LE KLINT + LYNGBY PORCELAIN

.

Se där – en ny lyxig lampa i matsalen minsann! En ny variant på Le Klint, den där klassisk gamla danska lampskärmen ni vet. Mina föräldrar, som är och alltid variant extremt designintresserade (jag visste vad Le Klint var när jag typ gick på högstadiet;) hade sänglampor därifrån med de där typiska veckade plastskärmar och jag har velat haft en bordsvariant så himla länge. När jag snubblade över denna extremt maffiga pjäs så var jag bara tvungen att slå till. Nu är det ju inte en ”riktig” Le Klint utan en fusion mellan exklusiva Lungby porslinsfabrik och Le Klint och resultatet blev verkligen tip-top tycker jag..

.

.

 

.

Lampan ger ut alldeles perfekt sken (jag har timmerkontakt på den så jag kan välja exakt hur strakt den ska lysa) och man kan liksom se hur den trivs med sina danska kompisar i form av matsalsbord och stolar från Carl Hansen och taklampa från Louis Poulsen. Så dejligt så:)

.

.

Idag har vi härlig men ganska blåsig kylig lördag och jag ska nu cykla ner på stan och fixa några ärenden och sen är det hem och snygga till sig och sen iväg på roligheter ikväll!

.

.

Ha en alldeles förträfflig fortsättning på dagen nu girls!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

29 kommentarer till “LE KLINT + LYNGBY PORCELAIN

 1. Lyxigt lyxigt lyxigt….! Orkar inte läsa dig blogg längre för du benämner allt som att det ska vara lyxigt och lyx verkar vara det viktigaste för dig. Kolla lite här och se det står lyx hela tiden. Opersonlig och tråkig benämning av dig för du fastnar i det ”lyxiga”

 2. Tack för din härliga blogg, gillar den till 100%. Du har en bra blandning tycker jag! Blev faktiskt lite sugen på den lampan nu. Ha en kul kväll 💥

 3. Om man profilerar sig som en av Nordens största livsstilsbloggar så borde stavningen höra till det mest primära att kolla igenom innan man publicerar sina inlägg. Du har stavfel i de flesta av dina inlägg. Tröttsamt.
  J.

  1. Onödigt och elakt att påpeka tycker jag. Du förstår säkert ändå. Lägg tid och energi på något som är viktigt istället. Krama dina barn om du har några och hoppas dom slipper utsättas för någon som påpekar vilka fel dom har.

  2. Jag är en ”sådan” som håller med dig. Det är tröttsamt och oseriöst att inte ens stava rätt.

   1. Så det är oseriöst också om man har dyslexi och inte ser att man stavar fel. Men säg gärna det till min dotter…fy för er alltså!!! Som hon har kämpat med detta och det har varit många tårar hos hela familjen pga elaka människor. Blir gråtfärdig bara av att läsa det ni skriver.

 4. Wow vilken fining, vill ha! Så otroligt vackert hem du har! Tack för all inspiration du ger här! Undrar hur du klär dig denna lördagskväll, visa gärna!
  Kram från Skåne

  1. Jo tack ! vem vill inte ha den snygga lampan ? Men 3500kr för en lampa . Om typ en månad är den ute ,,,,, 20% rabatt är som ett hån …..

   1. Men 3500 kr för en lampa är inte direkt hutlöst. Absolut mycket pengar men också vad en lampa ofta kostar. Köp en billigare på Ikea (eller en skamlös kopia från Mio), valet är helt och hållet ditt. Men att kalla 20 % för ett hån får mig verkligen att undra hur lite du har varit med om i livet.

    1. Jag har levt länge och blivit så mycket klokare med åren. Vad fasiken har det med att göra med vad jag varit med i livet om ???? för att tycka att lampan är på tok för dyr . Men du . får gärna köpa fler av dessa lampor gör det du skynda på ….. Du verkar för mig tappad bakom en vagn med dina åsikter. Omoget dessutom !!!!

    2. Jag har levt länge och blivit så mycket klokare med åren. Vad fasiken har det med att göra med vad jag varit med om i livet ???? för att tycka att lampan är på tok för dyr . Men du . får gärna köpa fler av dessa lampor gör det du skynda på ….. Du verkar för mig tappad bakom en vagn med dina åsikter. Omoget dessutom !!!!

     1. ”Tappad bakom en vagn”? Ja trevlig har du i alla fall inte blivit med åren. Hoppas du är snällare mot människor i verkliga livet än vad du är på nätet.

   2. Tror Petras variant är den större, för 4995 kr. Inte den dyraste lampan i Petras vackra hem dock. Jag gillar den 🙂

 5. Lampan är alldeles för stor där den står. Ser oproportionerlig ut. Tummen ner tycker jag.

  1. Petra bästa bloggen , tack för all inspiration. Älskar ert hem och vår villa är helt inspirerad från ert!!! 💕💕💗💗💗🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻

 6. Lampan känns omodern och ser oproportionerligt stor ut och verkar egentligen inte alls passa in i inredningen.

 7. Fin lampa! Sticker ut kaxigt med sin storlek! Rätt beslut att lämna tillbaka aplampan!
  Jag tror att Vita linnegardiner på skena i taket längs hela fönsterväggen hade varit jättefint och mjukat upp rummet även om det är fint redan! Trevlig söndag!

 8. Till alla er som känner att ni måste trycka ner Petra!
  Packa en ryggsäck med något gott att äta/dricka, ta på er bra kläder och ge er ut på en härlig skogspromenad, andas frisk luft och njut av naturen. Är säker på att när ni kommer hem kommer ni att få ett annat perspektiv på tillvaron, känna er mer harmoniska och fri från negativa tankar! Naturen läker så mycket!!!
  Visst, man får tycka olika, men hur man säger/skriver det är oerhört viktigt, tonen här inne från flera av er är under all kritik!
  Önskar er alla en härlig söndag!
  Med vänlig hälsning Monica

  1. Håller med! Tycker det låter arrogant som flera av er håller på. Alls kan ju inte tycka lika, hur skulle världen sett ut då??
   Huvudsaken är väl att Petra är nöjd?! Och ör man nöjd och glad över ett inköp måste man väl få visa det?

Comments are closed.