HALLOWEEN (PÅ RIKTIGT)

.

Pyssel i köket pågick idag!

.

.

Ho,ho,hooo Halloween!

.

.

Yes idag har vi spökdagen NO 1! Vi i Sverige verkar ju ha riktigt svårt att bestämma v i l k e n dag man egentligen ska gå ut och göra ”Bus eller Godis” men i resten av världen (tror jag) är det iaf idag:) Tror vi kanske vill blanda ihop amerikansk tradition med den svenska så att Alla helgonhelgen blir Hallloweenhelg också. Förra helgen kändes iaf som det exploderade av monster och spöken (Vi var ju också på Halloweenfest) men av många, de flesta, anses nog fredagen före Alla helgons dag som är ”rätt dag för Halloween” (Imorgon är det ju Allhelgonadagen också och vad den har funktion vet jag inte alls?) Hur som helst så ska man nog inte köra trick or treat på Alla helgons dag eller hur? Då många anser att den dagen är för att minnas nära och kära som inte finns med längre och tända ljus på kyrkogården. Lite rörigt är det ju men kul ändå:)

.

.

.

Bea karvade fram världens sötaste pumpa igår. En liten kissemiss att ställa ute på trappen ikväll:)

.

.

.

Beatrice är som jag och älskar att baka och fixa. Idag blev det kladdkaketårta och små döskallar av marsipan som vi sen bjöd svärmor och svärfar på. Den blev SÅ god så ni ska få receptet nedan!

.

.

HALLOWEENKLADDKAKA

..

Du behöver:

.150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 dl  mjöl

Fudgeglasyr:

1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 msk ljus sirap
150 g mörk choklad
Ev. svart hushållsfärg

Vit glasyr

Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, vaniljsocker, salt och mjöl. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Känn med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. Koka upp vispgrädde och sirap till glasyren i en kastrull. Låt svalna lite. Hacka den mörka chokladen grovt och tillsätt den till gräddblandningen. Rör tills chokladen smält. Droppa eventuellt i några droppar svart hushållsfärg för att få en mörkare färg. Låt svalna en stund tills fudgen tjocknar lite. Bred ut fudgeglasyren över kakan. Ställ kallt i ca 15 minuter. Ta vit glasyr och spritsa den i cirklar över fudgeglasyren på kakan. Dra streck med en provsticka eller tandpetare från mitten och utåt för att få till spindelnätmönstret. Servera med lättvispad grädde.

.

.

Ha nu en riktigt mysig kväll alla!

.

KRAM

.

.

.

8 kommentarer till “HALLOWEEN (PÅ RIKTIGT)

 1. Det är idag som är Halloween. Vet inte varför folk får för sig att ge sig ut och köra trick or treat någon annan dag? Det är som att man skulle låta barnen gå påskkärring på långfredagen. Nej det görs ju på skärtorsdagen det vet ju alla. Sen att det hålls Halloweenfester helgerna runt halloween är ju en annan sak. Här där vi bor gick alla barnen ikväll.

  1. Exakt min åsikt också! Man kan ju inte flytta dagen för att det passar en själv bättre. Då kan ju midsommar firas i maj om det passar bättre. Även läst på någon ”vett och ettikett”-sida om att gå på helgen, men då är det ju inte halloween utan allhelgona! Halloween firas 31/10 oavsett om det är en helgdag eller vardag. Att diverse fester hålls när man vill är ju en helt annan sak, men ska man gå ”bus eller godis” och förvänta sig att folk har godis till barnen så får man låta dem gå den riktiga dagen.

   Suuuperfin kladdkaka och sötaste pumpan!!

 2. Ja den 31/10 känns mest rätt… Med vänlig hälsning, en familj som fick huset äggat igår kväll. 😱😱😱

 3. Ser god ut, men lite väl mycket socker :/ Jag brukar minska sockret på kladdkakor med hälften och det blir lika gott. Socker är inte så bra…

  1. Men jösses så tråkig kommentar. Alla vet väl att socker inte är ”så bra” och utifrån det för man ett aktivt val.
   Ibland vill man lyxa till det utan pekpinnar.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg