KANSKE PAJ ÄR BÄSTA MEDICINEN

.

Här ligger jag och är superkrasslig och blir serverad chaithé, paj och glass i sängen! Det ska man ha när man är sjuk, det där lilla extra:) Tror verkligen på att äta sig frisk – alltså äta mycket av sånt man gillar så kroppen får tillbaka energi. Även när halsen som i mitt fall svider som bara den och näsan är tjock och det mesta smakar nästan ingenting.. Sen så tittar jag fortfarande på min kära kockar och nu är det inte många kvar i tävlingen The Final table minsann. Ni vet den där Netflixserien jag nämnde igår och som är så bra att somna till och som visar Michelinstjärnekockar från hela världen som tävlar i matlagning. Favoritkocken är Timothy Hollingsworth från California, han lagar så där typisk amerikansk västkustmat som är en gosig blandning av franskt/mexikanskt/italienskt/japanskt. Är överlag väldigt förtjust i kockar faktiskt. Förstå vad lyxigt att vara gift med Timothy och få världens godaste mat serverad varje kväll!

.

Ja såå himla trist att vara sjuk och den här veckan händer det ju så mycket med skatterna! Igår kväll var det Nobelfest på Beas fina lilla rosa slott till skola och middag och prisutdelning och hon var så söt när hon trippade iväg i balklänning, strassdiadem och mina stora strassörhängen. Ikväll är det Lucia med skolan som jag missar (alltid sååå himla fint ju) och imorgon är det Lucia med kören i kyrkan och på torsdag är det Lucia med föris men den tror jag ändå vi hade stått över iofs. Känns lite konstigt att komma med Moje en timme tidigare än han brukar vara där och jag tror på allvar han inte riktigt uppskattar att stå ute på gården nyvaken med tomteluva och sjunga lussesånger riktigt än. Hur sött det än är. Lite för liten. Fast han älskar att sjunga julsångerna han lärt sig det gör han, högt och mycket och hela tiden<3

.

.

.

Åh den här pajen förresten. Mmm. Det är en Pekan Pie jag gjorde i lördags till våra gäster (eller jag gjorde två på samma gång så det är därför det finns kvar:) Perfekta julefterätten som smakar som kanelkola med nötter. Receptet jag använde har ni nedan.

.
JULIG AMERIKANSK KLASSISK PECAN PIE
Pajskal
.
mjöl 3 deciliter
smör 150 gram
salt 0.5 tesked
socker 0.5 deciliter
vatten 2 matskedar
Fyllning
smör 125 gram
vetemjöl 2 matskedar
ljus sirap 3 deciliter
socker 1.5 deciliter
salt 0.5 tesked
kanel 0.5 tesked
ägg 2 stycken
vaniljextrakt eller vaniljpulver 1 tesked
pekannötter, grovt hackade 150 gram
.
.
Gör så här:
.
Värm ugnen till 200 grader. Koka smör, sirap, socker, mjöl, salt och kanel i en kastrull. Låt det sjuda i några minuter under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna. Blanda samman alla ingredienser för pajskalet och tryck ut i en pajform jämt, jag använde mig av en form som är 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel så det blir några små hål i pajskalet. Grädda i ca 5-10 minuter. Tillsätt de hackade pecannötterna, vaniljen och lätt vispade ägg i karamellblandningen.Häll fyllningen i pajskalet (Hårt strösslade jag över lite flingsalt som jag gillar tillsammans med kola men det fanns inte med i receptet) och grädda i ca 30-40 minuter i 175 grader.  Om du märker att kanten börjar bli brun snabbt, använda dig av aluminiumfolie och bara lägga över kakan så det inte blir bränt.Låt pajen svalna innan du skär den. Fyllningen kommer sätta sig när den kallnar lite. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och pudra över lite kanel.
.
.
Nu ska jag kurera mig vidare här (dvs mer serier i sängen och litervis med thé) men ha en fin dag vänner!
,
KRAM
.
.
.

Rekommenderade inlägg

One thought on “KANSKE PAJ ÄR BÄSTA MEDICINEN

Comments are closed.