FREDAGSPUSS & MINA FAVORITER FÖR LÄPPARNA

Inlägget innehåller Affiliatelänkar

.,

Heeeej fredagsbloggisar!

.

.

Är ni så där riktigt skönt helgpeppade nu?! Det är jag, på riktigt strålande fredagshumör (trots att det regnar ute:) Vi har inga planer alls den här helgen och det är lite skönt faktiskt, vi får helt enkelt se vad vi hittar på för mysigt. Tänkte överraska familjen med något riktigt gott ikväll till middag..kanske gör jag min plankstek, den går ju alltid hem. Ska åka en sväng till Maxi och handla här på eftermiddagen och helst gör man ju det utan en toknyfiken två-åring (fast det är väl inte riktigt comme il faut att göra i n n a n man hämtar på föris. Men jag tror att många mammor passar på att handla ändå innan inte sant;)

.

Hur som helst! Hade ju frågestund för ett par dagar sen men svarade då inte på den den kanske vanligaste frågan jag får här på bloggen. Yes under de hela 9 år jag bloggat så är det en sak ni undrat extra mycket över – vad det är för lipgloss/stick/färg jag har på läpparna (två är vilken färg jag har på väggarna:) Det har jag så klart svarat på tidigare men jag har nog aldrig gjort ett inlägg om detta så det är ju hög tid. Jag är lite av en lipglossmissbrukare, dels för att jag är den mest slarviga personen i världen som inte kan hålla reda på dessa (lägger dem i bilen, på bilen, i fickan, i väskan, på bordet, i köksstöklådan, hos vänner, på affärsdisken eller bara tappar dem helt enkelt. Hände senast igår, med ett Lancomegloss som hade varit i min ägo i 5 minuter. Blir SÅ trött på mig själv) Men även för att det ju är så kul med make-up till läpparna! Jag har ju ganska fylliga läppar i mig själv (just nu har jag ingen filler ) och tycker om att sköta om dem och få dem att synas lite. Dock inte med röda, knallrosa, bruna eller mörka matta färger, det går inte. Ojojoj så ovant och fel det känns på mig när jag provar det.

 

.

Så här har ni några favoriter! Gillar mjuka, blanka, lite transparenta färger på läpparna. Får absolut inte vara för kalla utan mer åt det vara peachiga hållet. De ska hålla länge, vara lättapplicerade och samtidigt göra läpparna mjuka och pussvänliga. Gärna ha plumping effekt och jo det fungerar faktiskt lite. Ovan är de jag använt senaste året (alla är dock så klart inte kvar i min ägo utan har ”försvunnit”..)  A. Volymgivande ljusrosa mysigt lipgloss Absolu Plumper Lip Plump från Lancome B. En gammal favvis från Clarins som är gosig på läpparna. Heter Natural Lip Perfector och färg Petal No 4 C. Mjukgörande snyggt förpackat läppstift med ”spegelglans, färg och extra-glansigt top coat i ett” är Dior Addict Lipstick i färgen 266 Delight. D. Kul snyggt ”tatueringslipgloss” jag köpte i Nice i somras och som håller länge Dior Addict Lip Tattoo Tinted Lip Gloss 251 Natural Peach E + F. Mina gamla trotjänare som plötsligt försvann men nu till min stora lycka finns att köpa igen! Buxom Full on Lip Cream  i fina färgerna White Russian & Mudslide Gör läpparna perfekt glossiga, plumsade och känslan håller länge. Beroendeframkallande. G. Ett oväntat gloss för att vara mig! Det var min hudterapeut som satte detta gloss på mig första gången, Akademikliniken Pure Intese Lip Berry, och den här lyxigaprodukten är så bra på flera sätt! Vårdande, anti-age och lite volymökande och så det bästa  – färgen. Alltså glosset ser VÄLDIGT hallonrött ut, inte en färg jag brukar ha, men man ska bara ta lite lite (superdrygt) och smörja ut och du får fantastiska läppar med nykyss look. H. Ett naturligt lipbalm som doftar yummie och som fungerar jämt är Clarins Instant Light Lip Balm i färgen Perfector Rose 01. I. Billigt och riktigt bra plumpgloss  är Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper. Det är genomskinligt men reagerar på dina läppar och du får en egen fin lätt rosa färg. J. Ett stift/balm som innerhållet massa bra för läpparna är By Terrys Hyaluronic Sheer Nude i färgen 3 Nude Pulp. Ger dig perfekta lite persikofärgade Nudeläppar! K. Klassikt suveränt läppstift i varm ursöt färg som syns är Lancomes L’Absolu Rouge Cream Lipstick i färgen 350 Rose Incarnation.

.

Detta är alltså en del av det jag haft på läpparna! Produkter som verkligen fungerar och är riktigt fina.

.

.

Nu måste jag hoppa in i duschen här och göra mig fredagssnygg (sitter fortfarande i myspysen och klockan är över tolv!)

.

Ha en riktigt fin och härlig fredag alla!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “FREDAGSPUSS & MINA FAVORITER FÖR LÄPPARNA

 1. Härliga lipgloss!
  Det finns absolut många mammor och pappor som handlar innan hämtning på föris/fritids. Men det finns också många föräldrar som passar på att hämta sina barn så tidigt som möjligt eller som låter barnen vara lediga på fredagar. Det är ju upp till var och en hur man väljer att göra och leva sitt liv.
  Jag har hört lite rykten om att höja barnomsorgsavgiften eftersom många ”missbrukar” vistelsetiden. Tråkigt för dem som är ensamstående och/eller har lägre inkomst.

 2. Vilket barn vill följa med på ICA efter en dag på föris? Såklart att man fixar det innan, för allas skull =) Fast såklart inom föristidens slut, alltså inte komma försent men det förutsätter jag att man inte göra.
  Ha en trevlig fredag!

  1. Varför skulle ett barn inte vilja det? Det är väl snarare föräldrarna som vill slippa jonglera ett barn medans denne handlar, vilket jag har 100% förståelse för 🙂
   Det är bra för ungar att vara med i det dagliga livet, såsom handling, städning och laga mat, tror jag iaf.

 3. Eller…..Vilket barn vill inte komma hem tidigt en fredag? Såklart man handlar dagen innan :). Men det finns faktiskt barn som gillar att följa med och handla hem godsaker till fredagsmyset :).

 4. Åh Petra kan du inte svara på vart du köpt blusen i tidigare inlägget, pleeeaase, dog lite för den.

  Ang. föris och fritids-snacket så skulle jag personligen välja att hämta barnen tidigare än att handla först, men det ser olika ut för olika familjer, ina barn har heller aldrig trotsat i butiken så det har varit busenkelt att ha de med varje gång. Har man affären på vägen så kan man ju kanske slinka in lite snabbt innan tycker jag men absolut ingen tidskrävande storhandling.
  Bestämmelserna ser olika ut för kommun till kommun dessutom, det står alltså inte i skolagen om såna tider (annat än kanske öppettider?) men många kommuner har tex som där vi bor, att man endast för ha sitt barn på föris eller fritids den tiden föräldern arbetar plus restiden till och från jobbet. Här får man alltså exempelvis inte gå och handla eller träna under den tiden. Finns vissa undantag, som för skiftarbetare osv (med sov/vilotider.
  Vi har också max 15 timmar för barn vars mamma eller pappa är hemma med lillasyskon, till skillnad från Sthlm som har 40 timmar. Man får heller inte gå på fritids om man har föräldralediga päron. Så är det i de flesta kommuner. På gott och ont kanske (en del kan ju ha behovet och eller viljan).
  När vi fick lillasyster var storebror bara 2 år och då tog vi hem honom helt från föris då han trivdes bäst hemma, supermysig tid!

  Babbel babbel, nu tar vi hel tjohoo! Och tack för glosstips!

 5. Hei og takk for leppetips! Ikke vanskelig å se hvem du har arvet din fantastiske hud fra! Din far har jo ikke en eneste rynke! Nydelig bilde av dere sammen! Hvem tar bilder av deg? God helg!

 6. Upp till var och en som med allt annat! 🙂 Ääääälskar läppglans och mina favvisar kommer fr Dior & Clarins.

 7. Jag har alltid prioriterat hämtning först. Mina barn var alltid änglar i affären. Men jag har hört om föräldrar som både handlar och tränar innan de hämtar på förskolan….

 8. Hej! Du svarade var mattan kom ifrån bland frågorna men inte vilken modell/färg det är. Minns du vad den hette? Sedan undrar jag över adventsljusstakar. Har vita fönster med marmorkarmar och ljusgrå väggar. Vilka tycker du jag ska köpa? Behöver flera st! Har tyvärr inte lika breda fönster som dig. Ca 1 m är de. Min fråga försvann och kom inte med! : ( Jag ger inte upp och provar igen! Kram

 9. Är väl inte upp till var och en? Barnen är väl på förskolan när föräldrarna arbetar. Förstår verkligen inte varför det skulle vara jobbigt att ha barn med och handla. Tycker det är bra att man lär barnen att uppföra sig i olika miljöer.

 10. För mig är det självklart att man hämtar sina barn på förskolan efter arbetstidens slut. Förskolan är man på när föräldrar arbetar och restiden till & från arbetet. Man har möjligheten om man nu vill att även ha barnen där en viss tid om man är hemma med yngre syskon.
  Vilket inte alltid varit så, syskonen var tidigare hemma tillsammans med sina småsyskon. Tänk vilken delaktighet och samhörighetskänsla detta skapade hos familjerna.
  Idag vill många göra mycket själva utan sina barn stora delar av tiden när de är små🙁
  För mig var det självklart att vilja vara tilsammans med mina barn den tiden jag inte arbetade.
  Självklart gjorde väl även jag saker utan mina barn ibland och det är ju inget konstigt. Men det har verkligen blivit så annorlunda nu, jag märker det så tydligt då jag arbetat på förskola i många år.
  Man kan ju undra varför? Är det politikerna som påverkat dagens föräldrar att tro att utan förskolan från ett års ålder så kommer ditt barn inte att klara sig lika bra i framtiden.
  Tragiskt skulle jag vilja säga.
  Ta vara på dessa år de går så snabbt sedan är de stora & har inte tid för sina föräldrar på samma vis.
  N j u t av att ha haft möjligheten att bli förälder, det är den mest fantastiska gåvan i livet.
  Och jag kan nästa lova att all tid du ger ditt barn kommer du att få igen med det dubbla.
  Detta var absolut ingen pekpinne till någon, bara en ren reflektion direkt från mitt mammahjärta❤️

  & Petra tack för all inspiration du har gett under många år, det gör du med bravur👍

 11. Är precis som du ett lip gloss freak! Har provat de flesta men min absoluta favorit är YSL! Testa om du inte gjort det ännu!
  Kram från Comosjön
  C

 12. Jag håller med om att det inte är hela världen att åka o handla innan man hämtar på föris. Jobb o privatliv går ju in i varandra mer o mer, och dessutom är ju vissa egenföretagare och där kanske man jobbar litegrann hela tiden eller olika stunder här och där dygnet runt. Blir märkligt att säga att man inte får handla bara för att barnen är på föris. Känns ganska förlegat…

 13. Fina gloss! Gillar också Lancôme’s. Jag tror visst att du är väldigt vacker med sidenmatt gammalrosa läppstift, utan för mycket brunt i. Du är fin blonderad, men skulle också vara supersnygg i en classy hasselnötsbrun hårfärg. Har du haft det någongång? Som din vackra dotter? <3

Comments are closed.