FREEEEZING!

.

Men fy och brrrr vad kallt det blev!!! Allstå jag blir typ arg när det är så här in i bomben freezing!? Blåst och kyla – that´s make me angry. Annars är jag ju världens snällaste;) Tänkte ta en långpromenad på väg  hem från föris imorse i solskenet men jag ångrade mig efter ett par km och ringde muttrande efter taxi. Höll ju på att frysa ihjäl haha:) Var tvungen att värma mig med en het dusch och sen blev det peppisar och julkaffe och två nya Elle. Tokgillar verkligen alltid julnumret av Elle mat och vin, bli nästan mer inspirerad av den eller julmagasinen. Alltid så fina foton och kul tips på köksprylar och pynt och nya smaker. Julen är ju såå mycket mat för mig!

.

.

..

Varm och skönt i mitt älskade trettiotalshus iaf. Ute på gården är det lite vitt på marken och 11 grader kallt och sool och jättevackert (När man ser det från insidan) Är glad att vi bor i ett varmt hus faktiskt. Min förra villa, i mitt förra liv ni minns, kunde det vara lite si och så med just den saken. Var det så här kallt som idag blev det iiskallt på golven i hörnen en våning upp. Hemskt för en som inte tål kyla så bra (som jag;) En putsad sekelskiftesvilla var det och alltså inte direkt superbra isolerad. Men helt underbar ändå så klart. A l l t var original när det huset köptes och lite av det där kan jag sakna! De där jättegamla munblåsta fönstrerna med massor av spröjs tex som bort ljuset helt fantastiskt.. Tänk på det förresten ni som köper äldre hus – bevara så mycket ni bara kan. Det där går liksom aldrig att återställa ordentligt. Vårat hus vi bor i nu var mer eller mindre helsabbat när det köptes. Parketten, trägolven en trappa upp, alla fönster, trapp och en del dörrar och lister fanns ju kvar och några fina detaljer men annars så var det brutalt renoverat på 50-talet. Innan fanns det ett en stor öppen spis i en stor entréhall har jag sett på ritningar tex och flera kakelugnar så klart bla… Men vi har försökt transformera villan tillbaka till sin glans dagar så gott det går och jag tycker nog vi fått till en riktigt bra känsla ändå

.

..

.

Invigde en julkopp (från Kähler) LOVE it. Ni minns kanske att jag numera är ägare av julservis? På söndag blir hela bordet fullt med detta ljuvliga porslin minsann. Julstämning de luxe.

.

.

 

.

Älskar att sitta i matsalen och jobba eller läsa och kunna blicka ut på gården. (Hellre sitta där än i vardagsrummet och blicka ut på grannens Red-Light-District intensivt blinkande julslinga i grönt/blått/rött som varje år kommer upp på balkongen utanför burspråket vid den här tiden. Whyyy denna tradition liksom:)

.

.

Önskar er alla en fin fortsättning på lill-lördagen och KLÄ PÅ ER om ni ska ut! Brrr! Ska ni dessutom ut med bilen på ensliga vägar – se till att ha filtar och gärna något varmt i en thermos att dricka i bilen precis brevid. Inte kul att halka av och bli stående i ”Rysskylan”. Var rädda om er helt enkelt<3

.

.

KRAM
.

.

.

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer till “FREEEEZING!

 1. Hej Petra,
  Problemet är välbekant vid den här tiden, tyvärr…Men! Plantera en leyland cypress mot grannens julslinga 🙂 Om 2 år ska trädet täcka huset.
  Kram
  Hemfeminin

 2. Hahaha! Ge upp promenaden och ta en TAXI hem! Det kallar jag en COOL (!) girl!
  ❄️☃️❄️🚕❄️

  PS Åh, vad jag gillar ditt julporslin!

 3. Jag kan rekommendera en dieselvärmare på bilen, imorse var det 25 grader varmt i bilen och rutorna behövdes inte skrapas samma på vägen hem från jobbet. Dieselvärmare bästa ♥️♥️♥️♥️

 4. Hahaha Red-light-district blinkande lampor… Sooo tacky. Why? Håller med så fult, smaklöst och tråkigt. Jobbigt.

 5. Lätt man får anfall av det där blinkandet ! Hate it !! 😓jaja smaken är ju delad som tur är !! Ha det gott kram från Skåne 😊

 6. Bor i «red light district»😅 gir ingen god julefølelse for meg, men vi må jo respektere andres smak😜for vi er visst forskjellige både inni .? Og utenpå.?

 7. That’s make me angry = That is make me angry = Det är gör mig arg.
  That makes me angry.l

 8. Hej Petra! Tack för fina bilder och mycket inspo. Var har du köpt ditt perfekta matsalsbord??

Comments are closed.