FÖRSTA ADVENT 2018

.

Imorse var det ju dags att tänd det första ljuset! Samma adventljusstake som förra året – den underbart fina och silvriga från Skultuna. Tycker verkligen den är helt magiskt vacker. I den fick det bli mörkgröna blanka lyxiga vaxljus och så bredvid en ny mörkgrön kruka från Midtown. Enkelt men ändå juligt.

.

.

 

.

Svepte en vit linneduk över matsalsbordet, det är ju ändå första advent, och så dukade jag med julporslinet som jag typ varit helt nipprig på att få göra haha. Såå fint. Hammershøi Jul från Kähler för den som undrar (Duken är från Himla, skedar Georg Jensen, sputniktjärnor från en liten butik här i stan vid torget)

.

.

 

,

Så fram med massa godsaker: Vörtbröd, julskinka och fet yoghurt med valnötter, acaciahonung, granola och björnbär. Varm choklad med massa vispgrädde till små glada skatter. Mums. Har alltid gjort extra mysig frukost under advent och traditionen fortsätter.

..

 

.

Äntligen – nu har även jag gått all in på att göra det julmysigt här hemma! Stjärnorna sitter uppe i fönstren och alla adventjusstakarna är utströsslade. Julblommor här och där och glöggen står på spisen och det doftar j u l. Ute är slingorna på plats och piffat vid entrén med bla en stor maffig krans på dörren som alltid. (Tror jag ska pimpa den extra med ett vacker brett grönt band:)

.

..

Ha nu en riktigt mysig adventskväll vänner  (det ska jag ha!:)

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

22 thoughts on “FÖRSTA ADVENT 2018

 1. Så vackert, alltihop! 🌺
  Och årets julkalender på SVT är jättebra, den också, tycker jag!
  Ser fram emot fler fina och mysiga jultips och juliga pics från ”Småstaden”!

 2. Så fint! Du inspirerar i mängder och längtar efter varje nytt inlägg!
  Kram från Anna i Skåne

 3. Jag längtar oxå efter varje nytt julinlägg, man får härlig inspiration ifrån dig Petra! Ha en mysig kväll

 4. En till som också alltid ser fram emot dina inspirerande inlägg 🙂 Älskar dina underbara bilder från ert underbart vackra hem.

 5. Åh vad magiskt fint! Älskar porslinet! Har faktiskt önskat mig det från tomten, vi får se! ❤️ Ser framemot att se juldekoration hos er! Ha en fin första adventskväll❤️

 6. So fein und geschmacksvoll bis ins kleinste Detail. Så fin och smakfull till minsta detalj. Ha en glad adventstid!
  Kram
  Susanne

 7. Vackert! Älskar vitt (lugnt och vackert) men …. Undrar om den sagolika servisen skulle göra sig ännu bättre mot en duk med färg på? Linnebeige, ljust brun eller dimblå, kanske? Jag slänger fram jutetabletter när jag vill ha en varmare känsla på det vita bordet. Bara en tanke. Din smak är ju utsökt! Och frukosten ser så god ut! ☃️🎄Ser fram emot fler bilder på ett julpyntat hem!
  🙃

   1. Har du kollat bilderna på dukning hos Designonline under fliken Inspiration? Aldrig hade jag trott att jag skulle falla för duvblått och (lite) brunt- och absolut inte till jul! Men så är det i alla fall! Ska bli spännande att se om du hittar något som passar din smak och vad det i så fall blir! Att det blir snyggt det vet vi ju redan!
    🙃❤️📪🚪🌲

  1. Woolrich och finns hos Country Dreams och den ör helt perfekt. Varm och skön och gosig utan att vara bylsig.

 8. Var kommer de små dekorations-stjärnorna ifrån som ligger på bordet? Så vackra!
  Blir verkligen glad för svar.

 9. Köpte de där vaxljusen förra året, snygga, men helt värdelösa att tända igen och igen, det gick bara inte. De är inte värda sitt pris.

  1. Man ska inte blåsa ut lackade ljus. De ska släckas med en släckare, en sån där liten ”kopp” man håller över ljuset, då går de lätt att tända nästa gång.

   1. Ännu bättre tips är att klämma lågan men typ en ”jordgubbssnoppare” om man inte har en ljussläckare som fungerar så 🙂
    Det blir bara en liten puff med rök, veken blir inte knölig, och det blir inte fullt med starinkladd, som tillslut droppar lite överallt! Världen bästa investering!

 10. Åh jag kan inte bestämma mig för om jag gillar servisen eller ej. Ena stunden tycker jag att den ser ut som en barnslig barnservis och näst tycker jag den ser riktigt fin ut… Hmm väntar nog ett år till och ser om jag fortfarande gillar den. Försöker dra ner på konsumtionshetsen så ska verkligen tänka till den här gången.

 11. Gillar inte alls servisen tycker också att det ser ut som en barnservis med den naiva dekoren.

 12. Skulle inte servisen vara fin till den mörkgrå (mörkgröna?) duken du hade för några år sedan? Den dukningen var så tjusig minns jag!

Comments are closed.