. Jag har inte vuxenacne, så jag vet egentligen inte men är väldigt intresserad av hud, behandlingar och produkter. Har du provat Exuviance? Jag har använt massor av olika märken sedan jag var 20 år (är nu 51 år) men har aldrig varit så nöjd som nu. Det jag har hört om läkemedel är att det är mycket stark för huden. Har också använt retinol (Exuviance). Du kanske ska testa kurbehandlingar? Det är anpassat efter din hudtyp och du går med ca 14 dagars mellanrum.

 5. Mmmmm, ser helt underbart god ut😋! Det får bli helgens ”synd”☺️. Tack för ännu ett mumsigt recept!

Comments are closed.