I annonssamarbete med BIXIA

GÖRA FLER BRA VAL

 

Någon form av el använder man nästan hela tiden, som när man tex bakar lite scones på närproducerade produkter till kvällsfikat..

.

Jag vet att jag inte är ensam – vi är fler och fler som tänker på vad just vi själva kan göra för att dra vårat strå till stacken när det gäller vår miljö. Nej jag är inte jätteduktig men jag försöker gör mitt genom att göra fler och fler kloka val. Ekologiskt och närodlat ligger mig varmt om hjärtat och det är val jag enkelt gör i mataffären. Godare, hälsosammare och bättre för miljön. I övrigt så försöker vi tänka på annat också och exempelvis minska på bilåkandet (och vi ska precis byta till en bil med lägre Co2) vi äter sällan kött och flyger kanske någon gång om året. Annat man faktiskt kan välja som konsument är att få hushållets el från lokala elproducenter, från bönderna som producerar förnybar el i din närhet. Genom vatten, vind och från sol. Göra ett medvetet val även när det gäller den, precis som du  gör när du väljer ekologiskt och närodlat i butikshyllan. Vi vill alla göra kloka val som känns bra och vi behöver alla el och kan vi då och kan vi då välja att få el från vårt närområde – är inte det fantastiskt bra?

 

.

 

.

Bixia är ett av de elbolag i Sverige som köper in allra mest närproducerad förnybar el. De vill göra det både enklare och lönsammare att producera el från sol, vind och vatten och stöttar de lokala producenter som finns. Det överskott av el som bönderna får säljer de vidare till Bixia och kan då bli energi i just ditt hem. Så fint att ta vara på naturens egna kraft känner jag. Vill du läsa mer om Bixia och hur de arbetar kan du göra det här.

.

.

KRAM

.

.

.

23 kommentarer till “GÖRA FLER BRA VAL

    1. Hade gärna gjort detta men min man köper våra bilar genom sitt arbete och då finns inte den möjligheten:/

      1. Skulle nog tro att Swedbank har hybrid i ”sitt sortiment” precis andra stora bolag. Däremot finns ofta inte stora lyxiga bilar som hybrid…

        1. En ren elbil är ju ingen hybrid 🙂

          Sen kan man ju också lita på det Petra skriver, varför skulle hon ljuga när hon i så fall hade kunnat låta bli att svara. Även vi har olika typer av förmåns-/tjänstebilar beroende på position. Och beloppstak och har man en stor familj behövs en stor bil, dvs. inte lika mycket pengar över till elkomponenterna.

  1. Hm… det är bra att miljöfrågorna lyfts men det känns ju lite svårt och kanske inte så trovärdigt när det blir i en blogg som flera gånger i veckan manar till konsumtion genom att göra reklam för nya kläder eller andra produkter. Och att flyga några gånger per år, det är för mycket. Gör man det ska man nog inte nämna det i ett inlägg om klimatet. Kolla dina utsläpp på klimatkollen! Hoppas det kan inspirera dig.

  2. OMG, blusen!! På mig skulle den inte se mycket ut men på dig är den underbar!

    Har ni provkört någon Tesla? Om inte tycker jag verkligen att ni ska göra det! Jag tror att en Model X skulle passa er prima, både stor och cool. Och ja, går på el då. De har bra förmånsvärde också, så dags för jobbet att kolla på det! Min man har en Tesla Model S sedan 4 (?) år, på företaget, och vi är mycket nöjda med den. Vi har gjort en del resor med den, både typ gbg-sthlm många gånger, men vi har även varit nere i Europa ett par gånger (innan barn…snart kan vi nog börja snurra runt igen…) och det funkar prima.

    Absolut bra att tänka på elavtalet. Jag har inte hört talas om Bixia innan de startade den här kampanjen via influencers. Jag misstänker att det inte är mest förnybar el utan störst andel (jag tror inte de är så stora?). Vi bytte elleverantör för några år sedan, i samband med att vi gick över till elbilar, och har ett avtal på förnyelsebar energi. Så det finns fler som erbjuder det, det är ju bra.

    Kram i höstrusket!

  3. Jag brukar sällan kommentera men detta känns inte trovärdigt. Det är som att både gasa och bromsa på samma gång. Ena dagen manar du till konsumption och andra vill du uppmana till klimatsmarta miljövänliga elbolag. Men ska där finnas trovärdighet ska du nog sluta uppmana till ökad konsumtion genom diverse samarbeten varje vecka. Tycker det är sorligt att en mängd influensers i tider där vi snarare alla bör dra ner på vår konsumtion, snarare uppmanar och nästan uppviglar till ökad konsumtion. Det är trist och av den anledningen är jag rätt trött på en mängd bloggar som förr hade en fin balans och inte i nästan varje inlägg köpta med reklamlänkar.

    1. När det gäller mitt bloggande och vad jag visar här på HofP så måste man förstå att detta även är mitt arbete. Mitt försörjning går alltså ut på att inspirera och visa både interiör, mode, skönhet, hälsa och allt möjligt på nätet som influencer. Ungefär med innehåll som en tidning du köper i affären. Då innebär det även att det sker samarbeten (där jag alltså får min ersättning) och inlägg med produkter som det går att köpa om man önskar. Vad ni sen vill göra med denna information och hur mycket ni vill inspireras är ju helt upp till er läsare. Man kan se bloggen som ett livstilsmagasin som likadant består av både reklam, konsumtionsuppmaning och redaktionell text. Mycket yta men kanske även blandat med djup och det viktiga ibland. Det ena behöver inte utesluta det andra menar jag. Tycker du även att ex Damernas värld inte får skriva något annat än om nya kläder och skönhet bara för att det är deras ”nisch” och deras huvudsakliga inriktning? De måste få skriva om både yta och seriöst inte sant. Inte heller kan man ju tycka att alla de som driver butiker och de som producerar varor helt ska sluta med sin försörjning. Jag tycker alla ska göra det de kan och så tycker jag även att de som bestämmer nu måste sätta upp restriktioner på riktigt när det gäller miljön. Ge oss tydliga regler och miljölagar så får vi alla helt enkelt förhålla oss till dem.

  4. Superbra tipselitips om detta finns idag på instagram sofiaatmockasin. Läs hennes kloka ord hon lade ut idag, så intelligent och sund i sina tankar. Vi kan alla hjälpas åt, om vi vill! Sjukt vackra bilder har hon med!

    Allt gott!

  5. Hej, bra inlägg. Tanvärt och du har rätt i att vi alla kan göra bra vardagsvanor. Men, blusen, så snygg! Den vill jag också ha😊

  6. Tycker det är fantastiskt att lyfta fram vad man kan göra för miljön. Oavsett om det är i ett annonssamarbete eller inte. Återigen så behövs reklamen för att driva bloggen och livnära sig på densamma (antar jag). Jag tror att de flesta idag tänker på vad just de kan och vill göra, vissa saker är lättare att avstå än andra. Det här med bilar är (tycker jag) lite knepigt tycker jag, självklart vill man ju köra så miljövänligt som möjligt, och elbilar är säkert det bästa. Men för oss och kanske många finns inte möjligheten ännu att kunna ladda sina bilar på hemmaplan, vilket gör det stört omöjligt att införskaffa en sådan. Vi (tex) behöver ha en större bil pga av familjestorlek, och när vi kör bil blir det längre sträckor och vad jag förstått så räcker inte elbilar hur långt som helst på en ”tank”? Det tar väl en del tid att fylla på? Tesla bilarna är väl de som är bäst på detta och comforten (stl) är väl ganska bra (rätta mig om jag har fel:))?! Men de kostar ju en hel förmögenhet, pengar (åtminstone) inte vi har möjlighet att lägga på bil. Så vårt bidrag till miljön får bli att köra mindre, dvs. inte massa onödiga småkörningar, återvinna & återanvända, minska elkonsumtionen etc. De flesta gör nog sitt.
    Tack för en fin blogg och bra reklamsamarbeten, som passar en del och andra inte:)! Man väljer ju själv i slutändan vad man tar till sig och tips är alltid välkommet.
    En fin dag till er alla!

  7. Jag får helt enkelt inte ihop detta inlägg med hur din blogg ser ut i övrigt. Kanske för att det bara var två veckor sedan din dotter flög till USA bara över helgen och du nämner flygresorna i inlägget. Jag håller med om att det vore bra med tydliga miljöregler och det kommer säkert tydliga restriktioner i framtiden för oss konsumenter. Men mycket kan vi tänka ut själva också. Jag har full förståelse för att du lever på annonserna och även om du inspirera andra till konsumtion är det ju sedan upp till varje läsares ansvar om de väljer att konsumera eller inte. Min fundering är att det känns som om du shoppar långt över annonssamarbetena och att du inte reflekterar över det utan alltid skriver att du lever på annonsernadet när du försvarar shoppingen. Det är mer därför jag inte ser dig som särskilt miljömedveten just gällande konsumtion. Med ett sant miljötänkande måste det kännas svårt att leva på att inspirera till konsumtion när jordens resurser är så hårt pressade. Jag förstår att du och många andra influensers funderar vilken inriktning bloggandet bör ta i framtiden och annonsörerna kommer också ha en rejäl utmaning i framtiden! Det är bra för vi köper alla mycket mer än vi behöver inklusive mig själv!

  8. Heja dig Petra, som tar upp klimatfrågan! Saknar den aspekten i många bloggar som uppmuntrar till överkonsumtion. Vi behöver alla tänka på att vi VILL leva klimatsmart (roligare med VILL än MÅSTE, även om det ju krasst sett är så). Tack för en inspirerande blogg!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg