ÅRETS JULMARKNAD PÅ DROTTNINGHOLM

.

Igår var det alltså dags för årets besök på julmarknad! Vi besöker varje år någon sådan och i rå blev det precis som förra året Drottningholms klassiska för den blev man ju bara kär i. Alltså bara miljön är ju magisk och då gör det inte så mycket att det är duggplusgrader och regn. Vi startade med lunch inne på Karamellan, söta restaurangen nere vid bron som gör både riktigt goda högrevsburgare och köttbullar.

.

.

.

Tre av fyra skatter var med och Loloälskling var lite frussen och trött efter att ha startat söndagen tidigt med dans i Domkyrkan. Jag var också crasy-daisy-trött igår men av en lite helt annan anledning haha (zzzz -blir lätt så när man umgås med festtokiga tokroliga vänner;)

.

.

.

Let´s do this! När vi mumsat lunch klart så hade mörkret sänkt sig över slottsbacken och utanför Drottningholmsteatern var den fina lilla marknaden i full gång. Vi hade siktet inställt på lite olika saker (jag skulle bara ha min marsipangris!) och gick och kikade i marknadsstånden och smakade goda korvar och köpte gammaldags kolor och så klart brända mandlar.

.

.

.

Så kom Lucia! Åh jag börjar alltid gråta när det kommer ett Luciatåg och så även igår. Så himla himla fint och så där  nostalgiskt. Lucia och skolavslutningar är mitt värsta – klarar bara inte av det utan att tårarna sprutar! Är det samma med er? Maurits mumsade mandlar och fick nog en liten chock av det vackra Luciatåget dök upp. Helt tyst blev han och ögonen blev enorma. Ganska lik ”Roy i Macken” blev han också:)

.

.

.

Så hittade jag till slut Bräutigams och kunde köpa min årliga gris till gottebordet! Hurra! Ni ser ju så himla nöjd jag är där i regnet. Nu kunde vi bocka av årets julmarknadsbeök som avklarat.

.

Sen tog vi bilen hem till Småstaden igen (och jag har hört att ”någon” i den då satt och sov och dreglade med öppen mun med enorm marsipangris i knät  och det var inte Moje:)

.

Yes en riktig mysig 2: advent blev det! Idag har vi vanlig måndag igen och jag vaknade upp helt dunderfökyld imorse. Alltså så där   då man är liksom helt inbäddad i förkylningsymptom och öron, näsa och ögon är helt igensvullna och svalsen svider och man bara vill sova. Såg det ska jag göra nu. Dricka lite thé och titta på Netflix-serien The Final Table och ta en nap. Bästa bästa sömnpillret är ju att titta på matlagningsprogram och somna in och drömma sig bort bland mumsiga såser och suffléer. Mmm. Ett sömntips från mig till er:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

3 thoughts on “ÅRETS JULMARKNAD PÅ DROTTNINGHOLM

  1. Mysigt!!! Håller med om det där med Lucia & tårar som framkallas! Alltså så fint!
    Kram & hoppas förkylningsbaciller drar!!

Comments are closed.