KRUKVÄXT SOM STORMTRIVS

.

Men kolla in mitt finfina citronträd i matsalen! Är så där lite löjligt stolt över det haha. Jag har inte direkt gröna fingrar men är inte helt värdelös heller när det gäller krukväxter. Lite lagom bra helt enkelt. Men just citrusträd brukar inte trivas direkt super hos mig men nu har jag visst fått kläm på just dessa! Tycker det är så himla hemtrevligt med dessa växter, från lite Rivierafeeling nästan. Stort och krispigt grönt och massor med vita ljuvligt doftande blommor har citronen nu men jag vet inte om det direkt kommer bli några citroner av dessa.. Hm. Någon om lyckats med detta? (Krukan är från Midtown om någon undrar och det är även spegelbordet)

 

..

.

.

Tänk att gräsmattan fortfarande är grön och fin och höstvädret helt underbart fint där utanför glasdörrarna – vilken chock man kommer får sen när vintern kommer på riktigt liksom?! Fast det är ju faktiskt november snart (eller nästa vecka) så snön kan ju komma när som helst och kanske någon mer där ute som är superpepp på advent-tider nu? Åh. Bara en månad kvar, wieeee,och jag längtar massor. Kommer blir den mysigaste julen någonsin eller hur! Men jag tänker inte börja fuska än, mycket diskussioner om det och när man ska börja med julen just nu tycker jag. Är själv hyfsat traditionell så dagen innan advent ska det pyntas inne hos oss och SEN är det all in med glögg och peppisar och stjärnor och allt annat mys! Hur gör ni bloggisar? Har ni börjat med julandet redan eller ser ni också (som jag) värdet i att vänta och liksom ”spara på karamellen”:)

.

.

Nu ska jag försöka hitta på något skoj på höstlovet här! Stora barnen ska till fjällen (med sin pappa) men lilleputtarna borde ju också får göra lite kul. H jobbar nästan hela veckan men något roligt, och gärna lite halloweenigt, måste vi få till  ett par dagar tycker jag (Tips tas gärna emot!)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

14 thoughts on “KRUKVÄXT SOM STORMTRIVS

 1. Ja, citronträd är ju jättefina (tycker jag också som har två). Tror du behöver två stycken som kan pollinera varandra för att det ska bli småcitroner? Har jag hört, men är inte säker. Själv löste jag detta genom att köpa träd med citroner på G i stället. 😁 De doftar underbart!
  Tack för fin blogg (mitt favvoställe för feelgood) 😊

 2. Förra året hade Vallby någon sorts spökvandring, min då 7-åring tyckte de var riktigt läskigt. Kanske kan vara något? 🙂

 3. Citronträdets blommor måste bli pollinerade för att det ska bildas frukter. Fixas lätt med en liten akvarellpensel eller pekfingret 😊

 4. Ja, snart dags att julpynta. Hos oss tar vi fram allt, inklusive vår vackra plastgran, fredagen före advent. Vi kör all-in och pyntar glammigt och kitschigt. Julmusik och julfilmer hjälper till att skapa bästa stämningen och julklappslistor börjar filas på i god tid. Jag tänker ofta att det är vi föräldrar som måste skapa stämningen för våra barn och på så sätt ge dem härliga minnen.

 5. Så fint träd! Vad är det för märke på krukan? Bor inte i Västerås så kan inte besöka Midtown 🙁

 6. Längtar också efter jul! Vår ljusslinga till granen behöver bytas ut och jag är sugen på en klassisk modell. Vilken ljusslinga (märke, antal lampor) hade du i er underbara gran förra året?

 7. Hej! Brukar börja nu och sätta upp slingan på altanen för att få lite ljus i mörkret. Resten blir till 1 advent faktiskt, men det kliar i fingrarna redan nu..
  Kram

 8. Jag har flera citronträd som jag inte planterar om eller ger extra näring men det verkar som om de trivs bäst då. Nu i sommar har det kommit många nya citroner som smakar underbart.

 9. Jag har också ett sådant träd, som jääämt tappar allt under vintern, och står i vanlig rumsvärme. Då ser den såklart hemsk ut.
  Men till våren när det börjar bli varmt i uterummet som står i söderläge, så flyttar den ut. Vattnas ordentligt och i år har den växt nåt kopiöst! Det är så kul när man kommer på hur man ska göra för att lyckas. I år testar jag garaget under vintern dock (får se hur det går) 🙂

  Ha det fint!

 10. Jag hade ett citronträd för några år sen som fick MASSOR med småcitroner! Du måste pollinera, vilket du lättast gör genom att ta en tops och ”dutta” i blommorna. Lycka till 🙂

 11. Vad jag förstått borde dom under vintern antingen stå svalt, eller så få extra ljus med växtlampa 😊

 12. Jodå, vi bloggisar är som folk mest kring jul; käkar peppisar, svärisar, snittisar, klassisar och förisar i stora lass.

 13. Kolla på kommunens hemsida, här i Eskilstuna har det iaf lagts upp massor av aktiviteter för barn där.
  Klart man väntar till första advent men sen så… 🙂
  Trevlig helg!

Comments are closed.