MAJSGATE

.

Grillad majs med korianderpesto låter ju huur gott som helst…

.

.

God morgon måndag!

.

Alltså jag måste bara skriva några ord om denna lilla majsdebatt som blossat upp i kommentarsfältet! Eller det är väl mest åsikter om att jag dissade burkmajsen igår med kommentarer som: förstår att inte burkmajs passar lilla damen, det är väl inte lyxigt nog, varför klanka ner på majs på burk, Jag förstår liksom inte syftet varför du skulle skriva ngt om burkmajs i detta inlägg..kan det vara klimakteriebesvär?, varför i hela världen klanka på majs? Jag skulle aldrig våga bjuda dig på middag, Onödigt att kommentera (majs) eftersom det får dig att verka som förmer än andra..

.

Nej bloggisar jag gillar verkligen inte majs på burk. Eller ärtor på burk heller för den delen. Eller sån där tinad blandning på majs, paprika och ärtor. Den tycker jag verkligen är u r k. Men jag älskar kokta ärtor OCH färsk majs med smör, gärna grillad, som så många andra. Gör detta nu att jag kommit in i klimakteriet och är gnäällig? (Jag är SÅ inte i klimakteriet för kännedom men den kommer ju till slut precis om för alla andra kvinnor. Ingen kommer undan det) Eller att jag anser mig själv som något finare och förmer än er andra burkmajslovers. Men självklart inte! Det handlar ju bara om SMAK. Jag tycker verkligen visst om junkfood och ett av mina bästa inom den kategorien är kokt korv med mos och räksallad från Sibylla. Väldigt osofistikerat men tokgott ibland. Dock brukar jag försöka så mycket det bara går att få i mig och skatterna färska frukter och grönsaker. Mycket godare och nyttigare än tex grönsaker liggandes i vatten på burk som, enligt min smak, inte alls är lika gott. Däremot så är jag tex tokig i nästan allt picklat och som också kommer på burk. Antingen snabbpicklar jag själv eller köper färdigt. Bostongurka (alltid till körven) cornichons, lök, rödbetor, chilis, kål (burksauerkraut till körv – oh my så mumsigt) kapris, smörgåsgurka osv osv. Jag har lärt mig att äta och tycka om princip allt från barnsben, mina föräldrar var väldigt noga med det. Jag fick allt från råbiff till kroppkakor som liten och åt för glatta livet. Det var nouvelle cuisine på restaurang, franska suffléer med märkligt innehåll (en gång med hela småfåglar med huvud, fjädrar  och klor men den slapp jag faktiskt äta då jag började gråta. Pappa mumsade glatt i sig dessa istället:) och det var givetvis oftast vanlig husmanskost men alltid vällagat och väldigt sällan halvfabrikat om det inte blev direkt snabbmat på Mc Donalds (även då det bara fanns Donken på Sveavägen i Stockholm och papsen alltid gjorde stora omvägen på väg till Gotland för att vi skulle få just det<3)

.

Men sällan eller aldrig burkmajs för mig alltså och ej till min texmex och det kan jag väl faktiskt få skriva här på bloggen att jag väljer bort? NI får givetvis älska burkmajs på era tacos hur mycket som helst och jag ser absolut inte ner på er för det så klart. Sauerkraut – burkmajs. Potayto – potahto:)

.

.

KRAM

.

.

40 kommentarer till “MAJSGATE

  1. Hahha vilket roligt svar 😉 men jag känner dig endast via din blogg, nog hade du väl kunnat räkna ut efter alla dessa år att det skulle bli livat om majsen 😉
    Jag är inget fan av burkmajs., men ibland funkar det. Men fryst det ska jag prova 🙂 Helst vill jag så min egna och njuta med smör och salt.

    1. Whahahahaha! Håller med! Bra svar Petra, men tror nog du visste… 😂 Tycker f.ö. själv INTE heller om burkmajs…

        1. Jag menade mest att dina läsare verkligen älskar att hoppa på denna o liknande ”political issues”… Kör på Petra, de flesta kan nog läsa det med glimten i ögat.

  2. Taco i alla ära. Vi alla har nog olika bilder vad svensk tacos innebär och låt så förbli, sedan när är tacos en klassfråga? Fryst eller konserverad majs är väl ändå en smaksak, hallå. Men ni som är snabba på att kommentera enskilda livsmedelsval och samtidigt antar att P har en sofistikerad /” något för mer”-stil. Vad säger ni om plaståtgången på den svenska tacosen? Varför kommenterar ingen miljöaspekten på rätten som ni alla här inne äter? varför bara klanka ner på P:s resande?

    1. Jag förstår verkligen inte vad du syftar på? Är det påsen Quorn ligger i eller köttfärsen?
      Vidareutveckla gärna din hang-up på just tacoätandet. Jag avskyr tacos för övrigt..aldrig förstått grejen med hårda skal som faller i 1000 bitar när du ska ta en tugga. Ett evigt kladd skulle jag vilja säga. Däremot tortilla bröd med en god sallad, vitlökssås, tacosås och en rosastekt biff i tunna skivor, koriander, mango och annat mums…det är gott och kladdfritt.

      1. Källa Ny Teknik:
        En vanlig tacomiddag för fyra personer genererar i genomsnitt 75 gram plast, rapporterar P4 Halland, som granskat hur mycket plast som omsluter det vi handlar hem.

        Middagen handlades från fem olika inköpsställen, och förpackningarna vägdes. Nästan all mat var inplastad på olika sätt.

        – Det är för mycket plastmaterial. För en tacomiddag ser det kanske inte jättemycket ut. Men säg att halva Sveriges befolkning äter tacos en fredagskväll. Då har vi väldigt mycket skräp, säger Inger Näslund, havs- och fiskeexpert på Världsnaturfonden WWF, till SR.

        Det syftar jag till! Miljöaspekten av det vi väljer att äta. Inte bara animaliskt eller inte, var kommer livsmedlen ifrån och hur är det förpackade? Ett bra exempel då rätten Tacos och pulled beef/pork äts väldigt ofta hos er alla barnfamiljer som belastar vårt klimat negativt.

        1. Det är mycket som så klart är förpackat i plast mataffären och om man går absolut all in i tacohyllan men vi kör iaf inte med ex hårda tacosskal, färdig riven ost, nachos, tacosås utan det är väl tortillas och kött som kommer i plastförpackning.. Och vissa grönsaker.. Blir ju samma om man ska äta spagetti och köttfärssås, som äts väldigt ofta av barnfamiljer, och då kanske man också köper parmesanost och göra sallad (med plastförpackade) grönsaker till. Svårt det där

        2. Är inte allt vi köper inplastat nästan alltid?
          Brödet, påläggen, köttet, fisken, både papper och plast där. Schampo, balsam, duschcreme, deo, allt är i plast. För att inte tala om metallförpackningarna och pappförpackningarna…osv osv..
          Har du ngt förslag på hur det ska packeteras? Eller tips och råd till tillverkarna?
          Plasten behöver sorteras i rätt återvinning, det gör en väldig skillnad. Som all återvinning vi gör.
          Jag är för miljön på många sätt och gör så himla gott jag kan, men att slå ner såhär, gör ingen skillnad för någon.

    2. Vilken plast, den jag fryser in köttfärsen i? Tänk att det alltid alltid alltid ska gå till en överdrift med allt. Man kan ju snart bli skjuten för att man flyger flygplan en gång för mycket, eller har engångsbestick på picknicken … varför kan det aldrig bli en lagom nivå? Hur kommer miljötänket in när man snackar om en vanlig tacomiddag?! Alla kan ju inte ha kossor i trädgården och odla sina egna grönsaker i balkonglådan.

      1. Överdrift? Du verkar jättestressad över kravet på att vi måste se över hur vi lever och konsumerar.
        Ja, vi har problem med klimatet och miljön. Systemutveckling och förändring måste ske i form av bland annat vad vi ställer fram på bordet OCH hur politiker tar beslut. Alla i leden måste tänka om och omorganiseras för en hållbar framtid. Skjutas för att flyga en gång för mycket? nej, du kan vara lugn jag kan garantera dig att det inte blir så. Om du kallar klimat -och matdebatten som överdriven och drar kopplingen till att ha egen ko måste jag uppmana dig att läsa på och bli mer nyanserad till det hela. Jag lovar, det hjälper både dig, dina medmänniskor och klimatet! / Rebecka

        1. Stressad, Jag? Jag sitter helt lugnt i båten och tittar på ditt skådespel över en tacomiddag!
          Jag har verkligen inte missat problemet med klimatet och miljön, men att gå igång på vad andra sätter på matbordet… Alla kan vi göra något och så gott vi kan. (PUNKT).

          1. PUNKT ? Och ja människan går igång på vad som sätts på bordet. Om det har klimatpåverkan? JA. Om vi alla bör ta ansvar? JA. Så gott vi kan? ja så kan en uttrycka det men det en aningen slappt uttryckt och syftar till att en ändå inte kommer att det som krävs. Tydliga ramar och regelverk kommer från regeringsnivå, likväl upplysning och folkbildning i ämnet vilket jag arbetar med. Att göra så gott en kan kan en säga om föräldrarskap exempelvis. Men miljöarbetet måste standardiseras på alla nivåer om det ska ge resultat i förlängningen.

  3. Hahaha gillar inte heller majs på burk?? Folk hatar verkligen bara för att hata! Men jag menar alla gillar ju olika? Jag ÄÄÄLSKAR fiskbullar på burk, o alla jag känner hatar det. Blir ju inte taskig mot de för de??
    Vi ätee inte heller majs till tacos, men annanas däremot! Mmhm så mumsigt
    http://Www.caloveline.com

  4. Men jisses att du måste försvara minsta grej och alltid tänka på vad du skriver. Alltid blir någon trampad på tårna och känner sig kränkta. Synd att du måste lägga tid på sådant. Tycker du är fantastisk som orkar❤️, vem orkar bry sig om felstavningar och dylikt eller vilken burkmat man gillar!
    Kram till dig

  5. Roligaste jag läst. Att folk seriöst började försvara burkmajs. Skrattade högt åt många kommentarer. Känns som en scen ur en komediserie som skildrar bloggares vardag.

  6. Fast i ärlighetens namn så handlar det ju inte om majsen i sig utan dissen till dom som äter den ”som vissa som har burkmajs? Urk!”. Så helt enkelt en onödig kommentar i mitt tycke.

    1. Precis. Dissen blev till dem som äter burkmajs inte till majsen. Ett syftningsfel? Ett klumpigt ordval i alla fall 🤷‍♀️

      1. Nej det var absolut ingen diss till alla de som äter burkmajs (så klart) Jag skrev om tacos och vad jag tyckte var mina favoriter på tacos och att alla familjer tycker om olika tillbehör till texmex. Åsyftade ingrediensen och inte människor. Jag skrev ju absolut inte om olika familjer och hur jag ser på dem. Det förstår ni väl.

  7. Hehehe… seriöst – hur kan någon bli upprörd pga att du inte gillar majs? Hur är det ens möjligt?

  8. Kanske BRIS behöver utöka sin verksamhet – Burkmajsens Rätt I Samhället😀

  9. Hur dum är jag då? Som trodde du syftade på att yngre personer i familjen med smak för det söta verkligen gillar burkmajs. Och får lov att göra det!!!!

  10. Bara mååååsssste göra ett inlägg burkmajsdebatten. 😀 Burkmajs är lika hälsosam som fryst majs, såvida den endast innehåller salt och vatten, utöver majsen. Däremot ska man exempelvis undvika följande produkter på konserv: tonfisk i olja och ananas. https://www.expressen.se/halsoliv/tio-bra-burkar—och-fem-daliga/
    Jag är ingen majslover, men kan definitivt knäcka en burk då och då. Det är stor skillnad i smak mellan sorterna dock. Godast är Øgo Økologiske från Netto och Green Giant.
    Vill också dela med mig av ett superenkelt recept på delikata majstacos, som funkar utmärkt med urkmajs… f’låt burkmajs. Det står i slutet på detta inlägg: https://showmetheyummy.com/vegan-black-bean-and-roasted-corn-tacos/?m

  11. Jag brukar inte kommentera men att bli kränkt för att nån inte gillar majs på burk!?! Oh nej så olämpligt sagt 😂 man måste tänka på alla som älskar burkmajs och inte klanka ner på dem 😂 Men herre gud! Jag tycker inte heller om burkmajs men älskar färsk….. skjut mig! 😉

    1. Kränkt var kanske att ta i, det var väl hur hon formulerade sig som det reagerades över.

  12. Ja, men PORSLINET var jättefint i alla fall. Som hämtat ur en saga. LOVE IT!!! Redan varit på Cervera för att se det live, men tji fick jag. 🎄❤️🎄

  13. Jag skrattar sa att jag nastan grater. Tacos.. (authentic) ar helt annorlunda har i Kalifornien. Min man ater double soft taco shells but a bit crispy with Mexican cheese …bonor, avocado and pico de gallo and heat. Me the same but with pulled pork or beef…no heat though. LOL Ok sometimes fish tacos. 🙂 Men gillar inte dom …like fish sticks. haha No corn though.

  14. Underbart svar på en så töntig kommentar! Älskar att du radar upp all burkmat du gillar; Bostongurka, inlagda saker etc…

  15. Måste kommentera idag känner jag – att vi orkar engagera oss i och kommentera snäsigt en persons åsikt om en specifik vara måste ju bara betyda att alla problem på betydligt högre eller om en så vill djupare plan måste vara lösta.

    Man måste inte läsa bloggar – går alldeles utmärkt att låta bli 🙂

  16. Om Petra hade kommenterat burkmajs vid ett fikabord med tjejer tror jag inte det hade landat lika ”fel” som det nu gjorde hos vissa…eller jag hoppas inte det det för då skulle det vara väldigt lättstötta vänner. Man behöver inte tycka lika och man behöver inte alltid tolka att någon anser sig vara bättre än någon annan. Jag har fobi för eldoradoprodukter – tycker jag att jag är jag bättre än andra för det? Nej, knappast! 🙂 Återigen, tänk om jag sagt detta vid ett fikabord. Då hade det säkert landat bättre än i skrift. <3

  17. Ha ha ha! Pågår majsdebatten fortfarande?! Det är rätt- låt den inte dö ut så lätt!!🙃. //🌮🌽 🤔

  18. Uppriktigt sagt förstår jag inte varför du tar åt dig Petra. Din blogg är ju onekligen ganska så ”posh” och då blir en del tvungna att hoppa på dig för det. Just i det här fallet kanske mest bara komiskt men annars tycker jag nog att du bara får tåla en del och gå vidare med tanke på den jätteskara nöjda och uppmuntrande följare du ändå har (jag är en!!!). Du har ju själv förklarat att det här är ett jobb som du tjänar pengar på och på jobbet får man feed back. Förhoppningsvis mestadels positiv men tyvärr ibland negativ.

  19. Nu är det ju faktiskt så att det är ”vissa familjer” du dissar och inte majsen i sig.
    //
    Alla familjer verkar ju ha lite olika varianter på tacotillbehören (som vissa som har burkmajs? Urk!:) //

    1. Nej nej nej. Varför i hela världen skulle jag göra det. Jag har bloggat i 9 år och alla mina följare vet att jag inte någonsin skulle skriva urk om familjer. Herregud. Jag skriver om tacotillbehör och alltså är det det som åsyftas.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg