HEJ MIN ALLRA FÖRSTA JULSERVIS

.

Tjohooo vad jag är glad över mitt sprillans nya inköp till ”julhuset”! Åh vad jag man blir extra julpepp när man plötsligt snubblar på något så där extra lyxigt, helt nytt (tror jag?) och helt underbart fint. Kunde bara inte motstå och detta ovan mina ladies kommer blir helt MAGISKT i matsalen om några veckor när mysiga advent är här…

.

.

.

Hammershøi Christmas från Kähler till hela la familia. Detta är mitt livs allra första julservis och det är något så otroligt mysigt bara med ordet j u l servis. Ett speciellt porslin som bara används just då. Att plocka fram lite andaktsfull så där till mysiga advenstfrukostar och till juliga middagar. Åh.

.

 

.

Handmålat danskt så där riktigt vittporslin och alla de tre tallriksmodellerna ser olika ut. Med motiv av lärkkvistar, mistlar, pappershjärtan, bjällror och snögubbar osv. Så stora koppar till att ha varm choklad med visgrädde och julthé i… Mindre än en månad kvar nu!

.

.

.

Men än så länge får nya porslinet göra sällskap med de andra danskarna från Royal Copenhagen i vitrinskåpet. Det fanns även julkulor och ljus i samma stil som julporslinet såg jag, men f a t t a så fint att göra en vinterdukning med det och så en vacker duk och barriga kvistar…

 

..

Idag har vi ju söndag och vardag runt hörnet och skatternas läslovsledighet är slut det ska bli ganska så skönt faktiskt. Lite ordning på torpet så där ni vet igen och fokus på jobb och skola:)

.

Men nu ska vi ta vara på det allra sista av läslov med lite kompisdate och sen blir det tacomiddag ikväll! Ibland kan det vara så himla gott och vi har börjat med att köra pulled pork (ni vet sån färdig man köper från Schysst Käk) istället för köttfärs, såå mycket godare. Och så mina bästa favvotillbehör som är: mycket mango/chili/koriandersallad + guacamole + picklad rödlök och riven ost. Mums. Alla familjer verkar ju ha lite olika varianter på tacotillbehören (som vissa som har burkmajs? Urk!:)

..

Ha nu en fin kväll så ses vi imorgon!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

38 thoughts on “HEJ MIN ALLRA FÖRSTA JULSERVIS

 1. Hej! Fin servis ! Trevligt med tacomiddag förstår att inte burkmajs passar lilla damen..det är väl inte lyxigt nog..vilken tur att att det finns picklade lök och koriander som är såååå gott..”.barnsligt att skriva burkmajs och urk……Smaken är väl som baken brukar det heta och men dina kids får väl hemodlade ” majsisar…”

  1. Jag tror inte alls att hon menade att det inte är ”fint” nog med burkmajs utan bara att hon inte gillar det. Jag själv skulle t ex aldrig någonsin få för mig att äta fiskbullar och det har inget med fint eller inte att göra, bara att jag tycker det är så jäkla äckligt.

  2. Burkmajs är verkligen urk:) Guacamole däremot, herregud så gott!! Jag anar din ironi Kamilla och blir lite nyfiken på varför du lägger tid på en blogg som du verkar tycka är tramsig?

 2. Hej! Vad har du för grå nyans på väggen? Försöker hitta rätt nyans till sovrummet, men det är väldigt svårt. Nu inne på provnyans nummer tre. Tycker att du har precis perfekt nyans på din vägg 😊.

 3. Ja varför klanka ner på majs på burk håller faktisk med Kamilla, där…. majs är ju inget som finns färsk att köpa den här tiden på året… inge skillnad mot att använda krossade tomater på burk till köttfärssåsen

  1. Saken är väl den att burkmajs passar vissa, och vissa inte. Själv tycker jag att det är onödigt att tillsätta socker och salt i majs, som det ju är i de flesta burkmajs. Den frysta är det inte tillsatt något sådant och den är ju hur söt och god som helst! Enligt min mening så smakar den så nära färsk man kan komma.

 4. Taco och plast.
  Om sambandet mellan alla medelsvenssons tacokonsumtion och mängden förpackningsplast.
  Läs om det! Träffande för er del.

 5. Men Petra, nu tror jag minsann du kränkte den stackars majsen i burk och hens vänner;)
  Underbar servis, har också tittat på den och det blir nog ett köp.

 6. Fin servis men totalt onödig kommentar om burkmajs som säkerligen finns & används i dom allra flesta familjer. Jag förstår liksom inte syftet varför du skulle skriva ngt om burkmajs i detta inlägg. Kan det vara klimakteriebesvär? 😉 Att man behöver ha ngt att gnälla om?

 7. Håller faktiskt med ovan kommentarer! Jag älskar din blogg men varför i hela världen klanka på majs? Jag skulle aldrig våga bjuda dig på middag….

 8. Burkmajs äts nog i de flesta ”vanliga” familjer. Så det är nog lite fler än ”vissa” som äter det. Onödigt att kommentera eftersom det får dig att verka som förmer än andra.

 9. Den servisen var faktiskt ganska fin, men annars har jag lite svårt för ”barnboksmotiv” och jul/påskteman på porslin. Jag kör på vitt med silverkant eller grått rustikt.

 10. Jättefin servise! Jag har Royal Copenhagens julservise och det är något speciellt varje jul när den kommer fram 🙂

 11. Den var väldigt söt! Vi har valt Cheval d’Orient Från Hèrmes. Egentligen ingen julservis, men den passar så fint, tycker jag.
  Kram

   1. … och Lilla My…. om du anmärker på någon som skriver fel accent bör du inte själv stava fel (på fler än ett ställe).

 12. Åh, superfin servis! 💝 Jag har precis köpt Swedish Grace julservis, men det får nog bli en mugg som din som jag kan ha till min privata kaffestund… och en tallrik som jag inte vill lägga något på – bara njuta av dekoren! Attans, jag som inte skulle köpa mer julgrejer… måste nog snart sluta läsa din blogg – not! 🤶🏻🎄
  Din tacosvariant låter jättegod, förresten. Mmmm…🎃

 13. Hej, frågar gärna igen om en annan vit fin sak..den vita tröjan du hade till frukosten på Grand häromdagen. Såg så fin ut!
  Tack på förhand med eller utan majs.. 🙂

 14. Hej Petra! Wow vilken servis, finasre jag sett faktiskt! Din Tacossallad, mango/chili/koriandersallad, låter spännande. Hur gör du den?
  P.s Tack för tips ifrån läsare i kommentarsfältet, nu ska jag börja köpa djupfryst majs istället för burkmajs med en massa tillsatser. Hälsningar Katrin

 15. Hei,

  så herlig med nytt servise. Jeg hadde heller aldri hatt juleservise før da jeg ikke er en fan av nisser og sånt, men i fjor kom norske Wiik & Walsøe med det fineste juleservise jeg noen gang hadde sett! Forelsket meg helt, og da ble det kjøp. Gleder meg sånn til å ta det fram snart! Dersom noen er interessert: https://www.wik-walsoe.no/produktkategori/seriene/julemorgen/

  Vil også tipse som danske Jette Frølich som har et nytt juleservise i år, helt nydelig! https://www.jettefroelich.dk

  Jeg liker forresten heller ikke mais på boks, ei heller grisekjøtt, så her i huset er tacoen vegetarisk, bruker søtpotet eller linser isteden. Med masse mango, lime og koriander. Og guacamole. Men avokado skal man jo heller ikke spise dersom man skal være korrekt. Rart ingen henger seg opp i det, isteden for en boks med mais…. (som nok heller ikke er særlig klimasmart, bør jo helst kjøpe svensk mais, eller aller helst dyrke den selv. Om du har plass i hagen. Eller plukke selv, og ha i fryseren, det har vi gjort på en gård i nærheten. Bør nok helst ikke spise taco, når jeg tenker meg om, velg noe annet, som er kortreist og som ikke er innpakket i plast.) Jaja, sånn er det, man er forskjellig. Håper tacoen smakte! Og til dere andre, nyt tacoen slik dere ønsker, hvis dere ikke velger noe annet enn taco da…. er vel ikke så nøye hva andre mener?

  Hilsen
  Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *