PÅ SMÅSTANS ALLRA NYASTE RESTAURANG

.

Ibland blir en extremt trevlig dag inte mer i pics än så här haha. Ber om ursäkt för det men så kan det bli ibland. Men planksteken var verkligen urgod (ÄLSKAR plankstek) och jag var happy as a clam denna lördag:)

.

.

Hej måndag!

,

.

Hoppas ni mår bra så här en grå måndag i december! Har ni börjat med julklapparna än vänner? Det har faktiskt jag och det måste ju vara något slags rekord tror jag.  Annars är jag den som spar i princip allt till så där en vecka innan julafton. Var ju riktigt sugen på att boka in en Göteborgsweekend igen och köra stora klappracet där (som för ett par år sedan) för det är ju bara så himla mysigt men vi får inte till det riktigt i schemat tyvärr i år. Det är liksom inte så lång tid kvar nu till jul och adventshelgerna går så fort och det är julfest och julbord och annat och så pang så är det ju plötsligt dan före dan!  Pjuh. Men jag är redan lite på g alltså med tomtebestyren och det känns riktigt skönt. Försöka undvika alla stress med det där i år. Blir ju en del listor och paket med fyra skatter (och till de som kommer och firar hos oss i vanlig ordning. Vi har ju alltid julbalunset hemma hos oss och så har det varit i typ varje år i 17 år nu. Mysigt mysigt men mycket fixande är det så klart)

.

Hur som helst! Vi var ju och besökte stadens sprillans nya restaurang i helgen – Di Spagna. Mmm, s å himla trevligt. Var där med vänner och hade långlunch och jag måste bara tipsa om denna resturang. Resturang Di Spagna är till namnet (och lokalen) inte alls ny egentligen utan har funnits sen 1976 tror jag. En riktigt sån klassisk Småstadskrog ni vet som man gick till för att äta pizza, räkcocktail eller kanske just plankstek. Den hade bås man satt i med vinröd klädsel, öppen pizzeriadel, garderobiär och med mycket plastmurgröna på väggarna och var lite murrig men mysig och med varm atmosfär. Nu är restaurangen alltså helt och totalt nyrenoverad och har nya ägare (samma som driver populära Kajplatsen i hamnen) men känslan finns kvar! Det är fortfarande bås och rött och rutiga dukar  och mys men superfräscht så klart. Menyn är i mycket samma men med tip-top råvaror och ett fantastiskt kök. De har helt enkelt gjort en 2018-variant på en 70-80-tals krog och det är s å himla kul tycker jag. Ni måste går dit om ni kommer till Västerås. PPPPP.

.

Det var dagens lilla Västerås-tips vänner! Såg att min älskade lilla stad, som jag nämner som Småstad (och som många har reagerat på) blev typ 2:a i Sveriges fulast stad för ett litet tag sen och det var ju inte så kul eller rättvist. Nänänä. Yes det finns en del gräsliga delar av stan och mycket har rivits (hej 60-tal) men också väldigt rara pittoreska gator och vackra hus också här i vår Mälarstad. Men för mig är detta alltså en Småstad. Det finns två huvudgator, en korsning där alla ”hänger” och 3 gallerior (snart bara 2) En sån typisk alla- känner-alla-känsla. Sen kanske det b o r ganska många människor i Västerås, jämfört med tex Enköping, eller framförallt runt om och enormt affärskomplex utanför staden men känslan är Småstad. (Gick ju tom ett dokusåpaprogram på 3:an för några år sedan  där en lokal tjej var med och som hette just Småstadsdrottningar så jag är icke den enda men den uppfattningen haha;)

.

Ha nu en fin dag snyggingar!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

7 thoughts on “PÅ SMÅSTANS ALLRA NYASTE RESTAURANG

  1. Hej!
    Blev också förvånad över att Västerås kom 2:a i ”tävlingen” Sveriges fulaste stad. En vän sa till mig att i Västerås bor alla vackert vid vattnet, stranden eller i hamnen med fantastisk sjöutsikt över Mälaren och att centrum var supercharmigt med pittoreska gator och små torg och butiker. Har en helt annan uppfattning nu. Men huvudsaken är väl att du och din familj trivs.

        1. Nej Åsa, som du ser…men varför kräver du att hon ska kommentera det? Jag är uppriktigt sagt intresserad över vad Petra skulle ha för intresse av det.

Comments are closed.