FRÅGESTUND!

.

Tadaaaa – dagens bild får bli en just-nu-glimt här uppe från tvrummet där jag typ bott idag haha. Oooh my så opigg en mamma kan vara men gårdagen var s å himla kul. Alltså jag har typ världens roligaste vänner och crazy och toksnygga och sköna och när vi går ut då går vi verkligen all in. Vi sju tjejer firade att F fyllt 40 med mysig överraskningförfest och sen blev till lyxig fyrarätter på restaurang Frank innan vi snubblade in på Circus (en bar vägg-i-vägg) för drinkar. Ojojoj, det känns att man nästan lever denna söndag men såå himla värt så klart. Så vi kikar på Pelle Kanin (ny favorit bland barnfilmer) och Rattatouille och världens bästa man skämmer bort mig och låter oss softa och serverar sin mumsiga pasta<3

.

.

Tänkte förresten att det kunde vara kul med frågestund kanske? Var ju länge sen så nya frågor kanske dykt upp? Men ställ inte jättetaskiga frågor pleease. Är en del som retar sig lite just nu (det där går i perioder? ) och den arga italienskan (ni minns kanske hon som tjatar om hur ful och gräslig jag är) är back in business och kallar mig både grotesk och babian på Insta. Ja jag säger då det. Hur som helst, fråga vad ni vill så ska jag försöka svara!

.

.,

Ha en mysig söndagskväll nu!

.

.

KRAM

.

.

 

Rekommenderade inlägg

49 kommentarer till “FRÅGESTUND!

 1. Hej! Tack för superbra blogg! Jag skulle vilja ha tios på fint matbord som passar till våra 6 st Y stolar. Idag har vi ett Ikea bord och jag skulle vilja ha ett mer kvalitativt bord. Stolarna är i violjad ask. Bordet måste vara minst 2.80 och helst kunna göras längre. Vi har ganska klassisk stil i övrigt. Tack!!

 2. Har igen fråga – men shit vilken ofrisk person den där italienskan. Jag får typ Christine schyrer vibbar av henne 😬 (tyskan som dödade barn och skadade mamman i Arboga)
  Kan man inte blocka henne?

  1. Ush varför dra en sådan parallell? Skulle du vilja höra det om du var den som blev stalkad? Obetänksamt av dig! Fy skäms!

   1. Håller med, varför komma med något sådant?! Är det för att skrämma och vara taskig?! Tror bara det är ett troll på nätet och sådana finns det gott om!

    1. Oj det var absolut inte min mening att skrämmas! Ville ju beskriva hur otäck jag uppfattade henne. F’låt om jag skrämdes och om någon tog illa vid sig.

 3. Alltså vilket konstigt folk det finns..försök skaka av dig det..du är fantastisk💪🌼

 4. Säkert en avundsjuk brud som försöker få dig ur balans. Skit i det och kör på bara.
  Vad drömmer du om, undrar jag. Jag menar inte saker eller resor, utan mer vad är din högre mening med livet?

 5. Hej Petra! Tack för en superbra blogg. Älskar den!
  Du skrev ett inlägg för något år sedan om mammarollen, lite hur du tycker man ska va, chilla o ta det lugnt liksom!😄 Gillade det verkligen! Är själv nybliven mamma och tänkte du kunde skriva något liknande igen? Vad gav du för mat till Mauritz tex runt 10 månaders åldern?
  Och tips på lite favvo-smink/hudvård? 🙂
  Ha en mysig kväll! Kram

 6. Älskar din stil!!!
  Om jag ska köpa ett soffbord vad ska jag satsa på?! Marmor eller glas?! Tips på ett snyggt i en lite lägre prisklass!

 7. Jeg savner tip til en fin hvid kommode/konsolbord med skabsdører, som max er 1 m høj og ca. 2 m bred. Skal passe med et lyst brunt travertingulv. Mange tak for svar, og for en herlig blog😘

 8. Jag tror andra kvinnor stör sig på att allt är lyxigt hela tiden. Att allt e top noch. Att du har så mycket tid till allt. De får det inte att gå ihop. Det finns ingen grå vardag någonstans. Du pratar allid om ert fina område som ni bor i. Jag upplever det som en osäkerhet istället. Att du måste klä dig superchic jämt. Alltid målad. Allt är lyxigt. Ni bor lyxigt. Ni reser lyxigt. Ni har snygga vänner. Få bloggar som håller på så. Varför gör du det? Är du lycklig? Toma tunnor skramlar mest är ett talspråk..
  // Åsa

  1. Åsa, Bloggen handlar ju om Petras liv, om nu Petras liv är så som du skriver ska hon mörka och skriva ner sitt liv för att göra dig och andra tokar glada? Jag läser Petras liv för det är likt mitt eget, med möjligheten att unna sig lite lyx och flärd. Petra har alltid en positiv ton i sina inlägg vilket jag uppskattar i den här allt mer hotfulla värld. Finns många andra bloggar du säkert kan läsa om du inte uppskattar denna. Hade inga frågor, men gärna fler outfits och , hudvårdstips! Fortsätt stråla Petra! 💕

   1. Javisst är det så, å nej man ska inte mörka…men måste man påpeka det i nästan varje inlägg? Det är mer det jag förundras över 🙂 det blir lite ängsligt i mina ögon. Människor jag känner som badar i pengar har inte det behovet att påpeka det. Snarare tvärt om, man tonar ner sig ganska rejält.
    Smaken är som baken helt enkelt, å förlåt om jag trampade på någon tå <3

 9. Hej och tack för en härlig blogg. Undrar lite om de kläder du visar i dina samarbeten, tex de med Gina Tricot, väljer du då själv vilka kläder du visar eller är det företaget som väljer? Behåller du dessa kläder eller lämnas dom tillbaka?

 10. Jess äntligen frågestund!! 🙂
  Och trist med folk som skriver taskigt, du är jättehärlig så det är bara avundsjuka!
  Jag undrar
  1. Skulle du kunna tänka dig att bo i Frankrike? (Vet du älskar allt franskt 🙂 )
  2. Finns det något rum i huset du är missnöjd med? Som du skulle vilja göra om?
  3. Hur klarar sig dina fina mattor med tanke på att du har barn? Vår matta fick en ful fläck efter 1 v, av en baby på besök. Mattan går ej att tvätta (viskos)
  4. Vilken inredningsdetalj gillar du mest i ditt hus?
  5. Vilken av alla dina lampor gillar du mest?
  6. Favorit designer?
  7. Vilken utbildning har du?
  8. Har du någonsin tänkt jobba med homestyling?
  9. Var är du om 10 år? Vad har du får mål och drömmar?

 11. Tips på hur man blir stor inom inredning på blogg och instagram? Ge dina bästa tips och knep 🙂

 12. Your home always looks beautiful, how do you do it with four children? You always look lovely as well.

 13. Tack för en trevlig inspirationsblogg! Visst har du ett jättelyxigt hus och liv som är få förunnat men jag själv älskar att kika in just för det! Att njuta av allt från fina vyer och inredningar, kläder, skor och recept! Jag kan inte köpa allt men har fått en hel del inspiration till vissa inköp jag unnat mig. Och jag unnar dig verkligen det liv du lever för du verkar för mig vara en varm härlig humoristisk person som bjuder på så mycket på ditt speciella sätt! Så, fortsätt bara! Har ingen särskild fråga, vill bara tacka och peppa dig att fortsätta! Kramar

 14. För ett tag sedan hade du ett inlägg om din dagliga hudvård. Undrar om du kör med samma produkter eller om du har tips på någon ny? Du skrev bl.a. att du använde nattkräm på dagen. Typ sådana tips läser jag gärna om.
  Tack för alla feelgood stunder du ger mig här!
  Kram

 15. Jag gillar din blogg just för att man får fina tips på inredning och kläder 🙂 Ingen chans att jag kan shoppa allt som visas men ibland unnar jag mig nåt av det du tipsar om. Så fortsätt gärna!! Jag undrar kanske vad du gått för utbildningar och vad du jobbat med tidigare och hur du tänker dig ditt arbetsliv framöver? Med bloggen och allt? Har själv just fyllt 50 år och känner att i den här ålderna vill amn BARA göra sånt man själv gillar och skita i vad andra tycker. Ha det gott!

 16. Jag undrar hue du håller sina soffor rena med flera barn. Mina blir smutsiga direkt. Samt hur får man kuddarna i soffan att inte säcka ihop direkt. Alltså prydnadskuddarna. Hur får man dem att vara sådär fluffiga och härliga. Vilka märken har bra kvalite?

 17. Hej,

  1. Kan du visa er golv (i vardagsrummet osv) lite narmare samt beratta hur de ar behandlade? Skulle hjalpa oss som renoverar hemma… tack!

  2. Vad har du for inredningsplaner framover? Vad for mobler eller prylar skulle du vilja kopa? Ar du fortfarande nojd med fargerna hemma eller skulle du till exempel vilja mala vitt igen?

  Tack for all inspiration!

 18. Jag funderar på att köpa y-stolar men tvekar lite då jag misstänker att själva sitsen kan vara lite känslig för spill. Har tre barn så spill blir det ju ibland ☺️ Hur upplever du som också har barn? Går det att rengöra sitsen om man råkat spilla?

 19. Hei Petra
  Jeg lurer litt på hva slags matrutiner dere har? Dere spiser så mye god mat og ofte bullar og snacks. Men hele familia ser super sunne og slanke ut. Noen tips til måltidsrytme/regler dere følger. Sliter litt med en jente på 14 som raskt legger på seg selv om hun trener 4 dager i uken. Eeelsker bloggen din. Fulgt deg fra starten!

 20. Åh vad kul med frågestund!
  Jag undrar också om era vitvaxade golv. Hur har de stått sig? Har ni lagt på någon lack överst för att bevara golven eller enbart hårdvaxolja? Upplever ni att de är ömtåliga?
  Sedan skulle jag önska lite tips om franska rivieran. Har planer på att bila dit, och undrar vilken by/stad man ska bo i?

  Ha det gott!

 21. Hei igjen!
  Dine sofaer ser så rene og fine ut.
  Tillater du spising i sofaen foran TV?

 22. För ett par veckor sedan visade du upp en så snygg röd outfit och då hade du ett så fint riktigt knalligt läppstift. Undrar vart det är ifrån och vilken nyans.

 23. Hej!

  Tack för en härlig blogg! Jag önskar lite fler inlägg med inredningstips, lite ”10 saker du vill ha hemma” ”5 finaste coffeetable böckerna” lite såna tips. Så min fråga är egentligen om du kan tipsa om lite fina inredningsdetaljer? Ljusstakar, vaser, böcker m.m. Tack på förhand!

 24. Åh vad härligt med frågestund! Tack för en väldigt inspirerande och trevlig blogg!

  Jag undrar om du har några städtips? Ditt hem verkar alltid sååå fint och fräscht. Städer du själv? Har du hjälp? Har du något speciellt städschema?

  Sen undrar jag också om du kan beskriva mer utförligt vad du jobbar med?

  Ha en fin dag!

 25. Vilka år är dina barn födda? Kommer dom alla bra överens? Vilken åldersskillnad mellan barn tycker du har varit bäst? Min dotter kommer vara nästan 5 år då hennes syster/bror föds. Funderar ibland på hur den åldersskillnaden kommer påverka?

 26. Lite tidigt kanske men jultips skulle uppskattas; hur skapar du en mysig och fin jul? Dekorationer, traditioner, mat…

  Tack!

 27. Du spiller alltid bra musikk. Kan du tipse om noen artister/spillelister på Spotify? Jeg har forsøkt å finne tilbake til tidligere tips, men har ikke lykkes.

 28. Hei, lurer på hvor du svarer…blir det i et eget innlegg? Liker bloggen din og særlig receptene og bilder fra hagen

 29. Hej!
  Tack för en super fin blogg. Jag har följt dig nästan sedan start och det här är en av mina bloggfavoriter. För en tid sedan gick jag tillbaka i bloggen och läste den sida efter sida från start till nutid. Blev min lilla följetong på kvällen. Tack för inspo!

 30. Godeftermiddag!
  Har ingen fråga utan vill bara säga att jag tycker såå väldigt mycket om din blogg! har följt dig sedan 2009 och det är som en feelgoodroman som aldrig tar slut:)
  Stor varm kram från Ann-Sofie

 31. Hej Petra! Jag undrar om du har något tips på att alltid ha det välstädat och fint hemma?

 32. Älskar H.o.P!
  Inspirerande mänsklig och varm blogg med fingertoppskänsla utan att vara ängslig. Skönt med ett ofta mer vuxet perspektiv på många saker och vinklar i den annars ganska så unga bloggosfären, utan att förlora en humoristisk vinkel och inte ta saker på blodigt allvar utan låta saker vara för lyst! Mkt. bra jobbat och fantastiskt jämn kvalite år efter år. Med tonåringar och småbarn i huset! All respekt!
  Min fråga är egentligen en önskan. Kan vi få mer inspo om hudvård och produkter?
  Keep up the good work.
  // S.

 33. Har du något inredningsprojekt planerat? Ditt vackra hem känns redan komplett!
  Har ni städhjälp och isåfall erfarenheter kring det?

 34. Hej
  En mycket personlig fråga och full förståelse om den blir för personlig att svara på…
  Tänker på hur man efter en separation kan finna styrka och lycka i sig själv igen och våga lita på någon och att det denna gången ska bli bra. Du verkar genuint lycklig, det ger hopp och inspirerar. Min undran var mer om hur man kommer dit med sig själv igen efter en tuff tid, hur du kom dit.
  För även om du verkar ha det superbra nu så kan man ibland ana att allt inte varit så lätt och separation med barn är väll aldrig lätt för någon.

  Älskar de gånger du gjort djupa inlägg och kommer ihåg att du någongång beskrev din nuvarande relation som att landa i ett fluffigt mjukt moln av respekt, trygghet och kärlek om jag minns rätt.

  Älskar din blogg och har följt dig i många år! Tack för alla tankar, inspo och fina bilder!
  Kram Jenny

Comments are closed.